Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Σφοδρή αντιπαράθεση της ΔΑΚΕ Καθηγητών με τον Υπουργό Παιδείας "Δε θα δεχτούμε αξιολόγηση από τους Συμβούλους της κυρίας Διαμαντοπούλου"




Σε άσχημο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με το νέο Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο. Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι το ζήτημα των απολύσεων 85 εκπαιδευτικών, καθώς και αυτών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με απόλυση. Για το ζήτημα των 85 συναδέλφων δεν υπήρξε καμία καθαρή απάντηση από τον Υπουργό, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ο Υπουργός υποσχέθηκε να μελετήσει το θέμα με τους σχετικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρξουν πρόσθετες απολύσεις.
            Αμέσως μετά συζητήθηκε η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού που επιχειρείται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος. Η αριστερή πλειοψηφία της
ΟΛΜΕ, με τη γνωστή ισοπεδωτική της λογική απέρριψε κάθε μορφή αξιολόγησης, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Υπουργό να αντεπιτεθεί λέγοντας ότι στρεφόμαστε εναντίον όλης της ελληνικής κοινωνίας που ζητάει να υπάρχει έλεγχος του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.
            Από την πλευρά της η ΔΑΚΕ επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμολόγιο. Εισάγει δε απαράδεκτες λογικές στο Δημόσιο, δεδομένου ότι προβλέπει προειλημμένα ποσοστά αποτυχίας που στην περίπτωση της μετάβασης από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ φτάνει το 30% ενώ τελικά μόνο το 30% θα κατορθώσει να καταλάβει το βαθμό Α΄.
            Επιπλέον τέθηκε ζήτημα αξιοπιστίας των υφισταμένων Σχολικών Συμβούλων και πλημμελούς αξιολόγησης τους , αφού δεν έχουν επιλεγεί για να αξιολογήσουν αλλά για να κατευθύνουν παιδαγωγικά τους συναδέλφους.
            Ο Υπουργός με την τοποθέτηση του έδειξε ότι ελάχιστες αλλαγές σκοπεύει να πραγματοποιήσει και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί περίπου αυτούσιο από τους εν ενεργεία Σχολικούς Συμβούλους.
            Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μέλους του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, Παπαχρήστου Νίκου  ( ΔΑΚΕ),  ο οποίος απάντησε στον Υπουργό ως εξής:
            "Οι κρίσεις των Στελεχών της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων) επί Υπουργίας Διαμαντοπούλου ήταν καθαρά κομματικές. Δεκάδες αξιόλογοι συνάδελφοι με προσόντα κόπηκαν γιατί δεν ήταν κομματικά αρεστοί. Στις κρίσεις του 2010 χύθηκε αίμα στην Εκπαίδευση. Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλεγέντων Στελεχών όλως τυχαίως στήριζαν το ΠΑΣΟΚ.   Υπάρχει και η σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει τις συγκεκριμένες κρίσεις. Ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να δεχτώ να κριθούν οι συνάδελφοι μου από αυτούς τους Συμβούλους, δεδομένου ότι είναι γνωστή η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για την επιλογή τους και επιπροσθέτως η θητεία τους τελειώνει στο τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς. "
            Για τα υπόλοιπα θέματα θα υπάρξει νέα συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου