Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για το Νέο και Τεχνολογικό Λύκειο

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή-δεν αποκλείεται και σήμερα εάν το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει- ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα δώσει στη δημοσιότητα, προς διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για το Νέο και Τεχνολογικό Λύκειο.
Ήδη ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, απηύθυνε από τα έδρανα της Βουλή έκκληση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, το ΣΥΡΙΖΑ,  να συμμετάσχει στη διαβούλευση
 Σας καλώ να συμμετέχετε στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο για το νέο Γενικό και Επαγγελματικό

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


ethnoskritiriaΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΘΝΟΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που οριστικοποιείται αύριο, προβλέπεται μεγαλύτερη μοριοδότηση για κατόχους πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Προστατεύονται όσοι έχουν προσληφθεί με γραπτό διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ και οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτσχίων, μεταπτσχισκών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας αποτελούν τις δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους με την οποία θα τίθενται σε

Δημόσιο: με ποια κριτήρια θα γίνεται η αξιολόγηση – Ποιοι σώζονται από τη διαθεσιμότητα – Εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα


- Σήμερα η λίστα με τις υπηρεσίες απ” όπου θα προέλθουν οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
- 8.211 υπάλληλοι στο στόχαστρο και 1.500… εφεδρικοί για να “κλείσει” ο αριθμός των 12.500
- Πτυχίο και πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δίνουν τα περισσότερα μόρια στους υπαλλήλους
- Αρνητικό βαθμό θα παίρνουν πόσοι έχουν πειθαρχικές παραβάσεις
- Υπάλληλοι χωρίς πτυχίο και με συμβάσεις κινδυνεύουν περισσότερο
Αρχίζει σήμερα η δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο… 
Οι Γ.Γ. των υπουργείων θα αποστείλουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών τις δομές απ” όπου θα προέλθουν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.
Παράλληλα φαίνεται να “κλείνει” και η διαδικασία μέσα απ” την οποία οι υπάλληλοι των παραπάνω

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Διαπίστωση κατάργησης θέσεων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της Δ/θμιας Εκπαίδευσης και διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού των καταργούμενων ειδικοτήτων, από την 22η Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 (Φ.Ε.Κ.167 τ.Α ΄/23-7-2013 και της υποπαραγράφου Ζ.2. της παραγράφου Ζ΄ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012 (Φ.Ε.Κ.222 τ.Α΄)» 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εξαίρεση εκπαιδευτικών από τη διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 (Φ.Ε.Κ.167 τ.Α΄/23-7-2013)
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΠΣ



Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καβάλας 31/7/2013: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ



Συνεδρίασε σήμερα 31/7/2013 το ΠΥΣΔΕ Καβάλας με τα παρακάτω θέματα
.
1.                  Επικύρωση πρακτικού.
2.                  Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.


ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ   ΤΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ


ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ


Υπεράριθμοι= πλεονάζοντες= αργόμισθοι;

Γράφει ο Γεράσιμος Δ. Παγκράτης
Ιστορικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Για την «ενημερωμένη» κοινή γνώμη που ζητάει «ακόμη περισσότερο αίμα εκπαιδευτικών», η έννοια του «υπεράριθμου» είναι πλέον ταυτόσημητου «πλεονάζοντα» και σχεδόν αγγίζει το περιεχόμενο του όρου «αργόμισθος». Ακόμη όμως και στη διοικητική ορολογία της εκπαίδευσης δεν φαίνεται να υπάρχει η αναγκαία σημασιολογική διάκριση, τουλάχιστον ανάμεσα στις δύο πρώτες λέξεις.
    Η πλέον πρόσφατη περιγραφή του όρου «υπεράριθμος» οφείλεται στον πρώην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Θ. Παπαθεοδώρου με την από 20 Ιουνίου 2013 εγκύκλιό του: «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης» με αρ. πρωτοκόλλου 84582/Δ2». Σύμφωνα με αυτήν, ως

Οι αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές - 30/07/2013 (εκπομπή EΡΤ Webtv)


Το νέο πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων

screenshot020
Σε συνέχεια των με αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 58/341/οικ. 10874/03.05.2012,
ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔΔ/οικ. 26188/12.11.2012, ΔΙΔΑΔ/ΔΙΠΙΔΔ/οικ.27052/21.11.2012 και ΔΙΔΑΔ/ΔΙΠΙΔΔ/οικ.28770/06.12.2012 Εγκυκλίων της υπηρεσίας μας σχετικά με θέματα πειθαρχικού δικαίου και θέσεως σε αργία υπαλλήλων, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
1. Η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της έννοιας της πειθαρχικής ευθύνης, αλλά παράλληλα και υποχρέωση της διοίκησης απέναντι στους πολίτες και τους ίδιους τους ελεγχόμενους.
Είναι αναγκαίο να αποσαφηνιστεί ότι η πειθαρχική ευθύνη και, συνεπώς, και η πειθαρχική διαδικασία, είναι διοικητική διαδικασία, που δεν ταυτίζεται με την ποινική και δεν επηρεάζεται από αυτή. Είναι δηλαδή, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 114 του Υπαλληλικού Κώδικα, «αυτοτελής» και

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ


Υπόδειγμα Σεναρίου Διδασκαλίας


Διδακτικά Σενάρια


Οδηγός Βιογραφικού Σημειώματος


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 /                                                                  Αρ. Πρωτ.: 58
6945390838 (κος. Β. Σαλωνίδης)                                                                   Αθήνα, 28/07/2013
 ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
 ΣΧΕΤ.: Διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικών του Κλάδου μας σύμφωνα με το Ν.4172/2013.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ. 8271/15.7.2013 εγγράφου μας, με το οποίο είχαμε εκφράσει την κάθετη αντίθεση του Σωματείου μας στην κατάργηση της ειδικότητας των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων από τα Επαγγελματικά Λύκεια και την έντονη διαμαρτυρία μας για την ένταξη των Εκπαιδευτικών του κλάδου μας σε διαθεσιμότητα, επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο ζήτημα με την παρούσα επιστολή προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Στο υπόμνημά μας σας καλούσαμε να διασφαλίσετε ότι θα ενταχθούν άμεσα όλοι οι Εκπαιδευτικοί

Συρία, έκτακτο: Γενική Επιστράτευση των Κούρδων της Συρίας εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ

Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες . 
Στη Χομς (κέντρο), όπου ο στρατός κατέγραψε μια σημαντική νίκη επί των ανταρτών, και στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια), επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας σκότωσαν τουλάχιστον 11 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sohr), που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο επικεφαλής του Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Ahmed Jarba, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κατάρ ότι θα σχηματιστεί μια εξόριστη κυβέρνηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου. 
«Οι επιτροπές προστασίας του κουρδικού λαού (YPG)   -ένοπλο παρακλάδι  της συριακής

Μετά τους Κούρδους οι Αλεβίτες - Η δεύτερη μεγαλύτερη μειονότητα στην Τουρκία

Ανησυχούν οι Αλεβίτες της Τουρκίας ότι δεν θα κατοχυρωθούν ούτε θα βελτιωθούν τα δικαιώματά τους στο υπό αναθεώρηση τουρκικό Σύνταγμα, όπως προσδοκούν λόγω των συνεχών από ετών διώξεών τους!

Τις προσδοκίες τους  από τη θέσπιση ενός αναθεωρημένου Συντάγματος, εξέφρασαν   στους βουλευτές του ''Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας'' (ΒDP) Γιουκσέλ Μουτλού και Μεράλ Ντανίς Μπεστάς, εκ μερους των εκατομμυρίων Αλεβιτών τα μέλη  αντιπροσωπείας πολιτιστικών ενώσεων Αλεβιτών συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ντογάν Ντεμίρ, και το Γενικό Γραμματέα κ. Αχμέτ Ντοκσέζ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν τη συνάντηση, ο Πρόεδρος των Αλεβιτών δήλωσε ότι η Κοινότητα έχει προγραμματίσει συναντήσεις και με τα τέσσερα κόμματα της τουρκικής Βουλης, ενώ

Άρης Βελουχιώτης : “Τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο”!

Λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Δεσφίνα [1943] Σύντροφοι, τον σκοπό μας μέχρι της στιγμής δεν τον είχαμε αποκαλύψει για λόγους σκοπιμότητας.


Τώρα εμείς παιδιά του φτωχού λαού και πρωτοπόροι του αγώνα θα αγωνισθούμε για να δώσουμε μια πραγματική ελευθερία στους λαούς, γιατί αυτό που γίνεται σήμερα σε μας, είναι μέρος διεθνούς αγώνα που όλοι οι λαοί ξυπνήσανε θέλουνε να διώξουνε τους τυράννους όχι μόνο αυτούς που έχουμε εδώ αλλά και αυτούς που αύριο θα μας κατακτήσουνε για να μας κάνουνε οικονομικούς τους δούλους για αιώνες ολόκληρους, γιατί αυτοί μεν που είναι εδώ θα φύγουνε μια μέρα, όπως και από κάθε γωνιά της γης, οι κεφαλαιοκράτες όμως του Λονδίνου και της Αμερικής θα επιβάλλουν τη

Συρία: Άνοιξε δρόμος για το Χαλέπι και την τελική νίκη…

Η ιστορική πόλη – προπύργιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία, η Χομς, η αποκαλούμενη και ως «πρωτεύουσα της επανάστασης», έπεσε τελικά στα χέρια των δυνάμεων του συριακού Στρατού και της Χεζμπολάχ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την οριστική ανακατάληψη του Χαλεπιού, της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που θα σημάνει και την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άσαντ έναντι των διαιρεμένων και εξαντλημένων – ίσως και «προδομένων» – αντικαθεστωτικών.

Η πόλη βρίσκεται 160 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, με τις πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο να θέλουν τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών να εγκαταλείπουν άρον-άρον την πόλη.

Η πιο ενδιαφέρουσα όμως πληροφορία-είδηση είναι ότι επιθετικά ελικόπτερα του συριακού στρατού

Η έλευση της γενετικής διαστροφής - Υβρίδια Ανθρώποι-ζώα video

Ξέρετε ότι σε όλο τον κόσμο, πολλοί επιστήμονες έχουν την πρόθεση για τη δημιουργία εξαιρετικά παράξενων χιμαιρών, που προκύπτουν από τη συγχώνευση γονιδίων των ανθρώπων και ζώων.

Κατά την τελευταία δεκαετία, στον τομέα της γενετικής τροποποίησης δεν είχαμε εξαιρετική πρόοδο. Σήμερα φοιτητές είναι κυριολεκτικά σε θέση να δημιουργήσουν νέες μορφές ζωής ακόμα και στο γκαράζ τους.

Δυστυχώς, ο νόμος δεν συμβαδίζει με την επιστημονική πρόοδο, και σε πολλές χώρες υπάρχουν πολύ λίγα όρια σε αυτό που οι επιστήμονες σιωπηρά επιτρέπεται να κάνουν.


Όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο είναι πλέον δυνατόν να

"Αιφνιδιασμός" με... εκλογές;


samaras aftokinito nd gr1 600 375 -1520156782Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο των εκλογών
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθώς στο μέγαρο Μαξιμού δεν λένε όχι σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό μετά τις

Για 4η χρονιά Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά


panagia soumelaΓια τέταρτη συνεχή χρονιά, η «καρδιά» του Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπήσει στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στον Πόντο.
Πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξέχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 15 Αυγούστου 2013 στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου.
Η Παναγία Σουμελά αποτελεί το σύμβολο της ποντιακής πίστης, αν και η πρώτη ονομασία της θαυματουργής εικόνας ήταν Αθηνιώτισσα.
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μετά τον θάνατό του τη μετέφερε στην Αθήνα ο μαθητής του Ανανίας και τοποθετήθηκε σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Έτσι αρχικά ονομάστηκε ως Παναγία η Αθηνιώτισσα.
Στο τέλος του 4ου αιώνα (380-386 μΧ), σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία η Αθηνιώτισσα

Τελεσίγραφο "καραμανλικών" σε Βενιζέλο


KARAMANLIS DOLOFONIA APOPEIRAΈξαλλοι με την περίεργη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
Oι "καραμανλικοί" από το μεσημέρι της Τρίτης, φέρονται να είναι στα... κάγκελα με την αμφίσημη και πολύ περίεργη δήλωση του Βενιζέλου, που επανέφερε ένα θέμα 5 χρόνια μετά, αναφερόμενος στο βέτο του Καραμανλή στα Σκόπια.
Η δήλωση προκαλεί ήδη πολλές αντιδράσεις. Χαρακηριστικό είναι πως βγήκε πρώτος ο Βαγγέλης Αντώναρος, λέγοντας: "Να θυμισω τι εγινε το στο Βουκουρεστι: Η κυβερνηση του Κωστα

Σενάρια αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού από τις τραπεζικές καταθέσεις


newego LARGE t 1101 54229965Κάθετη πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω επιδείνωσης ττου δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Ο οποίος δείκτης υποχώρησε ακόμα περισσότερο και είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που υποχωρεί, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες έχει ανέβει.
Ουσιαστικά απεικονίζεται κατάρρευση της κατανάλωσης και αυτό έχει κρίσμο αντίκτυπο στα φορολογικά έσοδα. Και όταν πέφτουν έξω τα φορολογικά έσοδα έρχονται νέα μέτρα βάσει των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που έχει διαλύσει "ψυχολογικά" την οικονομία και το κυριότερο δεν φαίνεται να κλείνει ποτέ με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Οι τράπεζες μέσα σε ένα κλίμα κατάρρευσης δεν ανοίγουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης, η

Πυραυλάκατος της Τουρκίας παρεμπόδισε ιταλικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

κυπριακη αοζΤουρκική πυραυλάκατος παρεμπόδισε την πορεία ιταλικού πλοίου που επιχειρούσε την πόντιση καλωδίου για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στα όρια των οικοπέδων 7 και 1 της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», το τουρκικό σκάφος μπήκε στην πορεία του ιταλικού πλοίου «Odin Finder» με αποτέλεσμα το

Αν και έχασε ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ…

pegasus_LARGE_t_1041_106045051Η Μέταλιστ χωρίς να… βγάλει μάτια, «καθάρισε» ουσιαστικά από απόψε την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στην άδεια και «παγωμένη» Τούμπα με δυο γκολ του Ντέβιτς.
Ο «δικέφαλος» θα μπορούσε να είχε προηγηθεί εύκολα, ωστόσο, οι παίκτες του δεν ήταν συγκεντρωμένοι κι έχασαν δυο ευκαιρίες που δεν σου παρουσιάζονται εύκολα σε τέτοιο επίπεδο και βρέθηκαν

Τσίπρας: Να φύγει η Τρόικα, να πέσει η Κυβέρνηση – Κεδίκογλου: Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο;


tsipras-kedikoglouΤη θέση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των

Αυτό είναι το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ – Όλα τα ονόματα

triada_prΣυγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση του της νεολαίας της  Νέας Δημοκρατίας το απαρτίζουν οι εξής :
Πρόεδρος : Σάκης Ιωαννίδης
Αντιπρόεδρος : Κωνσταντίνος Μητσόπουλος
Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής  : Κωνσταντίνος  Παπαθανασόπουλος
Υπεύθυνος Οργανώσεων Επαρχίας : Βασίλης Γεωργιάδης
Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης : Θοδωρής Καραγιάννης
Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων : Αποστόλης Μπακόλας
Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ : Κωνσταντίνος Μεϊντής
Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης : Θοδωρής Κουναδέας
Υπεύθυνος Ειδικών Οργανώσεων – Διευθυντής Πολιτικού Συμβουλίου : Παύλος Μαρινάκης

Αύριο τα ονόματα όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα


Ποιον εννοεί ο Δημήτρης ?

Ποιον εννοεί ο Δημήτρης ? " Είμαστε αριστεροί  , όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι " , δήλωσε μιλώντας στον Real fm ο Δημήτρης Παπαδημούλης , σχετικά με τις δεσμεύσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για επαναπρόσληψη των απολυμένων από το δημόσιο. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο κ. Μητρόπουλος υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα δημόσιας διοίκησης είχε αναλάβει μια παρόμοια δέσμευση... Για ποιόν χτυπάει άραγε η καμπάνα? Ο Αλέξης ακούει ?

Δίχως πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις


Δίχως πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσειςΟ Γενικός Γραμματέας Εσόδων προανήγγειλε ότι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου θα έχει αποσταλεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012, ο ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να εξοφλήσουν τις δόσεις τους μέχρι το Μάρτιο του 2014
Απόλυτος εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε ότι αφορά το θέμα των καταθέσεων των φορολογικών δηλώσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση με τα τωρινά δεδομένα, αλλά τόνισε πως

Μητσοτάκης: 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου ως το τέλος του 2014

Μητσοτάκης: 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου ως το τέλος του 2014Εγκύκλιο για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και για την άρση πιθανών αιτιών ακυρότητας αυτών των διαδικασιών, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης .
Επιταχύνονται τα πειθαρχικά για επίορκους - κοπανατζήδες
Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια οφείλουν πλέον να αποστέλλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων, συνοδευόμενους και από κατάλογο περιεχομένων εγγράφων.
Παράλληλα, προχωράει η επικαιροποίηση των ατομικών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μετά από εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι επιτόπιοι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση

O Γκάλμπρεϊθ ζητά από τους πιστωτές να συναινέσουν σε διαγραφή χρεών της Ελλάδας

O Γκάλμπρεϊθ ζητά από τους πιστωτές να συναινέσουν σε διαγραφή χρεών της ΕλλάδαςΟ καθηγητής του πανεπιστημίου του Τέξας τόνισε «φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» και ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία σχετικά με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.
«Η Ευρώπη βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση», είπε ο Γκάλμπρεϊθ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει. «Αλλάξτε ρότα», είπε και συνέχισε: «Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης. Είμαι βέβαιος γι' αυτό. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να θέσουν την κρίση υπό έλεγχο. Πολλοί πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι όμως, αρκεί να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα, για να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», τονίζει ο κ. Γκάλμπρεϊθ και αναφέρεται στην «τρομερά υψηλή ανεργία των νέων» αλλά

"Έπεσαν" οι υπογραφές για τα λαχεία, ανοίγει ο δρόμος για την μερική αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ


"Έπεσαν" οι υπογραφές για τα λαχεία, ανοίγει ο δρόμος για την μερική αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠΈκλεισε την Τρίτη η συμφωνία αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος, που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.
Το αντίτιμο το οποίο θα εισπράξει εφάπαξ το Δημόσιο φτάνει τα 190 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 38 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός 5ημέρου, ενώ τα υπόλοιπα 152 εκατ. ευρώ μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το Δημόσιο «έχει λαμβάνειν» ακόμη 580 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετίας, εκ των οποίων 30 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος και τα υπόλοιπα μέσα στην επόμενη 11ετία.
Με την υπογραφή ανοίγει και ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά την πώληση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, αφού την έχει ήδη εγκρίνει το Ελεγκτικό

Όπλα και εκρηκτικά σε ταχύπλοο στην Χίο


Όπλα και εκρηκτικά σε ταχύπλοο στην ΧίοΌπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν σε ταχύπλοο σκάφος στη Χίο.
Σήμερα το πρωϊ σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας». Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού που μίλησαν στο protothema.gr, τα όπλα δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς και δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού αν και

Μην ξεχάσετε μαζί με την φορολογική σας δήλωση να υποβάλετε και τη δήλωση για το επίδομα τέκων

Μην ξεχάσετε μαζί με την φορολογική σας δήλωση να υποβάλετε και τη δήλωση για το επίδομα τέκωνΑπό την πορεία εκκαθάρισης των αιτημάτων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, προκύπτει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ, τονίζει το υπουργείο Εργασίας.
Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούνται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα.
Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που καταβάλλεται για πρώτη φορά και καλύπτει

Πέρασε στην Αλβανία ο Κούπα;

Πέφτει η αυλαία στην επιχείρηση αναζήτησης του Αλβανού κακοποιού;

Αυλαία φαίνεται πως πέφτει στην επιχείρηση αναζήτησης του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα ο οποίος αναζητείται πριν αλλά και μετά το θάνατο του Μάριον Κόλα σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς….

Ο Αλβανός κακοποιός, Ιλίρ Κούπα, προσπαθούσε εδώ και μέρες να βρει πέρασμα προς την Αλβανία με τους αστυνομικούς να διεξάγουν έρευνες σε μια επιχείρησης που κράτησε στην Ήπειρο

Διαψεύδει η αστυνομία την επίθεση κατά τουριστών από τη Γερμανία στην Κρήτη

Καμία μήνυση ή καταγγελία δεν έχει λάβει στα χέρια της η αστυνομία στην Κρήτη σχετικά με ξυλοδαρμό Γερμανών τουριστών από ομάδα Κρητικών. Αυτό διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία παρέα Γερμανών δέχθηκε επίθεση από τρεις

Σε ποιες περιπτώσεις μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% και σε ποιες παραμένει στο 23%

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνονται οι οδηγίες για το πώς θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, με τελικό όφελος 8,1% για τους καταναλωτές. Ωστόσο όπως ακριβώς είχε γίνει με την εγκύκλιο που προσδιόριζε που γίνεται αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, επαναλαμβάνεται το ίδιο αλαλούμ, καθώς το ίδιο προϊόν μπορεί να έχει ΦΠΑ 23% ή 13% αναλόγως του εάν χαρακτηριστεί ότι πρόκειται για παροχή υπηρεσίας ή παροχή αγαθού.


Ετσι εάν κάποιος πιει ένα αναψυκτικό από το μίνι μπαρ ξενοδοχείου το προϊόν έχει ΦΠΑ 23% ως παράδοση αγαθού, αλλά εάν του το φέρει το room service το ίδιο προϊόν θα επιβαρυνθεί με ΦΠΑ 13%

Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Προεδρία Ν. Λυγερός

Το Υπουργικό Συμβούλιο προετοιμάζεται ήδη να καθορίσει μερικές από τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει τον Ιανουάριο του 2014. Σε αυτό το πλαίσιο μεταξύ άλλων παρουσιάζεται και το θέμα της ΑΟΖ ως βασικός άξονας. Το περιβάλλον, οι θαλάσσιες ζώνες και οι ΑΟΖ στη Μεσόγειο, θα απασχολήσουν τους Υπουργούς και μ’ αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί σε εθνικό επίπεδο η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Ψηφίσματος (Μάρτιος 2013) και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2013) για να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ελλάδα - Ιταλία: Κοινή ενεργειακή πορεία Ν. Λυγερός

Μέσω της συνάντησης των δυο πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας βλέπουμε ότι υλοποιείται ένα κοινό στρατηγικό σχήμα περί διαχείρισης και αξιοποίησης της ενέργειας στη Μεσόγειο. Είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει το κοίτασμα Πύρρος (90km2) ακριβώς πάνω στη γραμμή οριοθέτησης των δυο χωρών, αλλά και το κοίτασμα Αχιλλέας (450km2) στην ελληνική ΑΟΖ προς αυτή τη γραμμή οριοθέτησης. Επιπλέον η γεωλογική δομή της Αδριατικής και του Ιονίου είναι περισσότερο για τους υδρογονάνθρακες και ειδικά για το πετρέλαιο. Έτσι με την συμφωνία των δύο χωρών μπορεί να λειτουργήσει μια ολόκληρη περιοχή (macro-region) σ'ένα κοινό ευρωπαϊκό και

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Συναντήσεις με Διοικητή 4ΥΠΕ και Πρόεδρο ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ.


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σχετικά με το δημοσίευμα της κυριακάτικης δημοκρατίας για το τεχνικό λυκειο ( της Β.Γκόση )

Αν είναι αληθινά τελικά, όσα η Κυριακάτικη Δημοκρατία δημοσίευσε κατ αποκλειστικότητα στο φύλλο της 28/7/2013 παρατηρούμε τα εξής:( αναπόφευκτη η σύγκριση με τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ)

1)  το όνομα αυτού Τεχνικό Λύκειο αντί του Τεχνολογικού που δήλωνε επανειλημμένα ο υπουργός ότι θα κατατεθεί σύντομα στη βουλή. Πώς να του έχεις εμπιστοσύνη;  Το όνομα έχει σημασία διότι έχει άλλο περιεχόμενο!!!! Τεχνολογικό ήταν το περιεχόμενο που επεξεργάστηκε η κ Διαμαντοπούλου και επειδή δεν συναίνεσε η Ν.Δ. δεν πήγε στην βουλή για ψήφιση. Τεχνικό είναι αυτό που παρουσιάζεται τώρα και διαλύει ουσιαστικά την επαγγελματική εκπαίδευση.

2)  ‘’ θα περιλαμβάνει 12 τομείς, οι οποίοι αφενός αντιστοιχούν σε επαγγέλματα αιχμής και αφετέρου οδηγούν τους μαθητές σε σχετικά γνωστικά αντικείμενα των ΤΕΙ. ‘’
   «το μόρφωμα» των ΙΕΚ, που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως «πάρκινγκ ρουσφετιών» χωρίς

Οριστικοί Πίνακες Εκπαιδευτών ΚΔΒΜ σε 7 Νομούς

Ανάρτηση Oριστικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτών Κ.Δ.Β.Μ για για τους Νομούς Αργολίδας: Αγγλικά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Άρτας : Πληροφορική , Βόρειου Τομέα Αθηνών: Αγροτική Οικονομία, Βίντεο, Γεωπονία, Εικαστικά, Ελληνικό Πολιτισμό, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Θέατρο – Κινηματογράφο, Κοινωνική Εργασία, Λογιστική, Νοσηλευτική, Συμβουλευτική Σταδιοδρομία, Δράμας: Αγγλικά, Αγροτική Οικονομία, Γαλλικά, Γερμανικά, Γεωπονία, Διακόσμηση, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Εικαστικά, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνικού Πολιτισμού, Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Θέατρο – Κινηματογράφο, Ισπανικά , Ιταλικά, Κοινωνική Εργασία, Κοινωνιολογία, Λογιστική, Μουσική, Νομικών Επιστημών, Νοσηλευτική , Παιδαγωγικά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Ρωσικά, Συμβουλευτική Σταδιοδρομία, Τοπική Ιστορία, Τουρκικά, Τουρισμού, Τροφίμων, Φωτογραφία, Ψυχολογία, Ιωαννίνων: Ελληνικός Πολιτισμός , Πολιτισμός Λαογραφίας, Κεφαλλονιάς: Αγγλικά, Γαλλικά, Γεωπονία, Ελληνική Γλώσσα, Ισπανικά, Ιταλικά, Κοινωνιολογία, Οικονομικών Επιστημών, Παιδαγωγικά, Πληροφορική, Πολιτισμού Λαογραφίας, Τέχνης, Τροφίμων, Ψυχολογία, Πέλλας: Αγγλικά, Αγροτική Οικονομία, Γαλλικά, Γερμανικά, Γεωπονία, Δημιουργική Γραφή, Διατροφή, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Εικαστικά, Θέατρο- Κινηματογράφος, Ιταλικά, Κοινωνική Εργασία, Κοινωνιολογία, Λογιστική, Οικονομικών Επιστημών, Παιδαγωγικά, Πληροφορική, Πολιτισμού Λαογραφίας, Συμβουλευτική Σταδιοδρομία, Τοπική Ιστορία, Τουρισμού, Τροφίμων, Ψυχολογία σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΛ4Ζ46ΨΖΣΠ-ΨΞΣ

Oριστικοί Πίνακες Εκπαιδευτών ΚΔΒΜ σε 8 Νομούς

Aνάρτηση των οριστικών πινάκων εκπαιδευτών Κ.Δ.Β.Μ για Δυτική Αττική: Ελληνική Γλώσσα, Οικονομικών Επιστημών, Τουρισμού, Δυτικός Τομέας Αθηνών : Ελληνική Γλώσσα, Περιβάλλον, Πληροφορική, Θεσσαλονίκη: Γερμανική Γλώσσα, Ελληνική Γλώσσα, Ιταλικά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Ψυχολογία, Κεντρικός Τομέας Αθηνών: Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ελληνική Γλώσσα, Θέατρο-Κινηματογράφος, Κοινωνική Εργασία, Κοινωνιολογία, Νοσηλευτική, Οικονομικών Επιστημών, Τέχνη, Τουρισμού, Συμβουλευτική Σταδιοδρομία, Ψυχολογία, Πειραιάς & Νήσων: Γερμανική Γλώσσα, Πρέβεζα: Ελληνική Γλώσσα, Χανιά: Αγγλικά, Χίος: Αγγλικά , Πληροφορική σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΛ4Ζ46ΨΖΣΠ-377
Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (20130730-01-praktiko-exetaseis-enstansewn-kdvm-ekpaideytes-3.doc)ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (20130730-02-oristikoi-pinakes-akpideytwn-se-8-nomous.xls)ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΕ 8 ΝΟΜΟΥΣ

Την Τετάρτη παραδίδονται ονόματα και διευθύνσεις όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα

Την Τετάρτη παραδίδονται ονόματα και διευθύνσεις όσων τίθενται σε διαθεσιμότηταΜια ημέρα έμεινε πλέον για την ανακοίνωση των ονομάτων των 4.260 υπαλλήλων που θα αποτελέσουν το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων.
Σε αυτό το πρώτο «κύμα» αναμένεται να ενταχθούν σχολικοί φύλακες και πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή πλεονάζουν καθηγητές πληροφορικής, οι οποίο είναι άκρως αξιοποιήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες ενώ για τους σχολικούς φύλακες, τόνισε ότι «κρίναμε πως δεν θα επέλθει καταστροφή της χώρας χωρίς την εργασία αυτή».
Από τους 4.260 υπαλλήλους, 1.976 είναι εκπαιδευτικοί που είτε έχουν δηλώσει, στην πλειονότητά

Μειώνονται τα μαθήματα στις Πανελλαδικές και οι κατευθύνσεις

Μειώνονται τα μαθήματα στις Πανελλαδικές και οι κατευθύνσειςΡιζικές αλλαγές έρχονται στο Λύκειο από τη νέα χρονιά καθώς το σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπεται πολλές ανατροπές.
Οπως έγινε γνωστό θα μειωθούν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !!!

images.jpg Περισσότερες από 15.000 αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εισαγάγει στο Δημόσιο ένα μόνιμο και συνεχές σύστημα ατομικής αξιολόγησης.

Θέμα περισσότερων απολύσεων στο Δημόσιο από τις 15.000 που έχουν ήδη συμφωνηθεί θέτει εμμέσως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπως αναφέρει στην έκθεση αξιολόγησης, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 από το 2010 έως το 2015 θα επιτευχθεί, αλλά δεν είναι πλέον αρκετός.
Οπως σημειώνει, όμως, ο στόχος αυτός είχε καθοριστεί με βάση εκτίμηση για τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, η καταγραφή έδειξε ότι τελικά ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος. Και καταλήγει: ο κατάλληλος ρυθμός συρρίκνωσης

Ένταξη στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Εκκλησίας Δωρεάν εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «ΚΙτσικοπούλειο»

Συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό οι εγγραφές στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αρωγής του Παιδιού - Δωρεά Πασχάλη Κιτσικοπούλου» για την σχολική χρονιά 2013-2014, με προτεραιότητα πάντοτε τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και τις εργαζόμενες μητέρες.
Οι προσπάθειες για την ένταξη του Σταθμού στο επιδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ευοδώθηκαν και έτσι εξασφαλίστηκε για ακόμη μία χρονιά η δωρεάν φιλοξενία παιδιών ανέργων ή αυτοαπασχαλουμένων ή εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μητέρων. Μέσω αυτού του προγράμματος υποστηρίζεται η αύξηση της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών - μητέρων στην εργασία, αφού τα παιδιά τους θα μπορούν να φιλοξενηθούν στο «Κιτσικοπούλειο» εντελώς δωρεάν. Αρκεί να υπάρχουν οι εισοδηματικές προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά : α) όταν η μητέρα είναι άνεργη : αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, Πιστοποιητικό

Στη Νέα Πέραμο και στην Καβάλα Δύο πνιγμοί σε διάστημα 24 ωρών το περασμένο Σαββατοκύριακο

Δύο ακόμα δυσάρεστα συμβάντα πνιγμών στη θάλασσα προστέθηκαν στη σχετική λίστα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα δύο περιστατικά συνέβησαν με διαφορά 24 ωρών, περίπου, μεταξύ τους και αφορούσαν δύο άνδρες. Το απόγευμα του Σαββάτου, συγκεκριμένα, ένας τριανταπεντάχρονος έπεσε με το όχημά του, ένα μικρό κλειστό φορτηγό, στη θάλασσα από την προβλήτα του λιμανιού της Νέας Περάμου. Η λιμενική αρχή ζήτησε τη συνδρομή

Μηχανική βλάβη στο Ionian Sky

Μηχανική βλάβη στο Ionian SkyΜηχανική βλάβη στο Ionian Sky
Μία βλάβη σε χιτώνιο της κύριας μηχανής του έχει καθηλώσει το πλοίο Ionian Sky στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο προερχόταν από Θεσσαλονίκη – Λήμνο και θα συνέχιζε το ταξίδι του προς Χίο και Σάμο με 100 περίπου επιβάτες.
Λίγο πριν αναχωρήσει το ταξίδι του ο μηχανικός

Πως η μαύρη οικονομία γίνεται κατάλευκη


Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος θέλει, συνήθως τα καταφέρνει κιόλας.
Όταν τόλμησα να γράψω πως η φοροδιαφυγή δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε, υπήρξαν πολλά σχόλια που με πέρασαν «γενεές δεκατέσσερις». Ας υποθέσουμε ότι προσχωρώ στην άποψη των φίλων που με έψεξαν. Η φοροδιαφυγή λοιπόν είναι τεράστια και η μαύρη οικονομία ένα μέγεθος τόσο κρίσιμο, που αν «συλληφθεί» η χώρα πλέον θα έχει βγει από την δίνη της κρίσης εντός της οποίας έχει βυθιστεί.
Το επόμενο ερώτημα είναι «μπορεί να συλληφθεί αυτή η τεράστια μαύρη οικονομία»;
Όλοι λέμε πως είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Άλλωστε και οι άλλες ισχυρές οικονομικά χώρες, δεν έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν την παραοικονομία τους. Ας αναρωτηθούμε όμως: μήπως αυτές οι χώρες δεν επιθυμούν πραγματικά να εξαφανίσουν τελείως την «μαύρη» οικονομία, καθώς αυτή εκτός από μάστιγα, μπορεί όταν είναι ελεγχόμενη να προσφέρει και θετικές υπηρεσίες στην «λευκή» οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία; Εμείς από την άλλη, που συμφωνήσαμε πως θεωρούμε

Επιστολή ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π προς Υπουργούς

Αθήνα, 29/7/2013

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο,
τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα,
τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη

κοιν. ΟΛΜΕ, ΟΛΤΕΕ, ΕΤΕ, ΕΕΤΕΚ
 
 
Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) διαμαρτύρεται και εκφράζει την έντονη ανησυχία της, αυτή την ύστατη στιγμή, για την κατάργηση, άκριτα και χωρίς επιστημονική επιχειρηματολογία, νευραλγικών τομέων και ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την απόφαση για διαθεσιμότητα και επικείμενη απόλυση εκπαιδευτικών λειτουργών με κριτήριο αριθμητικό και ουδόλως βασισμένο σε όποιας μορφής αξιολόγησης αυτού του δυναμικού και του έργου που παρέχει.
Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί βασικό μοχλό της ανάπτυξης και της οικονομίας στη χώρα μας (και σε κάθε χώρα) σε νευραλγικούς τομείς (ανάμεσα στους οποίους κανείς δεν μπορεί να

ΕΛΜΕ Σερρών: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικο συλλαλητήριο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 7:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Η Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εν μέσω καλοκαιριού βρίσκεται στη δίνη των εξελίξεων. Περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διαθεσιμότητα αιφνιδίως. Χιλιάδες μαθητές αναγκάζονται να επαναπροσανατολίσουν τις σπουδές τους μετά την κατάργηση των τομέων και των ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια και στις Επαγγελματικές Σχολές.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος και να γυρίσει την πλάτη στους 53 καθηγητές των Σερρών και στις οικογένειές τους. Δεν είναι απρόσωποι αριθμοί-είναι οι συνάδελφοί μας, οι άνθρωποι με

Θέσεις μαθητείας για τους απόφοιτους Τεχνικής εκπαίδευσης

header-logoΕγγραφή στην online υπηρεσία του υπουργείου
ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι να εγγραφούν στο Πληροφοριακό Σύστημα και να επιλέγουν θέσεις Μαθητείας από τις προσφερόμενες. Η Πρόσκληση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα Υλοποίησης (EYE ΕΔ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.eye.minedu.gov.gr, στο Πληροφοριακό Σύστημα www. mathiteia4u.gov.gr, ενώ θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Διαχειριστική Υπηρεσία ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ για ανάρτηση στον ιστότοπο www.edulll.gr
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι πρόσφατοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ TEE Β' ΒΑΘΜΙ ΔΑΣ

Έτσι ακριβώς μας πτωχεύσαν...


Κάθε μέρα, ένα μικρό μυρμήγκι πήγαινε στη δουλειά του πολύ νωρίς και ξεκίναγε αμέσως να δουλεύει.

Ήταν πολύ παραγωγικό και χαρούμενο.


Το αφεντικό, το λιοντάρι, παραξενεύτηκε που το μυρμήγκι δούλευε χωρίς ...επιστάτη και σκέφτηκε:… 

«Αν το μυρμήγκι είναι τόσο παραγωγικό χωρίς εποπτεία, δεν θα ήταν ακόμη πιο παραγωγικό αν είχε κάποιον να τον επιβλέπει»;

Έτσι προσέλαβε μια κατσαρίδα, η οποία είχε μεγάλη πείρα σε αυτή τη θέση και μάλιστα έγραφε καταπληκτικές αναφορές. 

Η πρώτη απόφαση που πήρε η κατσαρίδα ήταν η δημιουργία ενός συστήματος

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν


Κυκλοφόρησε, ανεπίσημα, ως συνήθως, το προσχέδιο-λαγός με τους τομείς για το τεχνικό λύκειο.
Αν μας πουν ότι και αυτό είναι (αλίμονο!) απαίτηση της τρόικας, τότε, εξηγείται και η εσπευσμένη κατάργηση ορισμένων τομέων, με ένα ρατσιστικό τσουνάμι, σε μία νύχτα...(χωρίς, εκπαιδευτικό λόγο, παρά τις προτιμήσεις των μαθητών και χωρίς, τελικά, δημοσιονομικό όφελος).
Στη Βουλγαρία που έγιναν απολύσεις δεν πείραξαν καθόλου τους εκπαιδευτικούς.
Ποιοι είναι οι εισηγητές και με ποιες μελέτες καταργούν τομείς (όπως τον ηλεκτρονικό, το χημικό των κοινωνικών υπηρεσιών, του αυτοκινήτου κ.λ.π.) και σε μερικούς άλλους, που δεν έχουν και τόση ζήτηση τον αναλύουν σε περισσότερους;
Είναι φανερό, όπως τονίστηκε και σε προηγούμενο σημείωμά μας ότι έχουμε να κάνουμε, για μια ακόμα φορά με άσχετους ερασιτέχνες (με την εμπειρία τους στα κολέγια), που χρησιμοποιούν τα ίδια πειραματόζωα της τεχνικής, χωρίς γνώση και ικανότητα και έτσι προκύπτουν τραγελαφικά αποτελέσματα, κινούμενα σε φαύλους κύκλους.
Είχαμε τις κατώτερες σχολές, τις σχολές εργοδηγών, τα τεχνικά λύκεια, τα επαγγελματικά, τα ΚΕΤΕ,

"Aλλάζει" το Λύκειο


panelladikes-exetaseis-660 30Ριζικές αλλαγές έρχονται στο Λύκειο από τη νέα χρονιά καθώς το σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπεται πολλές ανατροπές.
Οπως αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ μεταξύ άλλων θα μειωθούν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε

Εξαιρέσεις στη διαθεσιμότητα – προστασία της μητρότητας

Οι έγκυες, λεχώνες και γυναίκες με άδεια ανατροφής δεν ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις; Η παράγραφος 1 του άρθρου 21 του Συντάγματος (τ.Α' 120/27.6.2008) αναφέρει: «H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και o γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτoυς».
Στο άρθρο 1 του Νόμου 1302/1982 (τ.Α’ 133/29.10.1982) αναφέρεται: «Επικυρώνεται και έχει ισχύ νόμου η Διεθνής Σύμβαση αριθ. 103 «για την προστασία της μητρότητας» που ψηφίστηκε στη Γενεύη το 1952, από τη Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, στην τριακοστή πέμπτη σύνοδό της και που το κείμενό της στο

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών εγγραφής

Οι επιτυχόντες της διαδικασίας μεταφοράς θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους από την Πέμπτη 18/7/2013 έως και την Τετάρτη 31/7/2013, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής τους, προσκομίζοντας αντίγραφο της

Πώς θα γίνεται η μεταφορά μαθητών των δημόσιων σχολείων για το 2013-2014


ypesΚατεβάστε:
εδώ την Υπουργική Απόφαση
εδώ την εγκύκλιο
εδώ τον οδηγό ενεργειών

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ: Πού βρίσκεται η Αμμόχωστος;



Φέτος, τριάντα εννέα χρόνια μετά, οι ημέρες συμπίπτουν. Δευτέρα 15 Ιουλίου το πραξικόπημα. Σάββατο 20 Ιουλίου: η εισβολή των Τούρκων. Το δίχτυ της μνήμης μπορεί σε πολλά του μέρη να έχει σκιστεί, παραγεμισμένο ηλεκτρονικές συσκευές, ντιζαϊνάτα έπιπλα και άυλο δανεικό χρήμα. Ωστόσο, η μικρή υπομονετική βελόνα φαίνεται να κάνει την δουλειά της, ματίζοντας τα χάσματα με χέρι χαραγμένο αλλά μπιρσίμι γερό. «Βράδυ της Κυριακής, 14 του Ιούλη. Μια νύχτα σαν όλες. Γεμάτη ιδρώτα πηχτής ζωής, που δεν σε φτάνει να τη ζήσεις, όσο κι αν πολλαπλασιάσεις τις στιγμές. [...] Το πρωί ο παππούς κάθισε στον ηλιακό, για να διαβάσει την εφημερίδα του. -Φτιάξε μου έναν καφέ, είπε στην Πηνελόπη. Κι άναψε το ραδιόφωνο. “Σήμερον την πρωΐαν η Εθνική Φρουρά επενέβη διά να σταματήσει τον αδελφοκτόνον πόλεμον...” -Θα μας φέρουν τους Τούρκους! Λέει ο παππούς...»
Συνεχίζω: «Βρισκόμαστε στο υπόγειο ενός διώροφου σπιτιού, καμιά εικοσαριά άτομα, κι από πάνω μας πάνε κι έρχονται τα τουρκικά αεροπλάνα και βομβαρδίζουν ασταμάτητα. [...] Στην πόλη δεν υπάρχουν αντιαεροπορικά, μόνο ένας ακροβολιστής σε μια ταράτσα πολυκατοικίας, τον ακούμε που

Bruno Bich: «Να γιατί επιμένω στην Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της βιομηχανίας BiC, κ. Μπρούνο Μπικ, είναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μιλήσει για την ελληνική κρίση. 

Τι μπορεί να ειπωθεί για κάποιον που γεννήθηκε στη Γαλλία, ζει μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ, διαθέτει εργοστασιακές μονάδες κυρίως σε Γαλλία, Ισπανία, Μεξικό, Βραζιλία και έρχεται στην Ελλάδα μία φορά τον χρόνο; Πολλά! 
Κι αυτό διότι ο κ. Μπικ έχει ζήσει πολύ περισσότερες φορές τα προβλήματα που βιώνει η πατρίδα μας. «Με ρωτάτε να σας πω για την κρίση στην Ελλάδα και για ποιον λόγο επιλέγω να μένω εδώ επενδυτικά. Μιλάτε με έναν επιχειρηματία που επένδυσε, για παράδειγμα, στην Αργεντινή και βίωσε την εκεί δύσκολη κατάσταση

Νέο πολιτικό σκηνικό στα Κατεχόμενα


katexomenaΝέο πολιτικό σκηνικό στα Κατεχόμενα δημιούργησαν οι χθεσινές «βουλευτικές εκλογές», από τις οποίες αναδείχθηκε πρώτο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το κόμμα της τουρκοκυπριακής Αριστεράς. Μεγάλος χαμένος είναι το δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που ήταν στην «κυβέρνηση» του παράνομου καθεστώτος τα τελευταία χρόνια. Από τις εκλογές βγήκαν ενισχυμένα το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) και το Κόμμα Κοινοτικής Ενότητας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ενισχυμένες βγήκαν οι δυνάμεις που αντιπαρατάχθηκαν στην Άγκυρα, ενώ παραμένει ισχυρός και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Πούτιν μπροστά στον "ελληνικό" σταυρό του Αγ. Ανδρέα: Η ορθοδοξία μας ενώνει



RussianNavyAgiosAndreasLΣε μια βυζαντινής μεγαλοπρέπειας θρησκευτική τελετή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προσκύνησε το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα ο οποίος μεταφέρθηκε από την Πάτρα σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλα τα κράτη του ορθόδοξου τόξου που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ (Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία) και έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα ενώ άγημα του ρωσικού Ναυτικού που έχει ως προστάση τον Άγιο Ανδρέα, μετέφερε την σημαία του και ακούμπησε τον ιερό σταυρό για να λάβει την ευλογία του Αγίου σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή.
Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τη σπουδαιότητα και τη σημασία της Ορθοδοξίας στην ιστορία του ρωσικού λαού και περιέγραψε ως "συνεκτικό ιστό" το ομόδοξο των Ορθοδόξων.
"Η Ορθοδοξία μας ενώνει και μας δείχνει ότι οι ορθόδοξοι πρέπει να στηρίζονται μεταξύ τους" είπε ο Β.Πούτιν σε μια δήλωση που σίγουρα στα αυτιά των Ελλήνων ορθοδόξων που υποφέρουν ακούγεται

Εισβολή αστυνομικών στην Μονή Εσφιγμένου

esfΕπέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου βρίσκονται οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας.
Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας μοναχός, ενώ μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας πέταξαν αναμμένο στουπί, προκειμένου να εμποδίσουν ένα όχημα (που είχε φέρει η αστυνομία) να σπάσει την πόρτα.
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επέμβαση εισαγγελέα τις επόμενες ώρες.
Οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κονάκι.
Σημειώνεται ότι η Νέα Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία πρέπει να εκκενωθεί το κονάκι από την Παλαιά Αδελφότητα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της μονής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Χατζημαρκάκης: Σε ελληνικό πολιτικό φορέα από τον Οκτώβριο

9655851853EADAC5E6D3EFF276F02290Την πρόθεσή του να ενταχθεί σε ελληνικό πολιτικό φορέα εκδήλωσε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού δήλωσε πως θα κάνει τον Οκτώβριο τη σχετική ανακοίνωση.
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Χατζημαρκάκης επέκρινε τους Γερμανούς ότι «έχουν βάλει φωτιά στο ευρωπαϊκό σπίτι». Ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη για ελληνική πολιτιστική επιρροή στα

Το Bloomberg εστιάζει στις «ελληνικές τραγωδίες» των άνεργων νέων…

anergoi-oaedΝέους που αναζητούν εργασία σε μια αγορά που προσφέρει πλέον ελάχιστες δυνατότητες λόγω της κρίσης που συνεχίζεται για έξι χρόνια και όπου η ανεργία -ειδικά στους νέους- έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα παρακολουθεί στο πρωτοσέλιδο θέμα του με ανταπόκριση από την Αθήνα το Bloomberg Businessweek.
Εστιάζοντας σε προσωπικές ιστορίες νέων γύρω στα 30-35, το περιοδικό καταγράφει την δυσκολία να βρουν εργασία, πόσο μάλλον εργασία που να ανταποκρίνεται στις σπουδές και τα προσόντα τους.
Η κρίση, λίγο μετά την καλή στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων, βρήκε πολλούς νέους σε μια ηλικία που άρχιζαν να βγαίνουν στην επαγγελματική ζωή ή να δημιουργούν οικογένεια. Η βουτιά της οικονομίας τους τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια, γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Κάποιοι από αυτούς πέρασαν από δουλειές άσχετες με τις σπουδές τους ή κακοπληρωμένες ή με συμβόλαιο μικρής διάρκειας. Τώρα, άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι, έχουν να ανταγωνιστούν χιλιάδες άλλους υποψήφιους για τις λίγες θέσεις, που αναζητούν μετά από πολύωρες αναζητήσεις στο Ίντερνετ,