Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τακτικό Συνέδριο ΝΔ: Προσκλητήριο Σαμαρά σε όλους, για να χτίσουμε τη "Νέα Ελλάδα" ΒΙΝΤΕΟ

Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα». Μετά την σύντομη διακοπή λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε, ο κ. Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στους αγώνες μένουμε όρθιοι» και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση». Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



ΕΛΗΞΕ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

%CE%91%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, που ίσχυε από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό τη λήξη της επιστράτευσης και δήλωσε σχετικά:
«Εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό την άρση της

Ποιες θέσεις και με ποιο τρόπο γίνεται η διεκδίκηση θέσεων από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών : Κοινωνικά Κριτήρια, Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι.


μετεγγραφες_φοιτητώνΤο άρθρο αυτό γράφτηκε για να αποσαφηνίσει το τρόπο διεκδίκησης των θέσεων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων ειδικών κατηγοριών : Κοινωνικά Κριτήρια , Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι.
Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών διεκδικούν ΚΑΙ τις θέσεις της Γενικής Σειράς ΚΑΙ τις θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών.
Κατά τη διαδικασία επιλογής, κάθε υποψήφιος των παραπάνω περιπτώσεων κρίνεται για επιλογή, σε κάθε σχολή ή τμήμα, µε βάση το σύνολο των µορίων, κατά φθίνουσα σειρά µορίων και τη δήλωση προτίμησής του στο Μηχανογραφικό ∆ελτίο, κατά πρώτον, ως υποψήφιος της γενικής σειράς (για το σύνολο των θέσεων). Εάν δεν εισάγεται στη σχολή ή το τµήµα, που έχει δηλώσει πρώτο στις προτιμήσεις του, κρίνεται, για επιλογή, για τις ειδικές θέσεις της ίδιας σχολής ή τμήματος, ως υποψήφιος µιάς από τις ειδικές περιπτώσεις. Εάν και πάλι δεν εισάγεται ούτε µε το ειδικό ποσοστό στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα, η ίδια διαδικασία επιλογής συνεχίζεται για τις επόμενες προτιμήσεις του, έως την εισαγωγή του, πρώτα µε τη γενική σειρά και σε περίπτωση µη εισαγωγής του µε τη σειρά αυτή, εξετάζεται για τις ειδικές θέσεις, ως ειδική περίπτωση πολυτέκνου, ή τριτέκνου

Κατάθεση στεφάνων για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.



videotex.gr

Πανηγυρίζει η Καβάλα τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο


videotex.gr

Μια εβδομάδα ακάλυπτη η ακτοπλοϊκή γραμμή Β. Ελλάδας

Μια εβδομάδα ακάλυπτη η  ακτοπλοϊκή γραμμή Β. ΕλλάδαςΜια εβδομάδα ακάλυπτη η ακτοπλοϊκή γραμμή Β. Ελλάδας
Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, Γιάννη Αβραντίνη, αναμένεται να έχει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να δοθεί λύση στην κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία, που παραμένει ακάλυπτη επί

Τι συμβαίνει στο Κουρδιστάν και ανησυχεί ο Ερντογάν;

Έχουμε γράψει πολλά και έχουμε κάνει σχετικές αναλύσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΡΚΚ-Τουρκίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικής λύσης στο Κουρδικό.
Σε γενικές γραμμές, επί της αρχής οι δυο πλευρές συμφώνησαν να κινηθούν σε τρεις φάσεις:
Πρώτη φάση: 
Το ΡΚΚ θα σταματήσει τις επιχειρήσεις και θα αποσύρει τις δυνάμεις των ανταρτών εκτός της τουρκικής επικράτειας, σε περιοχές του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
Από την πλευρά του, το τουρκικό κράτος θα σταματήσει κι αυτό τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ και θα αρχίσει διαδικασίες που θα προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την

VIDEO Τσίπρα, σε πιό ...γέρος - Σφοδρές αντιδράσεις του Πασόκ για το "ξεπούλημα" του ΟΛΠ στους Κινέζους

«Σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί ή να δοθεί σε κάποια τρίτα χέρια το λιμάνι του Πειραιά. 

Θεωρούμε αντιθέτως ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για...τον Πειραιά και για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας δίνοντας το ουσιαστικά σ’ ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. 

Είναι απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη η κερδοσκοπική πολιτική της ΝΔ, μια πολιτική που βοηθά κάποιους λίγους κερδοσκόπους κι όχι το ευρύτεροι συμφέρον του

«Ρε, πήγαινε πιο αριστερά σού λέω»...


Η αθλητική Κυριακή βρίσκεται ήδη στον αέρα εδώ και 10 λεπτά. Σε μια κλεφτή ματιά του στο μόνιτορ ο παρουσιαστής διαπιστώνει ότι η φάτσα του είναι πράσινη!

«Ρε παιδιά», λέει στη διάρκεια του πρώτου βίντεο, «το μόνιτορ με δείχνει πράσινο. Βγαίνω πράσινος και στον αέρα ή είναι χαλασμένο το μόνιτορ;». 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούει στο ακουστικό του το εξής: «Δίκιο έχει, πράσινος βγαίνει, φωνάξτε τον φωτιστή». 

Ο φωτιστής, που έπινε μπίρες στο υπόγειο της ΕΡΤ, έρχεται καθυστερημένος και δύσθυμος. 

Μπαίνει στο στούντιο και παρουσία των έκπληκτων προσκεκλημένων διατάζει τον νεότερο οπερατέρ να του πιάσει το κοντάρι. Το κοντάρι όμως αποδεικνύεται

Ανήλικοι μαθητές σε δίκη για δυσφήμιση του Ερντογάν


hakaretΣτην επαρχία της Προύσας (βορειοδυτική Τουρκία) 12 ανήλικοι μαθητές γυμνασίου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δυσφήμιση εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων DHA.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ακρόασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, συγκεντρώθηκαν πολλοί συμμαθητές των κατηγορουμένων και ένας εξ  αυτών, η 18χρονη Emine Akbaba δήλωσε «Έχουμε έρθει εδώ για αλληλεγγύη στους μαθητές γυμνασίου για να αποσυρθούν οι

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το «κούρεμα» των καταθέσεων

kourema-xreous-660-2 2Οι διατάξεις της νέας οδηγίας για την εγγύηση καταθέσεων θα τεθεί σε εφαρμογή παράλληλα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την ενοποίηση του συστήματος εποπτείας των τραπεζών.
Η νέα πρόταση οδηγίας, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», η εφαρμογή της οποίας προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παγιώνει την ασφάλιση των καταθέσεων έως του ποσού των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα, ό,τι δηλαδή ισχύει σήμερα στη χώρα μας και επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων.
Στόχος να αποτραπεί το αρμπιτράζ των καταθέσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μεταφορά κεφαλαίων από χώρα σε χώρα. Ετσι, η νέα οδηγία δεν αλλάζει επί της ουσίας το προστατευτικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας και το οποίο καλύπτει όλες τις καταθέσεις

Δεν θα επισκεφθεί τον Μαντέλα ο Ομπάμα


newego LARGE t 1101 54217622 type12128Δεν θα επισκεφθεί τον Νέλσον Μαντέλα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
"Σεβόμενοι την (ανάγκη) του Νέλσον Μαντέλα για ησυχία και άνεση, όπως και την επιθυμία της οικογένειας, δεν θα επισκεφθούν το νοσοκομείο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ξεκίνησε η μάχη της Χομς με "σάρωμα" των ισλαμιστών από MiG-23, L-129 & Su-22

SyrianL129L2To μεσημέρι του Σαββάτου, μαχητικά αεροσκάφης Su-22 Fitter, L-129 (σε ρόλο εγγύς υποστήριξης με βολές ρουκετών και μη κατευθυνόμενων όπλων) και MiG-23 της συριακής Αεροπορίας με συνεχείς προσβολές κέντρων διοίκησης στο εσωτερικό και περιφερειακών σημείων άμυνας, σηματοδότησαν την έναρξη της μεγάλης επίθεσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης Χομς.
Την ίδια στιγμή άρματα μάχης Τ-72 και μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού επιτέθηκαν στην συνοικία Χαλιντίγια, όπου η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι σημειώνουν «μεγάλη πρόοδο».
Στην γειτονική συνοικία Τζούρατ αλ Σίγα η αεροπορία έχει καταφέρει αποφασιστικά πλήγματα, φαίνεται, στους ισλαμιστές, αφού έχουν παύσει τα πυρά υποστήριξης προς τους αντάρτες που έχουν οχυρωθεί στην Χαλιντίγια.
Μαζί με τον τακτικό Στρατό επιχειρούν και περίπου 1000 άνδρες της Χεζμπολάχ καθώς η πόλη βρίσκεται κοντά στα σιιτικά χωριά του Λιβάνου.
Η πόλη που αποτελεί το προπύργιο της ισλαμικής αντιπολίτευσης είχε καταστραφεί το 1982 σε μία ανάλογη εξέγερση κατά του Χαφέζ αλ Άσαντ πατέρα του σημερινού προέδρου Μπασάρ και φαίνεται

Αναγκαστική προσγείωση με αφρό στο Ελευθέριος Βενιζέλος

ελ. βενιζελος-αεροδρομιοΣυναγερμός σήμανε στο  αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν ο πύργος ελέγχου ενημερώθηκε από τους χειριστές ελικοφόρου αεροσκάφους ότι δεν μπορούσαν να κατεβάσουν τους τροχούς και γι’ αυτό το λόγο ζητούσαν να προχωρήσουν σε αναγκαστική προσγείωση.
Να σημειωθεί ότι αρχικά, επιχείρησαν να προσγειώσουν το ελικοφόρο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου αλλά επειδή εκεί δεν

Τουρκία: Διάταγμα επιτρέπει στο στρατό να δρα κατά των διαδηλωτών

τουρκικος στρατοςΈνα νέο διάταγμα επιτρέπει στους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων να ζητούν την ανάληψη δράσης κατά την διάρκεια κοινωνικών αναταραχών.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, το διάταγμα αυτό προβλέπει  ότι οι στρατιωτικές μονάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις «έκτακτης

Δείτε με ένα κλικ τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

efimerides-protoselida-5703Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων…

Κατά Κουβέλη 174 στελέχη της ΔΗΜΑΡ για την αποχώρηση από την κυβέρνηση

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΕκατόν εβδομήντα τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ  κατέθεσαν στην συνεδρίση της Κεντρικής Επιτροπής  του κόμματος Κείμενο με το οποίο καταγράφουν την διαφωνία τους με την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, . “Πάμε μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερά ή επιστρέφουμε στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης»;, αναρωτιούνται ρητορικά και τονίζουν ότι “πριν από ένα χρόνο, το κόμμα μας, η Δημοκρατική Αριστερά, έκανε ένα μεγάλο βήμα, και αποφάσισε τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση σε υγιείς βάσεις της χώρας. Η επιλογή αυτή αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας,

Ιδού γιατί “καίγεται” ο κύριος υπουργός για την Διαμαντοπούλου…

imageΣτο κρίσιμο διάστημα πριν τον ανασχηματισμό ακούστηκαν στη δημοσιογραφική πιάτσα ορισμένα ονόματα τα οποία δήθεν επρόκειτο να αξιοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Ανάμεσά τους οι Ράπανος, Παπαδόπουλος και Γιαννίτσης.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή τα ονόματα αυτά έπαιζαν με δική τους πρωτοβουλία και ουδέποτε ο Αντώνης Σαμαράς

Όλα τα… μπουμπούκια του Άκη, δίπλα στον Αλέξη!

xorafas-akhs-syrizaΣτην πολιτική του διαδρομή ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε δύο στενούς συνεργάτες: Τον Γιάννη Σμπώκο που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορούμενος για τις μίζες των εξοπλιστικών και τον Αντώνη Κοτσακα, ο οποίος αφού έμεινε… ορφανός μετά την προφυλάκιση του πολιτικού του μέντορα βρήκε πολιτική στέγη στη Κουμουνδούρου.
Η μεταγραφή του Αντώνη Κοτσακα έγινε πριν τις εκλογές αλλά στη Κουμουνδούρου τον έκρυβαν για να μην εκτεθούν. Εξάλλου εκτός απ’ τον Αντώνη Κοτσακα απέκτησαν και δύο ακόμα απ’ τα πρωτοπαλλήκαρα του Ακη.
Το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Κοτσακάς βγήκε στο προσκήνιο έχοντας αποκτήσει νευραλγικό ρόλο ως συγκεντρωσιάρχης του Αλέξη Τσίπρα.
Ενα ακόμα πρόσωπο που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στα εξοπλιστικά προγράμματα στο διάστημα κατά το

Παρέα με τον Βαρδινογιάννη άρχισε τη μάχη κατά της διαπλοκής

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΟ γραφικός κυρ Φώτης Κουβέλης που μέχρι τις επόμενες εκλογές θα είναι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος ξεκίνησε, την επομένη της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, τον αγώνα του κατά της διαπλοκής!
Εθεάθη, μαζί με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και άλλους επιχειρηματίες και πολιτικούς, στα βαφτίσια της κόρης του εκδότη

Η… πονηρή πρόταση του Μιχάλη Ταμήλου στη Ραχήλ Μακρή

newego_LARGE_t_1101_54136131Επίσημη πρόταση προς την βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή για συνεργασία του κόμματος του Πάνου Καμμένου με τη Ν.Δ κατέθεσε ο γαλάζιος βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος στο περιθώριο του Συνεδρίου.
Ο κ. Ταμήλος, σε παρέμβασή του σε συζήτηση του ΣΚΑΙ από τον χώρο όπου διεξάγεται το συνέδριο της Ν.Δ, απευθυνόμενος στην Ρ.

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας υποβάθμισε την Κύπρο η Standard & Poor’s

9419781_NYK505_USA__1209_11.limghandlerΣε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας («SD» – selective default), από «CCC/C» υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor`s.
Η υποβάθμιση από τον S&P ακολουθεί την απόφαση του οίκου Fitch να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (IDR) της Κύπρου σε τοπικό νόμισμα σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) από «CCC».
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η απόφαση για υποβάθμιση της Κύπρου σε «SD»

ΡΗΜΑΔ έγινε η ΔΗΜΑΡ...

ΡΗΜΑΔ έγινε η ΔΗΜΑΡ... ΡΗΜΑΔ(ιο) έγινε η ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη βιώνει, πλέον, την υπαρξιακή αγωνία. Οι μισοί τραβούν για ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι προς ΠΑΣΟΚ, ή νέο σχήμα στην κεντροαριστερά, διαφωνώντας με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Ήδη ο Βασίλης Οικονόμου υπέβαλλε παραίτηση από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, που δεν έκανε αποδεκτή ο Φώτης Κουβέλης…

Η ουσία είναι πως τα ερωτηματικά για τη στάση του προέδρου του κόμματος είναι πολλά και

Οι απόντες...

Οι απόντες... Παρά τα σημάδια επιστροφής που είχαν δείξει ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Θόδωρος Σολδάτος τελικά δεν εμφανίστηκαν στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ και ειδικά στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο ανεξάρτητοι

Πλάκα έχει: οι πρώην θέλουν νέα κόμματα!

Πλάκα έχει: οι πρώην θέλουν νέα κόμματα! Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους στη Χαριλάου Τρικούπη. Το Κίνημα επιστρέφει στην ιστορική του έδρα με την ελπίδα να βρει ξανά τη χαμένη του δυναμική. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμπιστεύτηκε αυτό το έργο σε δύο στελέχη της νέας γενιάς: Τον Νίκο Ανδουλάκη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα χειριστεί προσωπικά θέματα με τίτλους όπως "Κώστας Σημίτης" και " Γιώργος Παπανδρέου". Ξεκινώντας από τον τελευταίο στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι κάποιοι φανατικοί παπανδρεϊκοί σπρώχνουν τον Γιώργο σε κόμμα αναζητώντας ρόλο οι ίδιοι. Πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει τέτοιο σκοπό, αλλά συντηρεί τη σχετική φιλολογία

ΕΡΤ: Οι μισοί εργαζόμενοι πάνε... σύνταξη.

ΕΡΤ: Οι μισοί εργαζόμενοι πάνε... σύνταξη. «Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μετάδοση δημοσίου σήματος άμεσα», είναι το μήνυμα που μετέφερε ο Παντελής Καψής, υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΡΤ. Ο κ. Καψής που καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά πληροφορίες επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι «εξπρές» αλλά θα διαρκέσουν ένα «εύλογο χρόνο» και εξήγησε ότι αν δε βρεθεί συναινετική λύση η κυβέρνηση θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του σήματος.

Το protothema.gr αποκαλύπτει την πρόταση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της δημόσιας

Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ... Τα «χαρτιά» του για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στο προσεχές μέλλον ανοίγει αύριο το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Κουβέλης ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, θα βάλει φρένο στα σενάρια για συμπράξεις με άλλα κόμματα ή στην εκχώρηση της πολιτικής αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, κλείνοντας την «πόρτα» σε όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για

Η γερμανική RWE κέρδισε δίκη εναντίον της Gazprom γιατί πουλούσε ακριβό φυσικό αέριο.... εμείς όμως συνεχίζουμε να αγοράζουμε απ' τ' "αδερφια" μας, ακριβότερα απ' όλους

Ακόμη μια ευρωπαϊκή εταιρεία θα λάβει επιστροφές από τη ρωσική Gazprom μετά από προσφυγή της στη διαιτησία. Η γερμανική RWE, ανακοίνωσε εχθές ότι δικαιώθηκε από τη διεθνή διαιτησία στην οποία προσέφυγε κατά της ρωσικής Gazprom, ζητώντας ανατιμολόγηση και χαμηλότερες τιμές για το φυσικό αέριο που αγόραζε από το Μάιο του 2010.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα, καθώς η ρωσική εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα ο εκτελεστικός της αντιπρόεδρος Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, πουλά στην Ελλάδα το αέριο με τιμές υψηλότερες 30% και πλέον από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, η απόφαση της διαιτησίας που την

Στοιχεία για Έλληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο ζήτησε ο Στουρνάρας

Τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων στο Λουξεμβούργο, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών του Δουκάτου, ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Ο Καραμανλής δικαιώθηκε πλήρως!

Τι είπε στο συνέδριο της ΝΔ ο πρώθυπουργός για τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος

Ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι...
οι εξελίξεις τον δικαίωσαν πλήρως που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009 . Όπως επεσήμανε ο κ.

Γιατί η Ν.Δ. διόριζε Αριστερούς

Στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς είπε κάτι το πολύ ενδιαφέρον: « ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς.». Η ενδιαφέρουσα παρατήρηση του πρωθυπουργού πραγματικά άγγιξε την ουσία ενός πολύ σοβαρού προβλήματος (που σίγουρα θα αποσιωπηθεί από τα περισσότερα ΜΜΕ).

Όμως, δεν πήγε βαθύτερα. Το ερώτημα είναι αν πράγματι ισχύει η εκτίμηση του πρωθυπουργού, τότε γιατί το έκανε; Γιατί γέμιζε η ΝΔ την ΕΡΤ με ανθρώπους της Αριστεράς; Και η απάντηση στο ερώτημα αυτό αποκαλύπτει το δράμα της Ελλάδας. Αν η Νέα Δημοκρατία είχε γεμίσει την ΕΡΤ με Αριστερούς και αν οι Δεξιοί δήμαρχοι είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο με τους δημοτικούς

«Πάγωμα» των οικιακών τιμολογίων ανακοίνωσε η ΔΕΗ - Μειώσεις και για τη βιομηχανία

«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης (για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες), που απελευθερώνονται από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα. Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15% στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

Απών από τη γενική συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα), Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε

Αποκάλυψη Spiegel: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν στήσει αφτί ακόμη και στην αποστολή της ΕΕ

Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ. Οπως προκύπτει τώρα, η NSA είχε «στήσει» αφτί και στις επικοινωνίες της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις ΗΠΑ. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel, με βάση έγγραφα που έχει στα χέρια του ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο 30χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ,

Μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία της Τραπεζούντας μετά από 52 χρόνια

«Το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή), στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια», γράφει η εφημερίδα Radikal, άνοιξε και πάλι για προσκύνημα, το Μουσείο της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα.
Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την

Πάγκαλος: Το μοντέλο του λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλες τις προβληματικές ΔΕΚΟ

Να εφαρμοστεί το μοντέλο του λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλες τις προβληματικές ΔΕΚΟ προτείνει ο Θόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "οποίος ισχυρίζεται ότι μπορείς να εκκαθαρίσεις την ΕΡΤ ή άλλη ΔΕΚΟ εν λειτουργία, λεει σαχλαμάρες..."

Εξαπολύει επίθεση στη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι τα στελέχη της είναι κομμουνιστές και ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε να οδηγηθεί ξανά στο πολιτικό περιθώριο, ίσως τελικά επειδή του αρέσει.

Χαρακτηρίζει εικονική πραγματικότητα τον Αλέξη Τσιπρα και προσκαλεί σε ομαδική αυτοκτονία σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη Καμμένου.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κοίτα ποιος μιλάει


“Πολιτικά φρικιά” χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα πω ψέμματα εάν δηλώσω πώς θεωρώ την κυβερνητική συμπόρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως το άκρον άωτον της πολιτικής αρμονίας.
Αλλά ο εξαναγκασμός στην υπέρβαση που σηματοδοτεί η συγκυβέρνηση, επιβλήθηκε κυρίως από την 30ετή πολιτεία αυτών που έχουν πρόσκαιρα βρει στέγη στον κ. Τσίπρα. Αυτό το, κάπου, 25% από το ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται εκεί τράνζιτ, περιμένοντας έναν πράσινο Γκοντό.
Αυτοί λοιπόν που συνέπλευσαν με τον κ. Τσίπρα δεν τέλεσαν μαζί του έναν “γάμο συμφέροντος” προσδοκώντας να επανακτήσουν τα “φρικιαστικά” προνόμια που απολάμβαναν κατά το παρελθόν; Ή

Δύσκολα θα αλλάξουν οι νοοτροπίες στην πολιτική σκηνή


Τελικά πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι νοοτροπίες στην ελληνική πολιτική σκηνή. Την ώρα που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τους επόμενους μήνες… οικονομία. Σε μια χρονική στιγμή που αγνοούμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι Ευρωπαίοι και στην Ελλάδα γίνεται σκληρός αγώνας για να κρατηθούμε στα πόδια μας μέσα στα δεινά που μας έχουν βρει, κάποιοι άρχισαν να διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας. Κάθε μέρα και από μια υποψηφιότητα από αδικημένους, πικραμένους, φιλόδοξους ή απλώς βολεμένους με την καρέκλα, λες κι εξαφανίστηκαν τα προβλήματα της χώρας και θα πρέπει να ασχολούμαστε με τις δημοτικές εκλογές. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα πάμε νωρίτερα σε εθνικές εκλογές και μας… μάρανε η αυτοδιοίκηση;
Εννοείται ότι είναι σοβαρή υπόθεση οι τοπικοί άρχοντες αλλά κάθε συζήτηση έχει και το χρόνο που της πρέπει. Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός το Αύγουστο, λέει ο σοφός λαός και ειδικά στη φάση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Τη μία βγαίνει ο Καμίνης και δηλώνει παρών στην Αθήνα θέλοντας μια ακόμη άχρωμη και άγευστη

Περίεργες πρακτικές στις τοποθετήσεις στο ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΙΑΣ!


Πάτρα 27-06-2013
Δημήτριος Φωτόπουλος
Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Καθηγητής 12ου Γυμνασίου Πατρών
Τηλ: 2610 641294
Κιν: 6972032243
Τηλ. Σχολείου : 2610341370

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Συνάδελφοι
Το ΠΥΣΔΕ ανακοινώνει τα οργανικά και προσωρινά κενά όπου θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι που ζητούν οριστική τοποθέτηση, βελτίωση ή έχουν έλθει με μετάθεση.
Είναι γνωστό ότι οι τοποθετήσεις γίνονται με βάση τα μόρια και την δήλωση προτίμησης.
Αυτονόητο είναι ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιο συνάδελφο να διεκδικήσει οποιοδήποτε κενό αυτός επιθυμεί.
Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ και ο αιρετός της ΕΑΚ δέχτηκαν την πρόταση της κυρίας

Η Δήλωση για άρση υπεραριθμίας εκπαιδευτικού

εκπαιδευτικων, πρωτοβουλια, λαρισας, περιεργη

Δήλωση για άρση υπεραριθμίας
από την ΔΙΔΕ Μαγνησίας
Πίνακες κενών - πλεονασμάτων για άρση υπεραριθμίας (ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ)

Λάθος για τη ΔΗΜΑΡ, κέρδος για την Ελλάδα!

Δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά την περασμένη Τρίτη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκούδης και παρέμεινε σιωπηλός παρά την διαφωνία του στην απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει το κόμμα από την κυβέρνηση.

Το νούμερο 2 της ΔΗΜΑΡ και στενός προσωπικός φίλος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, προτίμησε να μην πάρει το λόγο και να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα πρώτα 24ωρα και όπως επεσήμανε και ο Φώτης Κουβέλης κατά την συνεδρίαση «θέλω να εξάρω τη σιωπή του Σπύρου, αντιλαμβάνεστε ότι εάν σήκωνε μπαϊράκι θα είχε τιναχτεί το κόμμα στον αέρα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» μια εβδομάδα αργότερα ο Σπύρος Λυκούδης είναι αποφασισμένος να μιλήσει στην Κεντρική επιτροπή και να σπάσει τη σιωπή του, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του ότι «ήταν εγκληματικό λάθος που φύγαμε από την κυβέρνηση
»
iefimerida

Στο Καλντερίμι (Νο 33)


Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του Grpost



@ Τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Μπορώ, μάλιστα, να πω δημοσίως ότι έχω τελείως διαφορετικές απόψεις από εκείνον σε πολλά ζητήματα, όπως αυτό της «συμπόρευσης» που επιχειρεί, μεταξύ αρχαίου ελληνικού πνεύματος και χριστιανισμού.

Πολύ περισσότερο όταν είναι παγκοίνως και ιστορικά καταγεγραμμένο ότι ο δεύτερος κυνήγησε ανηλεώς το πρώτο.



@ Όμως, έβγαλα το καπέλο στον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν το λίγο διάστημα που ήταν στο υπουργείο Ναυτιλίας (κυβέρνηση Παπαδήμου), με μια απλή κίνησή του

Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο πρώτης κατοικίας


Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο πρώτης κατοικίαςΓια τη χορήγηση απαλλαγής από το φόρο λόγω απόκτησης α΄ κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο δικαιούχος να μην έχει στην κυριότητά του ακίνητο που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.
Αυτό, επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο του γ.γ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ακόμη ότι το πληθυσμιακό κριτήριο λαμβάνεται σύμφωνα με την τελευταία ισχύουσα απογραφή κατά το χρόνο φορολογίας.
Ειδικότερα, στην υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1151/26.6.2013 εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με θέμα «παροχή οδηγιών για τη χορήγηση απαλλαγής α΄ κατοικίας με βάση την απογραφή του πληθυσμού του 2011» αναφέρονται τα εξής:
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της φορολογίας κληρονομιών, γονικών παροχών (άρθρο 26 ενότ. Α και άρθρο 43 ενότ. Α του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών που κυρώθηκε με το ν. 2961/2001) και μεταβίβασης ακινήτων (άρθρο 1 παρ. 1 ν. 1078/1980), για τη

Άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών

Λήξη της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το μέτρο είχε επιβληθεί λίγο πριν αρχίσουν οι Πανελλαδικές
Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, που ίσχυε από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός, Κ. Αρβανιτόπουλος, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό τη λήξη της επιστράτευσης.
"Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό την άρση της επιστράτευσης, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί ότι

Προσοχή, γιατί ένα λάθος στο μηχανογραφικό μπορεί να είναι σημαντικό

Προσοχή, γιατί ένα λάθος στο μηχανογραφικό μπορεί να είναι σημαντικόΟι μαθητές που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο, στο οποίο εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.

Πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές διαδικασίες για τους υποψηφίους προς εισαγωγή σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Κι αυτό, επειδή η πληθώρα των διαθέσιμων σχολών του εκάστοτε πεδίου ωθούν πολλές φορές τους μαθητές στην άστοχη προσέγγιση της συγκεκριμένης διαδικασίας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος του φλέγοντος προβλήματος της ανεργίας.


Για το λόγο αυτό απαιτείται η δέουσα προσοχή, προκειμένου η επιλογή να αποτελεί, στα πλαίσια μιας

Ν. Λάρισας: Tα κενά και πλεονάσματα των καθηγητών


Ανακοινώθηκαν Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Ν. Λάρισας ανακοινώθηκαν τα κενά και πλεονάσματα των καθηγητών κατά σχολείο και ειδικότητα /κλάδο για το σχολικό έτος

Μέχρι πότε ισχύουν τα Κοινωνικά Κριτήρια λόγω αδελφού/ής που σπουδάζει


Τα Κοινωνικά Κριτήρια λόγω αδελφού/ής που σπουδάζει ισχύουν για αυτούς που έχουν αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν.4009/2011 (ΦΕΚ 195 Α΄), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο ή ΤΕΙ ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Α.Σ.Κ.Τ. ή στην ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και στις ΑΣΤΕ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
Η έννοια της διαφορετικής πόλης από αυτή της μόνιμης κατοικίας είναι οποιαδήποτε πόλη εκτός του νομού της μόνιμης κατοικίας.
Ο ενεργός φοιτητής ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν.4009/2011 (ΦΕΚ 195 Α΄) ως εξής:

Η ΔΑΚΕ/ΠΕ πρώτη δύναμη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση



Απολύτως επιτυχής η παρουσία της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στην 82η Γενική Συνέλευση
της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος


Ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 25/06/2013 οι εργασίες της 82ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 22-25 Ιουνίου 2013.

Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά, η παράταξη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) κατέκτησε την πρώτη θέση σε αριθμό αντιπροσώπων για την 82η Γενική Συνέλευση του Κλάδου. 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ευχαριστούν όλους τους ψηφοφόρους

Σχολές ανά Τομέα ΕΠΑΛ-Α

Σχολές ανά Τομέα ΕΠΑΛ-Α
πατήστε εδώ
 sep4u.gr

Πως ΤΑΡ-ώθηκε το ιερό τεμπελχανίο της Αριστεράς


Από την πρώτη στιγμή της είδησης για το αγωγό ΤΑΡ, γράψαμε εδώ στο antinews ότι είναι μια σημαντική συμφωνία, ότι βάζει την Ελλάδα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς των ισχυρών κι ότι μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από το έργο. Όπως και είπαμε ότι δε θα τρελαθούμε τελείως κι ότι αν δε δουλέψουμε όλοι σκληρά δε θα οικοδομηθεί ένα πραγματικό success story.
Από το να προειδοποιείς ότι δεν είναι πανάκεια ένας αγωγός μέχρι το να είσαι μίζερος και να δείχνεις την απογοήτευσή σου για μια συμφωνία που έκλεισε η χώρα, η απόσταση είναι μεγάλη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ξεχάσει πώς είναι να χαμογελάς, ακόμη και για τις μικρές νίκες που πετυχαίνει η Ελλάδα.
Μοιάζει μ’ εκείνες τις στερημένες γκόμενες της Αριστεράς την εποχή της νιότης μας, εκείνες που ντυμένες με ταγάρια και.. αξύριστες δεν γελούσαν ποτέ διότι το γέλιο στην… Επανάσταση που ονειρεύονταν ήταν απαγορευτικό.
Έτσι, λοιπόν, οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν μια μακροσκελή ανακοίνωση αμφισβητώντας τα

Τέλος στους συμβασιούχους του δημοσίου με νομοθετική ρύθμιση


Τέλος στους συμβασιούχους του δημοσίου με νομοθετική ρύθμισηΜε νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια σε

REUTERS: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ -ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ


1Για την υπό σκέψιν ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα κάνει ρεπορτάζ το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο αναφέρεται στις αντιδράσεις εθνικιστικών κύκλων και την έξαρση του ρατσισμού που παρατηρείται στο εν λόγω ζήτημα, καθώς και το κόστος το οποίο θα επιβαρύνει την ήδη καταρρακωμένη ελληνική οικονομία.

Στο δημοσίευμα, φιλοξενούνται δηλώσεις ενός Πακιστανού ταξιτζή του Μοχάμεντ Ζαφίρ ο οποιος δηλώνει: «Πρέπει να βλέπω πίσω από τον ώμο μου όταν πάω να προσευχηθώ στην Αθήνα», λόγω των ρατσιστικών επιθέσεων σε αυτοσχέδιους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων.  Παλιά τέτοιοι χώροι ήταν γεμάτοι, αλλά πλέον ο κόσμος είναι πολύ φοβισμένος ακόμη και για να πάει να προσευχηθεί. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θα είναι δημοκρατική χώρα, ή εάν θα επιστρέψει στον Μεσαίωνα», τονίζει.Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις αντιδράσεις που εγείρονται σχετικά με την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, σημειώνοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έφτασε ως το ΣτΕ προκειμένου να το εμποδίσει,

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

1Την υποχρεωτικότητα της αναγραφής του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με έγγραφο που απηύθυνε, μέσω των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης, στα σχολεία όλης της χώρας,  τον Ιούνιου του 2010 ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Βασίλης Κουλαϊδής.

Διαβάστε το έγγραφο: 

Οι οδηγίες υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων «αντιστρατεύονται» τη 1η ανάθεση στους ΤΕ01

Σχετικά με τις οδηγίες υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Κλάδου ΤΕ01 - για το σχολικό έτος 2013-2014».

ΣΧΕΤΙΚΑ: 1) την υπ. αριθ. 7980/Γ2/21-01-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ 129 Β’) σχετικά με την τροποποίηση των
                       αναθέσεων μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ01  που ισχύει.
                 2) με την αρ. Πρωτ.  70607/Δ2 / 23-05-2013 εγκύκλιο Υπουργείου Παιδείας
                 3) το με αριθ. Πρωτ. 85852 / Δ2 / 20-6-2013, έγγραφο-οδηγίες Δ/νσης σπουδών     
                 4) το με αριθ. Πρωτ. 49/17-6-2013, Υπόμνημα ΠΕΤΕΕΜ

Κύριε Υπουργέ
Κύριοι Υφυπουργοί
Κύριοι
Σε συνέχεια του υπομνήματός μας σχετικό (4), που αφορά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν  κατά

Πόσο εύκολο είναι να καταπολεμηθεί η μαζική ανεργία;


Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, 26,5 εκατ. άνθρωποι ήταν χωρίς δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2013. Οι ηγέτες της ΕΕ συναντιούνται στις Βρυξέλλες ελπίζοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης, ιδίως για τους νέους. Όμως, σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η ανεργία έχει γίνει δομική πραγματικότητα και οι προσωρινές λύσεις δεν μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, σχολιάζει ο José Manuel Fernandes στην πορτογαλική Público.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Portas de Santo Antão, στο κέντρο της Λισσαβόνας. Ένας άνδρας ήρθε προς το μέρος μου και με ρώτησε αν ήξερα πού θα μπορούσε να βρει δουλειά. Μου είπε ότι ήρθε από την Αρούκα, μια πόλη ανατολικά του Πόρτο, όπου δούλευε ως κηπουρός. Έμοιαζε απελπισμένος. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να του προτείνω να πάει σε εργοτάξια μήπως βρει καμιά θέση. Δεν μπορούσα να βοηθήσω, αλλά πιστεύω ότι είχε μια καλύτερη ευκαιρία στην

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος

Πολλή ζέστη έξω, αλλά πολύ πιο θερμή η φλόγα της ψυχής μας εδώ μέσα. Aδέλφια μου Νεοδημοκράτες, Αγωνιστές ΟΝΝΕΔίτες, ψυχή των αγώνων μας,

H Παράταξή μας, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε όλες τις δύσκολες στιγμές, είναι σήμερα εδώ, είναι απόψε στις επάλξεις, και κάνει αυτό που έκανε πάντοτε: Το Χρέος της προς την Πατρίδα! Αυτό κάνουμε απόψε. Πριν τρία χρόνια ακριβώς, η παράταξή μας είχε δοκιμαστεί σοβαρά. Την ίδια περίοδο που και για την πατρίδα μας άρχιζε μια δραματική δοκιμασία, μπαίναμε στην περιπέτεια του μνημονίου.

Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, η Eλληνική κοινωνία πέρασε πολλά. Μύθοι κατέρρευσαν, ανατράπηκαν ισορροπίες, συσχετισμοί δεκαετιών. Αλλά μέσα σε αυτή την κοσμογονία, η Παράταξή