Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αν φτάσαμε να λογοκρίνουμε τον Μάνο, καλύτερα να βρούμε λαγούμι να κρυφτούμε!

Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια όλη αυτή η ιστορία με τη δασκάλα που κατηγορήθηκε για… ισλαμική προπαγάνδα επειδή τραγούδησε στους μαθητές της το «Κεμάλ» του Μάνου Χατζηδάκι.
Το υπουργείο Παιδείας κάνει έρευνα αν είναι πραγματικές οι κατηγορίες, όπως και ότι η διευθύντρια μπήκε στην αίθουσα και πήρε τα αντίγραφα του τραγουδιού από τα παιδιά λέγοντας ότι πρέπει να διδάσκονται με περισσότερο… εθνικό φρόνημα αποκλείοντας ουσιαστικά τα «ρυπαρά» έργα σαν κι αυτά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.
Αν, όντως, υπάρχει τέτοιο περιστατικό τότε θα πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε ότι κάτι σοβαρό έχει η χώρα. Κάπου αρμενίζει στραβά και όλη αυτή η μπαχαλοποίηση της ζωής η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά με τη Χρυσή Αυγή και με κάποιους υπερπατριώτες που θέλουν να φιμώσουν τις άλλες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ..! ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ "ΠΟΤΑΜΙΑ" ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο εκ Ποταμιάς Ριζούντας καταγόμενος Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλείται πολύ όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση το πόσο Τούρκος είναι!

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τη καταγωγή του, μίλησε με τον πιο προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).

Πόντιος λοιπόν ο Ταγίπ!  Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή,

Έλληνας ο παππού του Γκρούεφσκι !!!

  Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον Έλληνα παππού του Γκρούεφσκι

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της zougla.gr για τον Έλληνα παππού του εθνικιστή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, που σκοτώθηκε το 1940, πολεμώντας τους Ιταλούς εισβολείς στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Γρούιο, από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας, που τραυματίστηκε σοβαρά στο ελληνοαλβανικό μέτωπο και υπέκυψε στις 19/11/1940 στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Φλώρινας, σε ηλικία 29 ετών.

Στο ηρώο του χωριού Αχλάδα, είναι γραμμένο το όνομά του, μαζί με τους άλλους άνδρες του χωριού, που έχασαν τη ζωή τους, στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1913, τη Μικρασιατική εκστρατεία και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η zougla.gr βρέθηκε στην ακριτική Αχλάδα και συνάντησε ανθρώπους που έζησαν με τον παππού του

Τι είπαν Σαμαράς-Ντάισελμπλουμ

Τι είπαν Σαμαράς-ΝτάισελμπλουμΣτο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται συτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την κουβέντα να περιστρέφεται γύρω (και) από τον τουρισμό.
«Θα έρθουν πολλοί Ολλανδοί τουρίστες» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, με τον κ. Σαμαρά να απαντά «φέτος θα έρθουν 17 εκατ. τουρίστες, αριθμός-ρεκόρ».
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Συνελήφθη ο 23χρονος στην Καβάλα


ΤΩΡΑ - Συνελήφθη ο 23χρονος στην ΚαβάλαΣυνελήφθη ο 23χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργοδότης του συνεργάστηκε με την αστυνομία για τη σύλληψή του. Ο εργοδότης και ο αλλοδαπός συναντήθηκαν στο δάσος και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη.

Ατελείωτες οι ουρές από τους συνταξιούχους στο Ι.Κ.Α Καβάλας


centertv.gr

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης γιατί τον συνέκρινε με τον Άσαντ

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης γιατί τον συνέκρινε με τον ΆσαντΤο μένος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η...έμπνευση που είχε πολιτικός του αντίπαλος να τον αποκαλέσει δημοσίως «δολοφόνο» και να τον συγκρίνει με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση ζητώντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου λιρών (450.000 ευρώ) από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγό του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε την σύγκριση με τον Άσαντ, ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου,.
Οι δικηγόροι του Τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν «ψευδή» και «ανάρμοστη» την σύγκριση και σημειώνουν ότι πλήττονται τα δικαιώματα του πελάτη τους. Δικαιολογούν μάλιστα το υψηλό ποσό αποζημίωσης που αξιώνουν, επικαλούμενοι προηγούμενα δεδικασμένα πρόστιμα που έχουν

Διαμαρτύρονται για τη συμφωνία εξομάλυνσης οι Σέρβοι του Κοσόβου

Διαμαρτύρονται για τη συμφωνία εξομάλυνσης οι Σέρβοι του ΚοσόβουΜε σερβικές σημαίες και πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν «Θα απελευθερώσουμε το Κόσοβο» και «Το Κόσοβο είναι Σερβία» διαδήλωσαν οι Σέρβοι του Κοσόβου στο Βελιγράδι την

Με κεντρικό σύνθημα «Παραμένουμε στη Σερβία» οι Σέρβοι του Κοσόβου διαδηλώνουν την Παρασκευή στο κέντρο του Βελιγραδίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας-Κοσόβου, η οποία όπως καταγγέλλουν τους θέτει υπό την εξουσία της Πρίστινας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας άρχισε συμβολικά στις 12.44 (τοπική ώρα) ως υπενθύμιση του

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΕΝΩΝ





Στρατηγική Σαμαρά για πλήρη ηγεμονία στον κεντροδεξιό χώρο


Αποφασισμένος να περιφρουρήσει, ως πανίσχυρος αρχηγός, το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και ευρύτερα της κεντροδεξιάς παράταξης, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να υποχωρήσει και να δώσει αφορμές από εδώ και πέρα για να πληγεί, όχι μόνο το ηγετικό του προφίλ, αλλά και ο ιδεολογικός πυρήνας της ΝΔ.

Η κίνηση να στείλει επιστολή στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη, αλλά και η προσωπική του απόφαση να πετάξει ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων το αντιραστιστικό νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά και την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ταυτόχρονη κατάθεση πρότασης από τη ΝΔ, δείχνει ότι υπάρχει αλλαγή στρατηγικής.

Εδώ και ένα περίπου χρόνου από την περίφημη συμφωνία επί των προγραμματικών θέσεων από τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους, η ΝΔ έκανε αρκετές υποχωρήσεις, λόγω της κεντρικής απόφασης του

Tα θέματα και οι προτεινόμενες απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Παρασκευή 31/05/2013 
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας                  Επιλογής   ΕΚΦ.            ΑΠΑΝΤ                .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ -ΖΟΥΡΑΡΙΣ


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΘΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Διευκρινήσεις - Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, τομεακό πρόγραμμα
«Leonardo Da Vinci» που αφορά την Κινητικότητα των Επαγγελματιών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VETPRO) σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει ο Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ την
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013
και ώρες 10.00-14.30
με θέμα
«Καλές Πρακτικές σε Θέματα  Εξειδικευμένων θεραπευτικών προσεγγίσεων για παρεμβάσεις σε Σωφρονιστικά Καταστήματα και Νόμιμες Εξαρτήσεις»
κατά την οποία θα παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές από την εκπαίδευσή τους στον Θεραπευτικό Οργανισμό Proyecto Hombre της Ισπανίας .
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Τομέα Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ
Αίθουσα ισογείου, Σορβόλου 24, Μετς
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Λόγω περιορισμένου χώρου (50 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
(Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά με e-mail στο education@kethea.gr
ή με fax στο 210 9241986)

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - 12η Θερινή Κατασκήνωση - Σεμινάριο

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά τη Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο που φέτος επιστρέφει στο γνώριμο νησί των Σπετσών από 22 έως 27 Ιουλίου 2013, στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Κατασκήνωσης - Σεμινάριο με την παράκληση να την προωθήσετε στα σχολεία της αρμοδιότητάς σας. Το πρώτο εργαστήριο έχει θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, πρόβλημα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί. Το δεύτερο εργαστήριο αφορά τη θεατρική γραφή και σκοπό έχει να εξερευνήσει τη δημιουργία

MSc in Water Resources of the Mediterranean- ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Οι 10 νέες παγίδες της φορολογικής δήλωσης και πώς να τις αποφύγετε

Η υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού παροχής της ΔΕΗ, του ΑΜΚΑ. των καταθέσεων και οι αμοιβές με "μπλοκάκι"
Δέκα σημαντικές αλλαγές έχει φέτος ο τρόπος συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, στο οποίο θα δηλώσουν τα εισοδήματα του 2012 οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι εισοδηματίες και όσοι φορολογούμενοι ασκούν ατομικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα.
Οι πιο σημαντικές από τις αλλαγές αυτές αφορούν την υποχρεωτική αναγραφή όλων σχεδόν των εισοδημάτων (είτε φορολογηθέντων είτε απαλλαχθέντων από τη φορολογία), την υποχρεωτική υποβολή δήλωσης από όλους όσοι έχουν ηλικία 18 ετών και άνω (πλην των ενηλίκων τέκνων που δηλώνονται από τους γονείς τους ως «προστατευόμενα»), την υποχρεωτική αναγραφή των αριθμών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλες τις κατοικίες που δηλώνονται (κύριες και δευτερεύουσες) και

Πώς θα δηλωθούν φέτος τα παιδιά και πώς θα αποφύγουν τα τεκμήρια οι άνω των 18 χωρίς εισόδημα


Τελευταία χρονιά κατά την οποία ισχύουν τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα είναι η φετινή. Αλλά είναι και η πρώτη κατά την οποία όσοι έχουν κλείσει τα 18 και δεν είναι προστατευόμενα μέλη πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από την τσιμπίδα των τεκμηρίων.
Όσοι είστε γονείς ανηλίκων τέκνων ή έχετε ενήλικα προστατευόμενα τέκνα θα πρέπει να αναγράψετε τα στοιχεία τους στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλετε αυτές τις μέρες για το έτος 2012, προκειμένου να κατοχυρώσετε τα πρόσθετα αυτά αφορολόγητα ποσά και να γλιτώσετε από την καταβολή υπέρογκων φόρων.
Το money-money.gr σάς παρουσιάζει αναλυτικά το τι ακριβώς προβλέπει η φορολογική νομοθεσία και τι χρειάζεται να κάνετε κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή των φετινών φορολογικών

Εως 5 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη μέσω... ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Εως 5 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη μέσω... ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕΕως και 5 χρόνια νωρίτερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσω του ΙΚΑ ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν διαδοχική ασφάλιση και συμπλήρωσαν στις 31/12/2012 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλαδή και τα απαιτούμενα έως τότε έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας.
Το «παράθυρο» ανοίγει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, θέτοντας, ωστόσο, παράλληλα την (περιοριστική) προϋπόθεση «να έχουν συμπληρωθεί τα προβλεπόμενα έτη ασφάλισης που ίσχυαν στον Οργανισμό», όπως επισημαίνει στην «Η» ο δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ» Δ. Μπούρλος. Τα αυξημένα, από 1/1/2013, ηλικιακά όρια (το 62ο με 40 έτη ασφάλισης και το 67ο με 15έτη, έναντι του 62ου - 65ου το 2012) γλιτώνουν, σύμφωνα με την εγκύκλιο:
1. Ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι 31/12/2012 καθώς διατηρείται το 60ό έτος ως όριο ηλικίας για τη διαβίβαση του συνταξιοδοτικού αιτήματος ακόμη και

Προτάσεις της 2ης Πανελλαδικής συνάντηση νηπιαγωγών

Στην Πανελλαδική Συνάντηση Νηπιαγωγών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις οι οποίες έτυχαν της κοινής αποδοχής των παρευρισκομένων:
Σύνοψη προτάσεων

  1. 1.        Εκπαιδευτική πολιτική και σχεδιασμός για ένα σύγχρονο Νηπιαγωγείo
Ζητάμε
  • Να επαναπροσδιοριστεί η εκπαιδευτική πολιτική για το Νηπιαγωγείο, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού
  • Να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατό ένα οργανωμένο σχέδιο για το Νηπιαγωγείο, το οποίο έχει διακριτό ρόλο από τους παιδικούς σταθμούς, στα πλαίσια ενός ενιαίου 14χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού (Προσχολικής – Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας). Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν ευέλικτα και παιδοκεντρικά αναλυτικά προγράμματα σπουδών, στην κατεύθυνση της κριτικής ριζοσπαστικής παιδαγωγικής, η οποία θα βάζει τις βάσεις για τη διαμόρφωση ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων προσωπικοτήτων και θα δημιουργεί τις

Πέντε ερωτήματα για το σχέδιο νόμου «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας»

1.           Το πρώτο:
Γιατί πρέπει να ψηφιστεί ένας νέος αντιρατσιστικός νόμος και να μην  τροποποιηθεί, όπου είναι αναγκαίο, ο νόμος 927/1979 (όπως σήμερα ισχύει, μετά τις  συμπληρώσεις του των ετών 1984, 1997, 2001, 2005) και γιατί είναι τόσο δύσκολο να συμφωνηθούν ανάμεσα στα κόμματα οι διατάξεις μια τέτοιας τροποποίησης;
Πιθανές απαντήσεις:
(α) Αυτό απαιτούν οι κομματικές ανάγκες.
(β) Ο νέος νόμος χρειάζεται ως άλλοθι για την κάλυψη της απροθυμίας ή ανικανότητας των κομμάτων να αξιοποιήσουν, επί κοντά τριαναπέντε χρόνια, ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, τη νομοθεσία που υπήρχε για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των παρεμφερών φαινομένων.
«Η υπάρχουσα νομοθεσία δεν επαρκεί» είναι το άλλοθι που μονίμως προβάλλουν τα κόμματα για να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, εκείνο που τους διευκολύνει να πράττουν το εύκολο, την ψήφιση νόμων, και να αποφεύγουν το δύσκολο, την

Κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις καθηγητών φέτος στο ν. Λάρισας

 Σας ενημερώνω ότι το ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας στη συνεδρίαση του στις 29-5-2013 υπολόγισε τα κενά και πλεονάσματα στα σχολεία του νομού εν όψει των μεταθέσεων. Ο υπολογισμός βασίστηκε στα στοιχεία που καταχωρήθηκαν από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας με μαθήματα μόνο 1ης ανάθεσης. Δεν υπολογίστηκαν ως κενά οι θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης, η μείωση ωρών λόγω υπευθύνων εργαστηρίων και οι ώρες project. Τα 2 αιρετά μέλη αποχωρήσαμε από την τυπική διαδικασία αφού στην ουσία δεν μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των συναδέλφων μας.
ΚΛΑΔΟΣ    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ    Κενά (-) / Πλεονάσματα(+)
ΠΕ01    ΘΕΟΛΟΓΟΙ    35

ΟΛΜΕ: Εξετάσεις πέρα από τα όρια της λογικής και της ευαισθησίας

Η ΟΛΜΕ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις παθογενείς καταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο θέμα αυτό έχει υποστηρίξει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα την αυτονόμηση της λυκειακής βαθμίδας από τη διαδικασία πρόσβασης στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και τη μετακίνηση προς ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης.
Τα προβλήματα, ωστόσο, που δημιουργήθηκαν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, επιτείνοντας ως τα άκρα το άγχος και την αβεβαιότητα μεταξύ των υποψηφίων και των λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκαλώντας σύγχυση στην ελληνική κοινωνία.
Ουσιαστικά, η εφετινή εξεταστική διαδικασία έδειξε ότι η ηγεσία του υπ. Παιδείας όχι μόνο δεν

Υπ. Παιδείας: Τρεις οδηγίες για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία


Στα πλαίσια της διενέργειας των εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία της χώρας, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου δίνει εγγράφως προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις ακόλουθες τρεις οδηγίες :

1. Να ορίσουν έναν Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης και έναν εκπαιδευτικό Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κάθε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της δικαιοδοσίας τους, για τη στελέχωση των Επιτροπών Επεξεργασίας και Επιλογής Θεμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Για την Επιστράτευση και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


«Για έναν εκπαιδευτικό, που προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών, η επιστράτευση ήταν μία δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση. Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την ηρεμία των νέων ανθρώπων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έπραξε το καθήκον της με άψογο τρόπο, κάτι που φαίνεται από την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων προς την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και δασκάλων. Νομίζω ότι συμφωνούν και αυτοί, ότι η μορφή της αντίδρασης που επελέγη από το συνδικαλιστικό τους όργανο, θα μπορούσε να είχε πάρει άλλους τρόπους και να γίνει σε άλλους χρόνους και είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.
Το μείζον είναι ότι οι εξετάσεις έγιναν και διεξάγονται κανονικά, και αυτό ήταν το μεγάλο διακύβευμα. Από κει και πέρα, όπως πάντα γίνεται, κι όπως πάντα έκανε το Υπουργείο, είμαστε

Ο γρίφος των βάσεων


Μαθηματικό φρένο στους αριστούχους, χαμηλές βαθμολογίες σε Τεχνολογική και Θετική κατεύθυνση, αύξηση εισακτέων σε Πολυτεχνικές - Φυσικομαθηματικές Σχολές.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα, ανακοινώνεται ο αριθμός των εφετινών εισακτέων στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας περιμένει αυτές τις ημέρες την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κρίση των προεδρικών διαταγμάτων της «Αθηνάς». Οπως αναμένει ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, εφέτος θα διατεθούν περίπου 77.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τις οποίες θα διεκδικήσουν 110.000 υποψήφιοι από όλες τις κατηγορίες.

Στο κλίμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία ο εφετινός αριθμός των εισακτέων σε τμήματα όπως τα Πολυτεχνικά και τα Οικονομικά, στα οποία και αναμένεται μεγάλη μείωση αριστούχων. Ειδικά στα Μαθηματικά (τόσο της Γενικής Παιδείας όσο και της Κατεύθυνσης) αναμένεται, όπως αναφέρουν κύκλοι της Ελληνικής

Την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα, ο αριθμός των εισακτέων. Ο γρίφος των βάσεων

panellΤην ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα, ανακοινώνεται ο αριθμός των εφετινών εισακτέων στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας περιμένει αυτές τις ημέρες την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κρίση των προεδρικών διαταγμάτων της «Αθηνάς». Οπως αναμένει ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, εφέτος θα διατεθούν περίπου 77.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τις οποίες θα διεκδικήσουν 110.000 υποψήφιοι από όλες τις κατηγορίες.
Στο κλίμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία ο εφετινός αριθμός των εισακτέων σε τμήματα όπως τα Πολυτεχνικά και τα Οικονομικά, στα οποία και αναμένεται μεγάλη μείωση αριστούχων. Ειδικά στα Μαθηματικά (τόσο της Γενικής Παιδείας όσο και της Κατεύθυνσης) αναμένεται, όπως αναφέρουν κύκλοι της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αύξηση των γραπτών με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, τα οποία στους υποψήφιους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης μπορεί να φτάσουν και το 80%.

Μετά τα νέα Προγράμματα Σπουδών ετοιμάζουν νέα σχολικά βιβλία με χρηματοδότηση από το «νέο ΕΣΠΑ»

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ) συμμετείχε και διοργάνωσε θεματικό εργαστήρι για την «Επένδυση στην εκπαίδευση, στις δεξιότητες και στη διά βίου μάθηση» στο πλαίσιο του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στην Αίγλη Ζαππείου.
Στο θεματικό εργαστήρι του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου παρουσιάστηκαν αρχικά εισηγήσεις των Ε. Ζαχαράκη, Ειδικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Πόρων ΥΠΑΙΘΠΑ, Σ. Λίτινα, Προϊσταμένου της

Εγκύκλιος Μανιτάκη: Πόθεν έσχες για τα πτυχία στο Δημόσιο.

manitakis2.jpg
Σύμφωνα με την εγκύκλιο Μανιτάκη, οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα.
Tίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.
Το κυνήγι των πλαστογράφων δημοσίων υπαλλήλων ξεκινάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη ζητείται απ” όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α” και β” βαθμού.
Οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των

Η Ιταλία έστελνε μετανάστες στη Γερμανία

Όταν , ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποιούσε τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες για όλες τις χώρες στη ζώνη Σένγκεν, εφόσον δεν βρεθεί λύση στο επείγον μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας του, όλοι νόμιζαν ότι αστειεύεται, αλλά απ’ ότι φαίνεται σοβαρολογούσε. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι η «νομοταγής» κυβέρνηση Μόντι είναι αυτή που πραγματοποίησε την απειλή του. Σύμφωνα με έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, η Ιταλία όχι μόνο χορηγούσε ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά έδινε 500 ευρώ σε λαθρομετανάστες από την Αφρική παροτρύνοντάς τους να εγκαταλείψουν τη χώρα και να κατευθυνθούν προς τη Γερμανία.
Η αποκάλυψη προκάλεσε αναστάτωση στο Βερολίνο, που εξέφρασε την ενόχλησή του. Όπως ανέφεραν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Αμβούργου, αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη, την Γκάνα και το Τόγκο έφτασαν στη Γερμανία με έγγραφα που τους παρείχε η Ιταλία και συγκεκριμένα προσωρινά διαβατήρια και άδειες παραμονής τρίμηνης διάρκειας για όλη τη ζώνη

(40) ιατρούς εργασίας στη ΔΕΗ

Με σαράντα (40) ιατρούς εργασίας θα συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου ετήσιας διάρκειας, για παροχή υπηρεσιών ιατρικής εργασίας για μονάδες του ομίλου της, η ΔΕΗ Α.Ε.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα

Συμβάσεις έργου στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Συμβάσεις έργου στο Πρόγραμμα για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (βάσει των προδιαγραφών του Προγράμματος PIAAC του ΟΟΣΑ)», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια ίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, προτίθεται να συνάψει τέσσερις (4) συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με Εμπειρογνώμονες και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις.
Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση της έρευνας PIAAC στην Ελλάδα. Το αντικείμενο των συμβάσεων και το κόστος έχει ως εξής:
1η Σύμβαση ΚΩΔΙΚΟΣ 1
Ένας Πληροφορικός – Προγραμματιστής για τη τεχνική υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά

136 θέσεις στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων

6 θέσεις στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων
Ο Δήμαρχος Αθηναίων προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει τα παρακάτω προσόντα και ιδιότητες να προσφέρει οικειοθελώς τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο που επιτελείται κατά την φιλοξενία παιδιών στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, για τις εξής κατ' αριθμόν ατόμων θέσεις:
Αρχηγός Κατασκήνωσης 1
Βοηθός Αρχηγού Κατασκήνωσης 1
Υπαρχηγοί Κατασκήνωσης 4
Κοινοτάρχες-Κοινοτάρχισσες Κατασκήνωσης (18-30 ετών) 20

Σώα βρέθηκε η 13χρονη μαθήτρια


Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις.
Μια από τις πολλές ομάδες έρευνας των αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί στην ορεινή πλευρά της Καβάλας με τη συμμετοχή διασωστών, βρήκε τη μικρή να περιφέρεται, στην περιοχή Λουτρά του Παγγαίου, σε προσβάσιμο σημείο του βουνού και την αναγνώρισε αμέσως. Η 13χρονη Χριστίνα έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση, αν και ήταν ταραγμένη, ωστόσο παρελήφθη από ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της πόλης που υποβάλλεται σε εξετάσεις.
Όμως δεν βρέθηκε μαζί της ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος φαίνεται πως είχε σχεδιάσει εδώ και ημέρες την αρπαγή του μικρού κοριτσιού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ίδια ζήτησε από τον 23χρονο Μario Aiazi να χωρίσουν οι δρόμοι τους, πιστεύοντας πως έτσι

Η καμπάνα κτυπά για όλους: Υποχρεωτικές μεταθέσεις- απολύσεις

  • Το Υπουργείο παιδείας με εγκύκλιό του Α.Π 7060/Δ3/23.5.2013 εφαρμόζει την αύξηση του ωραρίου και επανακαθορίζει τις οργανικές θέσεις σε κάθε σχολείο. Όσοι δεν καλύπτουν 12 ώρες με την πρώτη ανάθεση μαθημάτων χάνουν την οργανική τους . Και ,όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υπηρεσίας, παραδίδονται στο έλεος του Περιφερειακού Διευθυντή και του Υπουργού παιδείας. Οι πάνω με 12 χρόνια υπηρεσίας θα «τακτοποιηθούν» σε σχολείο της περιοχής τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, εφόσον βρεθεί κενή θέση σε σχολείο, με ελάχιστες βέβαια πιθανότητες.
  • Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για τον κλάδο. 700 συνάδελφοι στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατ.Αττικής, επί συνόλου 3.500 υπηρετούντων οργανικά, χάνουν την οργανική τους

Η ψυχολογία του κλέφτη...

Αναδημοσίευση από τις αρχές του Εν κρυπτώ, το 2009:
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που είχε δημισιευθει στην εφημερίδα Σαμπάχ με αφορμή τους εορτασμούς της Άλωσης της Πόλης που κάνουν κάθε χρόνο οι Τούρκοι.
"Μην το θυμίζετε αυτό στους μη μουσουλμάνους!"
ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο με θέμα «Θα πάρουμε πίσω στην Πόλη»…
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα με τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες με τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη…
ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό μας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω…
ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης…
ΑΝ έφτιαχναν μια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε

Στα άκρα η πολιτική κόντρα στην Τουρκία

Η νεολαία και οι Αλεβίδες σε κατάσταση αναβρασμού
Ο Κιλιτσντάρογλου αποκαλεί τον Ερντογάν «δολοφόνο»
Τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό θερμόμετρο στην γειτονική Τουρκία βρίσκεται στα ύψη. Λίγες εβδομάδες μετά την μεγάλη, διπλή βομβιστική επίθεση στην Αντιόχεια, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί υπεύθυνο τον Τούρκο Πρωθυπουργό για το αδιέξοδο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην περίπτωση της κρίσης της Συρίας. Την ίδια στιγμή, διάφορες κινήσεις της κυβέρνησης στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο εξαγριώνουν την τουρκική νεολαία και την μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της χώρας, αυτή των Αλεβίδων.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, η τουρκική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να στείλει ειδικές μονάδες της τουρκικής αστυνομίας στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης για να διαλύσει πλήθη διαδηλωτών, οι οποίοι διαφωνούν με την κατεδάφιση μεγάλου πάρκου στο κέντρο της Πόλης. Το τελευταίο διάστημα, ο δήμος της Κωνσταντινούπολης προωθεί ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης του πολιτισμικού κέντρου

Τουριστικό «αβαντάζ» για την Ελλάδα ο νόμος για το αλκοόλ στην Τουρκία

απαγορευση αλκοολΗ πρόσφατη απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν και της ισλαμιστικής κυβέρνησης να επιβάλλει πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ στην Τουρκία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για την εικόνα της ίδιας της χώρας.
Ήδη πολλοί είναι οι tour operators που δουλεύουν με την Τουρκία, οι οποίοι φοβούνται πως η συντηρητική και ακραία στροφή των γειτόνων θα οδηγήσει πολλούς τουρίστες στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι λίγοι οι οποίοι αισθάνονται άβολα στο να τους ασκείται κριτική

Προκαλεί το όνομα της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου

βοσποροςΈντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ονομασία που έχει επιλέξει η τουρκική κυβέρνηση για την τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου που θεμελιώθηκε πρόσφατα. Η  νέα γέφυρα θα φέρει το όνομα του Οθωμανού Σουλτάνου Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ (1470-1520) .
Η εφημερίδα Radikal γράφει τα εξής: « ο Σελίμ ο Α’ έμεινε στον θρόνο 8 χρόνια και με τις εκστρατείες του στην Ανατολή επέκτεινε τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Την ίδια περίοδο κατηγορείται πως έκανε μεγάλες σφαγές εναντίον των Αλεβιτών και Σιιτών Μουσουλμάνων. Και η επιλογή αυτή προκαλεί μεγάλη συζήτηση».
«Η νέα γέφυρα θα έχει το όνομα του Σελίμ του Α΄, ο οποίος θεωρείται ως ο υπεύθυνος των σφαγών

Οι κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία που νιώθουν και είναι Έλληνες

κρυπτοχριστιανοιΆρθρο του Γιώργου Γεράκη, Εφημερίδα Λέσβου «Δημοκράτης» 25-12-2008
Ο φανατισμός των Ισλαμιστών στην Τουρκία δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις ειδικά σε… θέματα θρησκείας. Αυτό όμως που δεν επετεύχθη με «ζεϊμπέκικα και κουμπαριές» το πράττει η Ορθοδοξία αφού είναι έκδηλο σε πολλούς Τούρκους το Ορθόδοξο υπόβαθρο. Αν καί οι λιγοστοί Σελτζούκοι άλλαξαν τον εθνοθρησκευτικό χαρακτήρα εκατομμυρίων Ελλήνων (Μικρασίας, Θράκης, Πόντου κ.α.) που λόγω βίας ή συμφερόντων εξισλαμίσθηκαν ακόμα και επιφανειακά, σήμερα μία κρυμμένη Ορθόδοξη θρησκευτικότητα εκδηλώνεται από τους απογόνους τους. Οι κρυπτοχριστιανοί αποτελούν για το Πατριαρχείο ένα κρυφό ποίμνιο τραγικών θυμάτων μιας αυταρχικής διοίκησης αιώνων.
Ζουν παντού. Κυρίως στον Πόντο που ίσως είναι 2 εκατομμύρια! Έρημοι ναοί λειτουργούν και ξαφνικά γεμίζουν κρυπτοχριστιανούς που κοινωνούν συνειδητά, νηστεύουν ακόμα και το λάδι όλα τα 5ήμερα της Μ. Τεσσαρακοστής. Γράφονται συνθήματα σε τοίχους από νέους με αναζητήσεις: «Δεν θέλουμε να είμαστε πια μουσουλμάνοι. Θέλουμε να γίνουμε Χριστιανοί»! Τούρκοι λένε σε Έλληνες

«Η Θράκη χάνεται, η Αθήνα κοιμάται»

ZIAZIAS_THRACEΜια ομιλία- βόμβα του πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά. Τα όσα έχει πει για τις επιπτώσεις των περικοπών στην Εθνική Άμυνα κανονικά θα πρέπει να προκαλέσουν συναγερμό στην κυβέρνηση.
Τα αγωνιώδη μηνύματα που καλούν στην πολιτική ηγεσία να αφυπνιστεί και να στρέψει την προσοχή της ειδικά τώρα ,μέσα στην οικονομική κρίση, στα εθνικά θέματα, πληθαίνουν. Και όταν μια φωνή όπως του πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά , φωνάζει “ξυπνήστε” προς τους πολιτικούς, δείχνοντας στον χάρτη τη Θράκη ,τότε δεν μπορείς παρά να ανησυχείς ! Εκτός βέβαια από τους πολιτικούς μας.
Ο στρατηγός Ζιαζιάς έκανε μία ομιλία σε ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας για την οποία δεν έκανε “δημόσιες σχέσεις” ,ούτε την “μοίρασε” για να δημοσιευθεί. Η ομιλία τυπώθηκε στην τριμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας . Και τα όσα έχει πει ο πρώην Α/ΓΕΣ είναι άκρως ανησυχητικά.
Ο στρατηγός μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στόχοι της Τουρκίας στην περιοχή είναι “η διαιωνιση της

Όλες οι αλλαγές από τη νέα δομή των Ενόπλεων Δυνάμεων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

kyseaΤη νέα δομή των Ενόπλεων Δυνάμεων ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πλέον ο ελληνικός στρατός περνά στην εποχή του μνημονίου, αφού καταργούνται πολλές ακριβές δομές διοίκησης, συρρικνώνεται η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας μέσω και της… συγχώνευσης σωμάτων.
Αναλυτικά οι αλλαγές που επιφέρει η νέα δομή των Ενόπλεων Δυνάμεων είναι οι εξής:
Στρατός Ξηράς
Καταργούνται τα Στρατηγεία των Α’ και Β’ Σωμάτων. Στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να παραμένουν άλλες μονάδες.
Οι δυνάμεις που διατίθενται στην 1η Στρατιά κατηγοριοποιούνται κατά είδος τακτικής αποστολής σε δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αντίδρασης και δυνάμεις ασφαλείας.
Καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο Αμεσης Αντίδρασης.
Συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Διαλύεται η Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων, η οποία ενσωματώνεται στο Στρατηγείο της

Απολύσεων συνέχεια στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης”

timthumbΤρείς ακόμα δημοσιογράφοι απολύθηκαν σήμερα Πέμπτη από τον «Ριζοσπάστη» στο πλαίσιο των περικοπών προσωπικού που έχει αποφασίσει ο Περισσός. Ο «χορός» των μαζικών απολύσεων που έχει δρομολογήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο η ηγεσία του ΚΚΕ επικαλούμενη την οικονομική κρίση, συνεχίζεται και άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί. Οι τρείς απολυθέντες είναι δημοσιογράφοι με πολύχρονη παρουσία στην κομματική εφημερίδα.
Πρόκειται για τον κ. Γ. Φλωράτο, οικονομικό συντάκτη του «Ριζοσπάστη» εδώ και 22 χρόνια, τον

Αβραμόπουλος & Νετανιάχου έδωσαν τα χέρια για ουσιαστική σύσφιξη των διμερών σχέσεων

1Η σύγκλιση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ με τη συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών ήταν το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ. Τις προσεχείς εβδομάδες, όπως συμφωνήθηκε, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Ισραήλ συνοδεία υπουργών. Αναζητείται μόνο η οριστική ημερομηνία δια της διπλωματικής οδού.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και επιχειρηματικό forum αφού στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, οι ισραηλινοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ελληνικές ξενοδοχιακές μονάδες και μαρίνες. Στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να υπογραφεί τριμερές πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σ. Πέρες, τον πρωθυπουργό

Η απάντηση Σαμαρά στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη για τον ρατσισμό

Antonis-Samaras-epistoliΑπάντηση στην επιστολή που του έστειλε ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και την άνοδο τη Χρυσής Αυγής, έδωσε με επιστολή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Σε φιλικό τόνο και απευθυνόμενος στον ποιητή στον ενικό αριθμό, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στην κατηγορία ότι η ΝΔ δεν έχει αποκηρύξει ονομαστικά τους νεοναζί, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηλιτεύαμε την παρουσία και τις θέσεις της ΧΑ, δημόσια καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 -και το Μάιο και τον Ιούνιο- με τον πιο απερίφραστο τρόπο κι όσο δεν το έχει κάνει κανείς! Σ
ε κάθε δημόσια ομιλία μου, κυριολεκτικά» και συνεχίζει λέγοντας πως και μετά τις εκλογές ως πρωθυπουργός προειδοποιούσε τους εταίρους για την απειλή του ρατσισμού.
«Τα εφιαλτικά φαινόμενα, όπως οι νεοναζί, δεν τα αντιμετωπίζεις όταν τα εξορκίζεις ή όταν τα

Ο Άκης και η μίζα 25 εκατ για τους TOR-M1

C9D3FF9118CB2815794E8DA58DA320E9Ποσοστό 10% του συνολικού ποσού των 250 εκατ. $ που πιστώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην εταιρεία «Antey» για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων «TOR-Μ1», διοχετεύτηκε στη συνέχεια σε εταιρείες πίσω από τις οποίες βρίσκεται, κατά τη Δικαιοσύνη, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι η «Antey» έστειλε 25 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού ποσού των 250 εκατ. ευρώ που πιστώθηκε από το υπ. Εθνικής Άμυνας στην Antey. Τι συμπέρασμα βγάζετε από αυτό;
Μάρτυρας: Ότι υπήρχε προσυνεννόηση
Κατά τ’ άλλα, ο κύριος Βλάχος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η εταιρεία «BlueBell» είχε συγκροτηθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αφήνοντας με σαφή τρόπο να εννοηθεί ότι αυτός δεν ήταν άλλος από

Αυτή είναι η πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό – Δείτε τι προβλέπει

olomeleia-voulis-570Με επικεφαλής τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή η πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Την πρόταση υπογράφουν συνολικά 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. δεν υπογράφει ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν) και οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση νόμου αποτελείται από εννέα άρθρα και προτείνεται η αντικατάσταση του Ν. 927/1979 με την εισαγωγή ενός επικαιροποιημένου και βελτιωμένου νομοθετήματος προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι σοβαρές μορφές εκδήλωσης ρατσιστικών και ξενόφοβων συμπεριφορών.
«Aντικατάσταση του Ν. 927/1979»
«Οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις συνιστούν απειλή για τις ομάδες και τα πρόσωπα, που γίνονται στόχος τους, γι’ αυτό απαιτείται η παροχή από το κράτος αυξημένου βαθμού προστασίας με τη λήψη ποικίλων μέτρων χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, και τα μέσα του ποινικού δικαίου, ώστε να επιβάλλονται αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές κυρώσεις τόσο κατά των φυσικών

Από 1η Ιουνίου μέσω ΚΕΠ η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΠΑΔ – Δείτε τι χρειάζεται

ÏÐÁÄ - ÖÙÔ/Ã.×ÑÕÓÏ×ÏÉÄÇÓΑπό την 1η Ιουνίου 2013 και έως την 31η Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.
Υπόχρεοι απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, ασχέτως αν τα βιβλιάριά τους φέρουν ενεργό θεώρηση (ακόμα κι όσα φέρουν θεώρηση «εφ’ όρου ζωής» ή «για πέντε χρόνια»).
Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, ο ασφαλισμένος προσέρχεται αυτοπροσώπως -ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου- στα ΚΕΠ και επιδεικνύει:
- Το βιβλιάριο ασθενείας.
- Την αστυνομική του ταυτότητα.
- Ένα εκκαθαριστικό σημείωμα συντάξεως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οποιουδήποτε

Γκάφα ...αλα Τσίπρα από Μέρκελ

Γκάφα ...αλα Τσίπρα από Μέρκελ Μια... εκτός προγράμματος «γκάφα» της Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Φρανσουά Ολάντ, «σημάδεψε» τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Σε ένα... ολίσθημα της γλώσσας, λοιπόν, η καγκελάριος της Γερμανίας αποκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο... «Μιτεράν», αφήνοντας «κάγκελο» τον κ. Ολάντ και προκαλώντας δεκάδες ειρωνικά και χιουμοριστικά σχόλια στο Twitter.

Στην ουσία της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο, η πρώτη δήλωσε

Σκούρα τα πράγματα για τον Παπακωνσταντίνου...

Σκούρα τα πράγματα για τον Παπακωνσταντίνου... Με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, που επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και δέκα έτη, παραπέμπουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Την πρόταση υπογράφουν 54 βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων τα μέλη της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αδωνης Γεωργιάδης, Γιώργος Καλαντζής, ο γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Μπούρας, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κώστας Κοντογιώργος, Ηλίας Βλαχοδήμος, Προκόπης Παυλόπουλος, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βλάχος, Αντώνης Μπέζας, Μιχάλης Ταμήλος,, Ιωάννης Ανδριανός κ.α..

Από το ΠΑΣΟΚ υπογράφει τελικά μόνο ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της επιτροπής. Αρχικά η ΚΟ αποφάσισε να εκπροσωπηθεί μόνο από τον κ. Ρήγα, στην συνέχεια άλλαξαν άποψη και αποφάσισαν

Ο Τέντες αναλαμβάνει εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Ο Τέντες αναλαμβάνει εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Τον μέχρι σήμερα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, φαίνεται ότι επέλεξε ο πρωθυπουργός – με τη σύμφωνη γνώμη των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη – για τη θέση του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει εδώ και μήνες και στο Μαξίμου περίμεναν την απόφαση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.
Η ανεξάρτητη αυτή θέση έχει πενταετή θητεία και αναφέρεται απευθείας στον εκάστοτε πρωθυπουργό.
Ο νέος Εθνικός Συντονιστής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας,

Δεν παραιτούμαι...

Δεν παραιτούμαι... «Όχι μόνο δεν θα παραιτηθώ, αλλά θα είμαι εδώ να παλεύω στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις παράλογες και αντιαναπτυξιακές πρακτικές», απάντησε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης σε όσους τον καλούν να δώσει πίσω την έδρα (του ΠΑΣΟΚ). «Υπήρξε ριζική πολιτική απόκλιση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν καταγεγραμμένες δημόσιες απόψεις... δεν είμαι εγώ που άλλαξα, δεν είμαι εγώ που δεν άκουσα,

Μιλάτε επί 30 λεπτά...

Μιλάτε επί 30 λεπτά...
Η σκηνή συνέβη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου υπήρξαν ορισμένα αξιοπερίεργα, όμοια με αυτά που συμβαίνουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
Το θέμα ήταν καθαρά νομικό και αφορούσε την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου μίλησε 7 λεπτά ακριβώς, η εισηγήτρια Τζούλια Ηλιοπούλου 12 λεπτά, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Το καρφί... Κουκουλόπουλου

Το καρφί... Κουκουλόπουλου «Η ιδεολογικοποίηση του θράσους θέλει ταλέντο», δήλωσε μέσω Twitter ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Πάρις Κουκουλόπουλος προτίμησε τη συνταγή «2 σε 1» με το καρφί του: «Τη μια ο Ραγκούσης, την άλλη ο Κρίτων... Τι τραβάμε Θεέ μου με όλους τους διορισμένους!». Και επειδή κρατώντας την έδρα κρατά και τον

Επίσκεψη Ντάισελμπλουμ

Επίσκεψη Ντάισελμπλουμ Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ. Ο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία και θα έχει τη δυνατότητα να εξαγάγει πλέον τα δικά του συμπεράσματα για την πορεία της

Τι άλλο θα κάνει αυτό το παιδί;

Τι άλλο θα κάνει αυτό το παιδί; Ανεβάζει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, παίζοντας στο σκοπό που του επιβάλλουν οι συνιστώσες. Γιατί πως θα τις διαλύσει

Πεφτουμε απ' τα συννεφα!! Μ. Ρεπούση: Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφού αμφισβήτησε την γενοκτονία των Ποντίων, τώρα χαρακτηρίζει «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου .

«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί... διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε η Μ. Ρεπούση απαντώντας σε ερώτηση για τον χορό του Ζαλόγγου.

Σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Alpha η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στις απόψεις της για την γενοκτονία των Ποντίων που αποκάλυψε το Real.gr και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στο κόμμα το οποίο ανήκει. «Η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις

Μιχελάκης:Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κυρίας Ρεπούση

Τις θέσεις τις Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας σχολίασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Γιάννης Μιχελάκης.

"Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις...
τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας , κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ - Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα


Χαμός στο Facebook του Αλβανού που άρπαξε το 13χρονο κοριτσάκι



Τον βρίζουν και του ζητούν να γυρίσει πίσω το κοριτσάκι

Χαμός γίνεται στην προσωπική σελίδα του 23χρονου Αλβανού στο Facebook με εκατοντάδες χρήστες να εξαπολύουν επίθεση στο πρόσωπό του με...
βαρείς χαρακτηρισμούς και την προτροπή να γυρίσει πίσω το 13χρονο κοριτσάκι. Ο ίδιος δηλώνει λάτρης της μουσικής χιπ χοπ και ραπ και στο προφίλ του υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που τον δείχνουν να εργάζεται ως DJ σε διάφορα bar και

Γιάννης Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Συναντήσεις στο Υπ.Αγρ.Ανάπτυξης.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 30 Μαΐου 2013
Κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Ν.Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Δημοσίων Σχέσεων κ.Δημήτρη Μελά.
Η συζήτηση με τον κ.Τσαυτάρη, επικεντρώθηκε στο θέμα της

H Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, οι ανησυχητικές εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας

H ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ταχεία συρρίκνωση και τη γήρανση του Δυτικού πληθυσμού, διαγράφουν
ένα ανησυχητικό μέλλον για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική εξέλιξη της E.E.

Tι λένε οι αριθμοί, τι προβλέπουν οι δημογραφικές έρευνες, ποιον ρόλο καλείται να παίξει η Ελλάδα;

H σημερινή Ευρώπη με σταθερό και γοργό ρυθμό εισέρχεται σε μια πορεία ισλαμοποίησης η οποία εξελίσσεται ταυτόχρονα στα περισσότερα κράτη της και αποτελεί μια κοσμοϊστορικής σημασίας εξέλιξη που επηρεάζει όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές συνιστώσες.

Ήδη από τη δεκαετία του ’70, το αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα στη Δυτική Eυρώπη είχε αρχίσει

Αιτιολογικη Εκθεση των αλλαγων που προτεινει η ΝΔ για το "αντιρατσιστικο"

 

Πηγη:https://twitter.com/doleross

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας , κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας: Πυροσβεστικό πλοιάριο.




                                           ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πυροσβεστικό πλοίο διατίθεται άμεσα για τον   Λιμένα Καβάλας 

Επιλύεται οριστικά , κατόπιν παρέμβασης του  Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, το πρόβλημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Καβάλας. Το Πυροσβεστικό Σώμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής

Δεν αυξάνονται πλέον τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα, αλλά η αγορά ακινήτων δεν έχει πιάσει ακόμα "πάτο"

Σταθεροποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ελληνικές τιτλοποιήσεις στεγαστικών διαπιστώνει η Fitch με σημερινή της έκθεση, καθώς η εγχώρια οικονομία πλησιάζει στον “πάτο” της βαθιάς ύφεσης.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η οικονομία θα πιάσει “πάτο” προς τα τέλη του 2013, με το ΑΕΠ να μειώνεται φέτος κατά 4,4%. Εξάλλου, οι αναλυτές του σημειώνουν ότι και ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει, κάτι που αντανακλάται και στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο Β- από CCC.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Fitch διαπιστώνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ελληνικές τιτλοποιήσεις στεγαστικών παρέμειναν το πρώτο τρίμηνο του έτους σταθερά, με το ρυθμό των νέων defaults να μειώνεται.

Ειδικότερα, το ποσοστό των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των τριών μηνών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η ΟΛΜΕ ζητά την παρέμβαση της Επιτρόπου Παιδείας της ΕΕ

Η ΕΕ μελετά το ενδεχόμενο στρατιωτικής αποστολής στη ΛιβύηΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κα Αν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αξιότιμη κυρία Επίτροπε,
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία των Ελλήνων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το γεγονός πως η Ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα για μια ακόμα φορά επέλεξαν να επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών της χώρας μας.
Σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη (λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις των μαθητών) και αφού είχαν κλείσει τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, προώθησε νέα μέτρα τα οποία αφορούν:
-Οριστική απόλυση 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με την έναρξη του νέου σχολικού έτους το Σεπτέμβρη,
-υποχρεωτικές μεταθέσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών οπουδήποτε σε όλη τη χώρα,
-αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο (2) ώρες (οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα ήδη είχαν διδακτικό ωράριο ίσο με τον μέσο όρο του αντίστοιχου ωραρίου των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη), με αποτέλεσμα τη δημιουργία υπεραρίθμων οι οποίοι θα είναι

ΟΛΜΕ: Προβλήματα και δυσλειτουργίες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις

Πρεμιέρα σήμερα στις Πανελλαδικές
Εξετάσεις πέρα από τα όρια της λογικής και της ευαισθησίας 
Η ΟΛΜΕ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις παθογενείς καταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο θέμα αυτό έχει υποστηρίξει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα την αυτονόμηση της λυκειακής βαθμίδας από τη διαδικασία πρόσβασης στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και τη μετακίνηση προς ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης.
Τα προβλήματα, ωστόσο, που δημιουργήθηκαν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, επιτείνοντας ως τα άκρα το άγχος και την αβεβαιότητα μεταξύ των υποψηφίων και των λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκαλώντας σύγχυση στην ελληνική κοινωνία.
Ουσιαστικά, η εφετινή εξεταστική διαδικασία έδειξε ότι η ηγεσία του υπ. Παιδείας όχι μόνο δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και στοιχειώδη αίσθηση δικαιοσύνης, αλλά επιπλέον

Συντάξεις πείνας, στην κυριολεξία, για όλους όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα από το 2015

Συντάξεις πείνας, στην κυριολεξία, για όλους όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα από το 2015«Σήμα» για τη «στροφή» από τις δημόσιες (και ολοένα χαμηλότερες) συντάξεις στις επαγγελματικές και τις ιδιωτικές -κατά τα πρότυπα άλλων χωρών από τη Χιλή έως τη Γερμανία- δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας εκτιμώντας ότι η μειωμένη, μετά τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, «γενναιοδωρία» του πρώτου πυλώνα -δηλ. των εγγυημένων από το κράτος συντάξεων- «δημιουργεί προϋποθέσεις για την ενίσχυση της μέχρι σήμερα περιορισμένης ζήτησης ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων». Σύμφωνα με την έκθεση η νέα αυτή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν ειδικά όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1η