Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αμετακίνητος ο Σαμαράς στη γραμμή “νόμος και τάξη”



H γραμμή είναι σταθερή και δεν αλλάζει: πλήρης και αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Το δόγμα της πυγμής είναι σε πλήρη εφαρμογή από την κυβέρνηση με προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά που δεν κάνει πίσω.
Παρά το φόβο ορισμένων στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ, ότι μπορεί να τους κάνει ζημιά η ένταση και με το ΚΚΕ, εκτός από την κλιμακούμενη σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, θεωρεί ότι θα εξέλθει νικητής.
Η στρατηγική της κυβέρνησης αποτυπώνεται στη φράση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης, είπε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»:
«Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοικτοί από το 1974-1975 μέχρι

Επέκταση λειτουργικότητας συστήματος καταγραφής Survey - Υποχρεώσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων και Διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης


Μαρούσι,   31-01-2013
Αρ. Πρωτ.:    13218/Δ2 
Σχετικά με το σύστημα καταγραφής Survey, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Α. Έχει προστεθεί λειτουργικότητα που αφορά στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και στις Αναθέσεις για τους Τομείς και τις Ειδικότητες των σχολικών μονάδων των κατηγοριών ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ.
Κατόπιν τούτου οι Διευθυντές των ως άνω τύπων σχολικών μονάδων, οφείλουν να καταχωρίσουν άιιεσα στο σύστημα Survey όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις σχολικές μονάδες τους.
Β. Προστέθηκε ένα επιπλέον πεδίο για κάθε τμήμα της σχολικής μονάδας στη Φόρμα ΓΙ. Στο πεδίο αυτό, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα πρέπει να καταχωρίσει τη μέγιστη χωρητικότητα της αίθουσας (σε μαθητές) κατά την εκτίμηση του (υπολογίζοντας 1,5 τ.μ. ανά μαθητή βάσει των προδιαγραφών του ΟΣΚ). Η συμπλήρωση του πεδίου αυτού είναι υποχρεωτική και δεν είναι δυνατή

Σχέδιο «Αθηνά»

Δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο «Αθηνά»

Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας.

Δεν θα ξεπεράσει το 4% η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δίνοντας το σχέδιο στη δημοσιότητα.
Παράλληλα, θα μειωθούν κατά 94 τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Πέρυσι ήταν 480 και τώρα θα είναι 386.
Επίσης, θα υπάρξει αύξηση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, κατά 15% και ιδιαίτερα σε σχολές και τμήματα θετικής κατεύθυνσης, ενώ στα ΤΕΙ θα υπάρξει μείωση περίπου 30% σε τμήματα με ομοειδές γνωστικό αντικείμενο.
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, στην Αθήνα θα λειτουργεί ένα ομοσπονδιακού τύπου πανεπιστήμιο, κατά τα πρότυπα της Βρετανίας και Γαλλίας, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής»

Jet lag στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ταξίδι στην Αμερική

Το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαφορετικό μετά το ταξίδι στην Αμερική.
Πέντε και πλέον ώρες πολιτικών ζυμώσεων που θύμιζαν παλιές εποχές ΚΚΕ Εσωτερικού με ολίγη από ΚΟΒΑ, δεν ήταν αρκετές για να περάσει το κείμενο της εισήγησης του Αλ. Τσίπρα στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αριστερή πτέρυγα όρθωσε τοίχος και

Ένταξη στα Μητρώα επιμορφωτών ΟΛΩΝ των ΠΕΚ

epimorfotes thumb307
 1ο Π.Ε.Κ. Αθήνας
Σύμφωνα με την υπ. αριθ. 10587/14-12-2012 ΥΑ (ΦΕΚ3347/14-12-2012, τεύχος Β),  το 1ο Π.Ε.Κ. Αθήνας, ως φορέας υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, απευθύνει πρόσκληση σε Ειδικούς Επιστήμονες, μέλη Διδακτικού - Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ή Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΠ)  των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης  καθώς και   σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους και  ιδιώτες που έχουν τα απαιτούμενα επιστημονικά και

ΕΟΠΠΕΠ: Αιτήσεις ένταξης στο Μητρώο Αξιολογητών για τις εξετάσεις αποφοίτων ΙΕΚ

2exetaseis kathigiton asep 300 212
 Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης εδιαφέροντος για την ένταξη στο Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων ως Εμπειρογνώμονες για τη σύνταξη των απαντήσεων και την επικαιροποίηση των ερωτήσεων των Κανονισμών Πιστοποίησης για τη διεξαγωγή των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.. 
Οι εμπειρογνώμονες που θα αναλάβουν το έργο της σύνταξης των απαντήσεων και  επικαιροποίησης  των ερωτήσεων των Κανονισμών Πιστοποίησης, θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής προσόντα:
- Τίτλο σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) συναφή με το αντικείμενο του/των τομέα/ων, των ειδικοτήτων  των  Ι.Ε.Κ., όπως αυτές εξειδικεύονται στους υφιστάμενους  Κανονισμούς Πιστοποίησης, για τον οποίον ή τους οποίους θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ή τίτλο σπουδών Δ/θμιας Εκπαίδευσης συναφή με το αντικείμενο του/των τομέα/ων, των ειδικοτήτων των

ΝΕΑ κατάταξη των πανεπιστημίων με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1foitites sto amfitheatro
 Μια νέα κατάταξη των πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκαινιάστηκε σήμερα στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο της ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ. Η νέα «πολυδιάστατη» κατάταξη σηματοδοτεί μια διαφοροποίηση από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις σε θέματα κατάταξης των επιδόσεων των πανεπιστημίων, οι περισσότερες από τις οποίες επικεντρώνονται δυσανάλογα στην ερευνητική αριστεία.
Με τη νέα κατάταξη, αντιθέτως, τα πανεπιστήμια θα αξιολογούνται σύμφωνα με ένα ευρύτερο φάσμα παραγόντων, σε πέντε χωριστούς τομείς: φήμη όσον αφορά την έρευνα, ποιότητα της διδασκαλίας και της μάθησης, διεθνής προσανατολισμός, επιτυχία στη μεταφορά γνώσης (όπως συμπράξεις με επιχειρήσεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις), και συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη. Αναμένεται ότι περίπου 500 πανεπιστήμια από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο θα ζητήσουν να συμπεριληφθούν στην κατάταξη, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στις αρχές του 2014.
Στην ομιλία της πριν από τα εγκαίνια, η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο δάσκαλος των 670 ευρώ!

Ο δάσκαλος τον 670 ευρώ!
Οι εκπαιδευτικοί των 670 ευρώ (μισθός πρωτοδιόριστου καθηγητή) αλλά και οι παλαιότεροι, που με 20 χρόνια υπηρεσίας έχουν καταλήξει να παίρνουν 1.200 ευρώ, στηρίζουν σήμερα το δημόσιο σχολείο και τον μαθητή που έχει ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και υλικής στήριξης.

Περισσότεροι από 200 καθηγητές, στα σχολεία της Πάτρας, κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της πόλης μας ή καλύπτουν εθελοντικά τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν. Σχεδόν σε όλα τα

1.200 θέσεις εργασίας για νέους σε κοινωνικά προγράμματα δήμων και σε ΜΚΟ

Η δημιουργία 1.200 θέσεων εργασίας για άνεργους νέους έως 30 ετών για διάστημα 24 μηνών κατά τη διάρκεια ημερίδας της Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, του υπουργείου Εργασίας για την παρουσίαση του προγράμματος «Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης».
Οι θέσεις αφορούν κοινωνικές δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν σταδιακά στους δήμους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, ανοικτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής

Από πού αντλεί το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα και τους γιατρούς της;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Διερωτάται κανείς με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να δυσφημεί τόσο πολύ τη χώρα του και τους πολίτες της, χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Με τη συνέντευξη – αγιογραφία του στην αμερικανική εφημερίδα «Ουόλ Στρητ Τζέρναλ», ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο, αυτή τη φορά στοχοποιώντας και συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα, τους γιατρούς, τους οποίους εμφανίζει ως μονίμως δωροδοκούμενους με φακελάκια, προκειμένου να… ενισχύσουν τις χαμηλές αμοιβές τους!

Εμφανίζεται να διερωτάται (απευθύνοντας το ερώτημα στον… δημοσιογράφο):

«Γιατί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να εγχειριστούν, οι ασθενείς πρέπει να δίνουν φακελάκι στους γιατρούς;»

Και δίνει την απάντηση:

«Διότι το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς, νομίζοντας ότι είναι απολύτως φυσικό γι’

Παραγωγή άοσμης και συνεκτικής ζεο-λυματολάσπης για χρήση στη γεωργία

Ελληνικός Ζεόλιθος - Παραγωγή άοσμης και συνεκτικής ζεο-λυματολάσπης για χρήση στη γεωργία
Σχεδιάζουν το μέλλον του κόσμου και προτείνουν...

Σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο παρουσιάζονται περισσότερες από σαράντα εφευρέσεις βορειοελλαδιτών ερευνητών...

Η ύφεση, η εσωστρέφεια και η σκληρή καθημερινότητα δεν ορίζουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Πρωτοποριακές εφευρέσεις Ελλήνων ερευνητών που αφορούν τη γεωργία, την κτηνοτροφία την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας, την ιατροφαρμακευτική έρευνα και τη διαχείριση αποβλήτων θα παρουσιαστούν από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στην εκδήλωση με θέμα "Ελληνικές εφευρέσεις - Σημασία και αξιοποίηση", που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σώμα Ομότιμων καθηγητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών

Aναπτυξιακή προοπτική - αξιοποίηση AOZ


Βγαίνουν «μαχαίρια» το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ

syrizaknife
Εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα αναμένεται να γίνουν το Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του κόμματος περιμένουν από τον επικεφαλής τους Αλέξη Τσίπρα να τούς ξεκαθαρίσει τουλάχιστον δύο ζητήματα. Πρώτον, αν τα πρόσφατα ταξίδια του σε Γερμανία και ΗΠΑ συνιστούν αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, αν εκτιμά προσωπικά ότι η δημοσκοπική κάμψη του κόμματος είναι συγκυριακή και γ. πότε θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γεγονός ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η στροφή του κ. Τσίπρα στον…ρεαλισμό και στον κυβερνητισμό έγινε τόσο βιαστικά και άγαρμπα που

A simple idea - UP Greek Tourism: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ OI ΕΛΛΗΝΕΣ


Ως πότε θα “προσκυνάμε” την “ιερή αγελάδα” της αριστεράς;

Θα κάνουμε ένα χρονικό άλμα και θα πάμε μπροστά. Σε ένα – δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο κορυφαίος πολιτικός και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση των εκλογών. Ζητά τη βοήθεια του ΚΚΕ για να σχηματίσουν από κοινού μια κυβέρνηση της μεγάλης αριστεράς, η πρώτη στην ιστορία της χώρας. Μια κυβέρνηση που σύμφωνα με τα λεγόμενα των κομμάτων που θα την συγκροτούν θα έχει στόχο να φέρει το λαό στην εξουσία, να σταματήσει τις επιβαρύνσεις στους γνωστούς φορολογούμενους και να επιτεθεί στο κεφάλαιο, αφού πρώτα κρατικοποιήσει τα πάντα.
Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Αλέκος Παφίλης του ΚΚΕ ώστε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να δώσει πίσω τους μισθούς και τις συντάξεις που κόπηκαν, να δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος, σαν κι αυτό που υπήρχε εν πολλοίς στη Σοβιετική Ένωση.
Όμως, επειδή τα νούμερα δε βγαίνουν και η αριστερά δεν έχει πάντα επιτυχίες, η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει κάποιες περικοπές που θίγουν μια μερίδα του πληθυσμού. Αυτή η μερίδα εισβάλλει στο υπουργείο κρατώντας πανό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και της Χρυσής Αυγής,

Υπολειτουργούν 42 Μουσικά Σχολεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας

Ηδη έχουν χαθεί 9.708 διδακτικές ώρες
 ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ 42 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ
Ρέκβιεμ για τα μουσικά σχολεία
Από την Κρήτη μέχρι την Κομοτηνή και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη οι μαθητές των 42 μουσικών σχολείων θα συναντηθούν και θα ενώσουν τις φωνές τους στους δρόμους όλης της χώρας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, σε ταυτόχρονες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Ηδη έχουν χαθεί 9.708 διδακτικές ώρες Τρεις μεγάλες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί την ημέρα αυτή. Μία στη Θεσσαλονίκη για τα μουσικά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, μία στο Ηράκλειο της Κρήτης και μία στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία θα συμμετάσχουν τα μουσικά σχολεία της Αττικής, της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Η δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών έχει φέρει τα σχολεία αυτά σε κατάσταση έκτακτης

Λιγότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


  Αύριο Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάσει το σχέδιο «Αθηνά», για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην ΑΔΙΠ και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει μειώσεις τμημάτων κυρίως με παρόμοια γνωστικά αντικείμενα, οπότε είναι σαφές ότι ο αριθμός των φετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσω Πανελληνίων, θα είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό κλίμα έγινε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ.

Σχέδιο Αθηνά: Συνενώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και σημαντικές αλλαγές

Σχέδιο Αθηνά:  Συνενώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και σημαντικές αλλαγές
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στις 12:30 το μεσημέρι θα δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο στη συνέχεια θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση, για 45 ημέρες.
Το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στην αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Με βάση αυτό προβλέπεται ριζική αναδιάταξη πανεπιστημιών και ΤΕΙ στο γεωγραφικό χάρτη, ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν και 100 ανεξάρτητα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά τμήματα με ομοειδές γνωστικό αντικείμενο. Για αυτά

Δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους


ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣΔωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες, παρέχει το νεοσύστατο «Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά» που θα στεγάζεται πλέον, ύστερα και από έγκριση του δήμου Κορυδαλλού, στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών. 
Οι εθελοντές γιατροί θα παράσχουν περιθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας Πειραιά.
Το «Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά» παρέχει σε ανασφάλιστους συμπολίτες δωρεάν ιατρική και

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: «Στο ίδιο - άχαρο - έργο θεατές…»

 

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 25/01/ 2013
Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών:
«Στο ίδιο - άχαρο -  έργο θεατές…»
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα στο απυρόβλητο
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στο… «απόσπασμα»!
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αποτελεί διαχρονικά την υπεύθυνη συνδικαλιστική φωνή των εκπαιδευτικών. Αρνηθήκαμε το λαϊκισμό, τον «ξύλινο», καταγγελτικό λόγο και είχαμε θέσεις και προτάσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν την Δημόσια Εκπαίδευση.
     Στο πολυσυζητημένο και «ταλαιπωρημένο» ζήτημα της Αξιολόγησης η παράταξή μας δεν δίστασε να πάει κόντρα στο «ρεύμα της εποχής» και να καταθέσει ρεαλιστική και διαχρονική πρόταση που έγινε θέση του Κλάδου μέσα από συλλογικές διαδικασίες, συνδικαλιστικά και επιστημονικά συνέδρια.
     Θυμίζουμε ότι η υπεύθυνη πρόταση μας υποχρέωσε παρατάξεις που κάποτε «έκαιγαν ερωτηματολόγια» που αφορούσαν την αξιολόγηση (βλ. ΠΑΣΚ) να την ενστερνιστούν και,

Μάχη Βαγδάτης και Κούρδων για τον κολοσσό Exxon Mobil

Ένα γεωπολιτικό δράμα εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο Ιράκ, καθώς ο Νούρι Αλ Μάλικι, πρωθυπουργός της χώρας, προσπαθεί να αποσπάσει την αμερικανική Exxon Mobil από την πλευρά των Κούρδων, δίνοντας τεράστια κίνητρα για να αποτρέψει την αποχώρησή της από το νότιο Ιράκ (κοίτασμα West Qurna 1, επένδυση αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων!), εγκαταλείποντας τις επενδύσεις της στα πολλά υποσχόμενα έξι κοιτάσματα (τα τρία είναι διαφιλονικούμενα) των Κούρδων στον βορά που έχει εμπλακεί…

Ο Αλ Μάλικι συναντήθηκε με τον Ρεξ Τίλερσον, διευθύνοντα σύμβουλο της Exxon Mobil και του κατέθεσε την πρότασή του, η οποία εξετάζεται σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters στα κεντρικά του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια στάση θα τηρήσει η αμερικανική

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας: « Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης»


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2013



Τίτλος: « Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης»


Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλοςχαιρέτισε σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2013, την έναρξη της Ενημερωτικής Ημερίδας για το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της       Γ.Γ.  Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα.

Στην Ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος , η κ. Άννα Δαλλαπόρτα  και η Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Ευτυχία Μπέκου.
Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: « Η

παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό συμβολισμό, ότι

Διευκρινήσεις από τη Δνση Ειδικής Αγωγής για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε και σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης ή και το αντίστροφο



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
 ΤΜΗΜΑ Β’ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
email: t08deab@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: ΔΟΥΣΑΪΤΗ Θ.
Τηλέφωνο: 210 344 2198
Φαξ:             210 3442193 
Μαρούσι, 30-1-2013
  Αρ. Πρωτ.       12959/Γ6
     Βαθμός Προτερ. : Κατεπείγον
    
    ΠΡΟΣ :
-          Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
-          Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
-          ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας

Θέμα : Παροχή διευκρινίσεων
Σχετ. :  Η με αρ.πρωτ. 7653/Δ2/18.1.2013 εγκύκλιος 


Σας διευκρινίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν μετάθεση από ΚΕΔΔΥ σε ΣΜΕΑΕ της ίδιας ή άλλης περιοχής καθώς και από ΚΕΔΔΥ σε σχολικές μονάδεςτης γενικής εκπαίδευσης

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α : «Σχετικά με το σχέδιο Π.Δ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Η αξιολόγηση αποτελεί πυλώνα δημόσιας πολιτικής και ανάπτυξης και όχι πρόσχημα για περαιτέρω μισθολογική εξαθλίωση και απολύσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                        Αθήνα  29/12/2012
                                                         Α.Π: 206                           
                           
  Πρός:  - Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Αρβανιτόπουλο
                                          
 Κοιν:    - Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου
              -  Γενικό Γραμματέα ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Κυριαζή
              -Δντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα
              -Πολιτικά Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου
              - Μ.Μ.Ε
                                          
Θέμα: «Σχετικά με το σχέδιο Π.Δ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Η αξιολόγηση αποτελεί πυλώνα δημόσιας πολιτικής και ανάπτυξης και όχι πρόσχημα για περαιτέρω μισθολογική εξαθλίωση και απολύσεις»
  
      Kε Υπουργέ,

σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο εδόθη στη δημοσιότητα για

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α’ και Β’ φάσης στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Τι πραγματικά συζήτησαν Σαμαράς-Ερντογάν

Σε ουδέτερο έδαφος γίνονται οι πιο κρίσιμες συναντήσεις. Ειδικά, όταν αφορούν συνάξεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αφορούν, χώρες, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Σε μια χρονική στιγμή που πολλοί ανέμεναν να κυριαρχήσει η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, περισσότερο σημασία έχει, η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, επέλεξε να συναντηθεί με τον Ερντογάν, τον αναμορφωτή της Τουρκίας, μετά την εποχή του ΔΝΤ και τον δημιουργό της μεσαίας τάξης στη γειτονική χώρα, στη Ντόχα του Κατάρ.
Η συνάντηση αυτή έδωσε την αφορμή να δημιουργηθεί πλήθος ερωτημάτων για το σκοπό της συνάντησης, που αιφνιδίασε πολλούς και προκάλεσε σωρεία αναλύσεων για το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε να γίνει η συνομιλία των δυο ηγετών.
Οι σχέσεις των δυο χωρών δεν είναι και οι καλύτερες το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες για την μελλοντική πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Η συνάντηση της Ντόχα, κρύβει πολλά μυστικά, που δεν θα υπήρχαν, εάν η συνομιλία τους ήταν

Δημοσίευμα του Bloomberg: "Ο Σαμαράς, είναι ίσως η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας"




"Ίσως, την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας" αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά δημοσίευμα του Bloomberg.

«Είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ» λέει συγκεκριμένα σε δήλωσή του στο Bloomberg ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν. Παράλληλα, εκτιμά πως σε περίπτωση που «ο Σαμαράς πέσει, δεν είναι καθόλου σαφές ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί».

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανακοίνωσε στους υπουργούς του τη μείωση των αποδοχών τους κατά 30% λέγοντάς τους ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις, αλλά θέλει αποτελέσματα.

Σημειώνει, επίσης, ότι έχουν σιγήσει, τουλάχιστον προσωρινά, επενδυτές, οικονομολόγοι και

Ο Παππάς « αδειάζει » τώρα τον Κουράκη για τους μισθούς των παπάδων!



Οταν είσαι έτοιμος να «συνεργαστείς με τον διάβολο», τότε θα πρέπει να έχεις κάνει συμφωνία μαζί του. Και ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παλεύει με νύχια και με δόντια να βρει μερικές συμμαχίες (πέραν του ΚΚΕ), ακόμη και με δυνάμεις από τον χώρο της Κεντροδεξιάς (όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες), ωστόσο κατά... διαβολική σύμπτωση δείχνει να έχει μείνει -σχεδόν- μόνος του. Το άνοιγμα πάντως που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση έδειξε παροδικά ότι πιθανόν να δελεάζει μερικούς, όπως τον γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος, σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον Φώτη Κουβέλη, υποστήριξε χθες ότι «η ΔΗΜ.ΑΡ. μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το αίτημά του για εκλογές, προκειμένου να καθησυχάσει

Ανανεώθηκαν οι πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων 2012-2013

Συνέντευξη Τύπου του Υπ. Παιδείας για την παρουσίαση του Σχεδίου «Αθηνά», για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας

1foitites sto amfitheatro
 Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για την παρουσίαση του Σχεδίου «Αθηνά», για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας.
Συνέντευξη Τύπου δίνει  το μεσημέρι (12.30) ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

1Arvanitopoulos thumb307
 Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση:
«Ο εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου Ναζιανζηνού και του Ιωάννη

Προσλήψεις (69) Αναπληρωτών στα Δημοτικά Σχολεία

2sxoleio dimotikomathites paizoun stin ayli thumb307
 Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2012-2013, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 6 εκπαιδευτικοί πλήρους και 11 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 4 εκπαιδευτικοί πλήρους και 7 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, 2 εκπαιδευτικοί πλήρους και 5 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 2 εκπαιδευτικοί πλήρους και 5 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής, 11 εκπαιδευτικοί πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου του κλάδου ΠΕ19/20-

Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ΠΕ60 & ΠΕ70

1daskala nipiagogeio thumb307
 Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2012-2013, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 2 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

ΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


ΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Η Καβάλα ήταν πιο μαχητική, εχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά η εμπειρία του Ολυμπιακου και η ατυχία του ΑΟΚ του στέρησε ενα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Γκρεκο εκτελεσε κορνερ και ο Σιοβας με κεφαλια ανοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακο στην πρωτη ευκαιρια των ερυθρολευκων στο 12′Ημίχρονο στο Ανθή Καραγιάννη με τον Ολυμπιακό χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα να προηγείται με 0-1 του ΑΟΚ με το γκόλ του Σιόβα. Προσπάθησε για την ισοφάριση ο ΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Πλιάγκα.Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου.52′: Στις θέσεις των Γελαδάρη, Παγώνη, οι Εντιαγέ, Ρεβυθόπουλος59′: Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πίνο στη θέση του Γκρέκο60′: Από το μαρκάρισμα

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα;

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα;
Eδώ και μέρες ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες, της Καβάλας, γνωρίζει ότι τα προνοιακά επιδόματα θα πληρωθούν στο μέσο Φεβρουαρίου. Διαμαρτυρήθηκε γι΄ αυτό καθώς πρόκειται για καθυστέρηση, τουλάχιστον ενός μήνα.
Καθυστέρηση που προστίθεται στην ήδη καθυστερημένη διαδικασία.
Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες εξέδωσε ανακοίνωση, με έντονη τη διαμαρτυρία της γι΄ αυτή την καθυστερημένη πληρωμή προνοιακών επιδομάτων.
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι παίζει ρόλο, το ότι τέλειωσε ένας χρόνος κι ένας καινούριος άρχισε.
Οι δικαιούχοι των επιδομάτων διαμαρτύρονται έντονα, καθώς βρίσκονται για πολύ καιρό χωρίς τα

Στάλα στάλα το φαρμάκι του σκοτεινού παρασκηνίου για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Κάθε φορά που το σκοτεινό παρασκήνιο των ξένων συμφερόντων απαιτεί να υποστεί ο Λαός μας το επόμενο πλήγμα και να κάμει μια νέα υποχώρηση προς τα ξένα συμφέροντα, «ψήνονται»   «υπογείως» κάποιοι Ηγέτες μας και όταν όλα είναι έτοιμα για να εξυπηρετηθούν και πάλιν τα ξένα συμφέροντα, κάποιος από τους Ηγέτες μας θα ρίξει την πρώτη δοκιμαστική «βολή» για να σφιγμομετρηθούν αντιδράσεις και αντιστάσεις.
Οι  «βολές»  θα πάρουν διάφορες μορφές μέχρι που να κριθεί ώριμο το περιβάλλον να μετατραπούν σε επίσημη πολιτική. Αυτή η εκτίμηση πηγάζει από την εμπειρία προηγούμενων ετών οπότε είδαμε αυτήν την πρακτική να λειτουργεί αποτελεσματικά για τους εχθρούς μας.
Κάτι τέτοιο εντοπίζουμε να συμβαίνει και αυτές τις μέρες και αφορά τη διαχείριση του Φυσικού Αερίου.  Τα περί άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας  σε ότι αφορά το Φυσικό Αέριο φαίνεται σιγά σιγά να μετατρέπονται σε συνεταιρικό διζωνικό δικοινοτικό θέμα με τους Τουρκοκύπριους, σε θέμα συνδιαχείρισης  και συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία , σε αναγνώριση διαχειριστικής εξουσίας του Φυσικού Αερίου στην Τρόϊκα και

H Συρία «καταρρέει μπροστά στα μάτια όλων»

Κατεστραμμένα κτήρια στην Τζουρέτ αλ-Σαγιά στη Χομς.  
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ μπορεί να καταφέρει να διατηρήσει την εξουσία για την ώρα, αλλά η χώρα «καταρρέει μπροστά στα μάτια όλων».
Ο κ. Μπραχίμι πρόσθεσε ότι ο τρόμος που επικρατεί στη χώρα είναι «χωρίς προηγούμενο» και ότι η Συρία καταστρέφεται «σιγά-σιγά» με σοβαρές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή.
Η ομιλία του ακολούθησε τον εντοπισμό, χθες, τουλάχιστον 71 σορών στις όχθες του ποταμού Κουβάικ, στην περιοχή του Μπουστάν Αλ Κασρ στο Χαλέπι, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Οι σοροί έφεραν ενδείξεις ότι είχαν εκτελεστεί ομαδικά. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Αντώνης Σαμαράς: Νέο ξεκίνημα στις επιχειρηματικές σχέσεις με το Κατάρ

Σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.
«Είναι σημαντική ημέρα, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο, με ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορούμε να δώσουμε μία νέα δυναμική στις επενδύσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες».
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα στο Κατάρ είναι οι καλύτεροι. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους. Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα».
Σημειώσε, ακόμα, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός της γραφειοκρατίας και κατανοεί τα

«Κονδύλια για αυτιστικά παιδιά πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ»


«Κονδύλια για αυτιστικά παιδιά πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ»Σε επίσημη καταγγελία στη Βουλή για κατασπατάληση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, προέβη ο Ιωάννης Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ).
Όπως αναφέρει το skai.gr, ο κ. Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι τα επίμαχα κονδύλια, τα οποία προορίζονταν για την εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών, μετατράπηκαν σε προεκλογικούς διορισμούς και εξυπηρετήσεις.
«Τα χρήματα αυτά έγιναν προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος που τότε έτυχε να είναι το ΠΑΣΟΚ . Έγιναν προεκλογικοί διορισμοί και φαγώθηκαν τα χρήματα για να μπουν άνθρωποι όχι

Φτωχές χώρες - Πλούσιες χώρες

Γιατί μερικές χώρες είναι φτωχές και άλλες πλούσιες; 

Οι ρατσιστές εντοπίζουν τα αίτια στα φυλετικά χαρακτηριστικά των λαών που κατοικούν τις μεν και τις δε. 

Οι κομμουνιστές και αριστερόστροφοι στον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία, καθώς οι πλούσιοι εκμεταλλεύονται τους πόρους των φτωχών και δεν τους αφήνουν να αναπτυχθούν προς ίδιον όφελος.

Στην Αφρική που είναι πλέον φτωχή ήπειρος, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υπάρξει αποικιακά καθεστώτα που τα στήριζαν ξένα κράτη ή πολυεθνικές. Έχουν υπάρξει φιλοσοβιετικά αριστερά καθεστώτα που τα στήριξε η «Μέκκα» του σοσιαλισμού. Μέχρι και ο Τσε εξήγαγε επαναστατική εμπειρία στη μαύρη ήπειρο.

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών


centertv

Λόγω ταξιδιού στο Κατάρ σταμάτησαν οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου και της ΔΕΠΑ με την ELFE Ελληνικά Λιπάσματα


centertv

Οι απόψεις του κόσμου της Καβάλας σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών


centertv

Μεταρρυθμίσεις τώρα ή ποτέ

5 προτάσεις για να μη χάσουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ την ευκαιρία
Σήμερα, που η κοινωνία ζητά αλλαγές και το αυτονόητο επιστρέφει στην καθημερινότητα, η ανώτατη εκπαίδευση δεν πρέπει να μείνει πίσω. Τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ χρειάζονται άμεσες τομές προκειμένου να ενισχυθεί το αυτοδιοίκητό τους και να μπορέσουν να λειτουργήσουν, στα πρότυπα του εξωτερικού.
Η προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών στις ανάγκες της αγοράς και η άμεση σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, δεν πρέπει να μείνει άλλο ως μία κοινότυπη ευχή, αλλά να γίνει επιτέλους πράξη. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχει σήμερα μοναδική ευκαιρία, να τολμήσει να εντοπίσει τα ουσιαστικά προβλήματα και να προσφέρει λύσεις.
Είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε σε πραγματική Αξιολόγηση (με ταυτόχρονη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ), τα αποτελέσματα της οποίας θα συνδέονται με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, πέραν των λειτουργικών αναγκών. Είναι κρίσιμο να δούμε ξανά το μοντέλο διακυβέρνησης, δεδομένου πως τα Συμβούλια Διοίκησης απέτυχαν στη σύνθεση τους, μιας και αντί για ανθρώπους

Έρχεται στην επιφάνεια πάλι το θέμα σχετικά με τη μείωση του Φ.Π.Α στους χώρους εστίασης


centertv

Ακούστηκαν τα προβλήματα των συνταξιούχων με φόντο την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


centertv

Σε 48ωρη απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία


centertv

Ένα ακόμη «ευρωθρίλερ» με φόντο την Κύπρο




Έντονες επικρίσεις για τις γερμανικές ενστάσεις
Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει δημοσιεύματα που τη θέλουν να συμφιλιώνεται με την ιδέα ενός πακέτου στήριξης προς την Λευκωσία. Όλα δείχνουν ότι η βοήθεια προς την Κύπρο αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός ακόμη «ευρωθρίλερ», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η γερμανική κυβέρνηση προφανώς εγκαταλείπει την αρνητική της στάση στο ζήτημα της διάσωσης της Κύπρου», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις, ωστόσο η πίεση των ευρωπαίων εταίρων, της Κομισιόν και της ΕΚΤ είναι τόσο ισχυρή που αναγκάζει τη γερμανική κυβέρνηση να συναινέσει σε ένα πακέτο στήριξης της Κύπρου. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η πιθανότητα αυτή αυξάνεται με δεδομένο ότι η Λευκωσία εμφανίζεται πλέον διατεθειμένη να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, ενώ όλα δείχνουν ότι οι δανειακές ανάγκες

Χορήγηση 1,5 εκατ. στους Δήμους για να ζεσταθούν τα σχολεία


Χορήγηση 1,5 εκατ. στους Δήμους για να ζεσταθούν τα σχολεία

Το ποσό των 1.152.292,80 εκατ. ευρώ διανέμεται με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών σε σχολεία των δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ αποκλειστικά για τις ανάγκες θέρμανσης τους.
Συνολικά σε όλη τη χώρα διανέμονται 7 εκατ. ευρώ σε σχολικές

Ξάνθη: H φυματίωση στο κέντρο λαθρομεταναστών εφιάλτης των κατοίκων

Ξάνθη: H φυματίωση στο κέντρο λαθρομεταναστών εφιάλτης των κατοίκων
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως επαληθεύονται οι ανησυχίες που έχουν εξ αρχής εκφραστεί για τη δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Ξάνθη τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και την ασφάλεια της περιοχής.
 Όπως έγινε γνωστό από πλευράς των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης πριν από μερικές ημέρες αστυνομικός που υπηρετεί ως φρουρός στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, βρισκόταν σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με πιθανή διάγνωση φυματίωσης. Μάλιστα το επειδή οι ενδείξεις ήταν σοβαρές μεταφέρθηκε στην Καβάλα για

Η Ζιμπάμπουε έχει στην τράπεζα μόνο 217 δολάρια! Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ζητά “δωρεές” από ξένους


Η Ζιμπάμπουε έχει στην τράπεζα μόνο 217 δολάρια!
Τι θα λέγατε αν σας λέγαμε ότι -ακόμη και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς- οι περισσότεροι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από ένα ολόκληρο κράτος;
Και αυτό γιατί αν έχετε έστω και 200 ευρώ, είστε πιο... πλούσιοι από τη Ζιμπάμπουε.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Tendai Biti, η Ζιμπάμπουε έχει στον... τραπεζικό λογαριασμό της μόλις 217 δολάρια!
“Την περασμένη βδομάδα πληρώσαμε τους δημόσιους υπαλλήλους και στα αποθεματικά της

Εσωκομματικά "πυρά" κατά Τσίπρα στην Κουμουνδούρου Για τις θέσεις που ανέπτυξε στις ΗΠΑ


Εσωκομματικά
Αποδέκτης διαφοροποιήσεων από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, τόσο για θέματα γραμμής όσο και για τα περίφημα ταξίδια του σε Γερμανία και ΗΠΑ, έγινε χθες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Α. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς συντονιστικού (πρόκειται για τον γνωστό πρωινό καφέ που χθες έγινε απογευματινός) συζητήθηκε σχέδιο – εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα για τη γραμμή το προσεχές διάστημα, ενώ επιχειρήθηκε μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι πληροφορίες θέλουν τον Α. Τσίπρα να έγινε αποδέκτης

"Απέναντι από την κοινωνία όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας" Καταδικάζει τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Κατηγορηματικά αποδοκίμασε τα σημερινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία και ξεκαθαρίζοντας πως τέτοια φαινόμενα δε θα γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση.
Η δήλωση του κ. Κεδίκογλου ήταν η εξής:
“Η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται , όχι μόνο στα

“Διπλωματικό επεισόδιο” με τους ιμάμηδες της Θράκης Έντονη αντίδραση από την ελληνική πλευρά


“Διπλωματικό επεισόδιο” με τους ιμάμηδες της Θράκης
Μία αναφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τη χθεσινή του συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, ήταν αρκετή για να προκαλέσει ένταση σε διπλωματικό επίπεδο.
Αναφερόμενος στο διορισμό 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι “μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση και να ακυρωθεί”, εξηγώντας πως “επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της

Έως και 31 Μαΐου η παράταση για τους ημιυπαίθριους Χρονικό περιθώριο τεσσάρων ακόμα μηνών από το υπουργείο Περιβάλλοντος


Έως και 31 Μαΐου η παράταση για τους ημιυπαίθριους
Στις 31 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Η καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ήταν η 31η Ιανουαρίου 2013, ωστόσο η τετράμηνη παράταση ισχύει ήδη από

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” δάνεια των αγροτών Σε διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” δάνεια των αγροτών
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών προς την ΑΤΕ ΑΕ που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ασφάλεια των τροφίμων, που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση.
Ειδικότερα, η υποθήκη περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου, εφόσον δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο αυτού αν είναι ανώτερο, κατά το χρόνο που θα τεθεί σε ισχύ το παρόν. Στην περίπτωση που η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα από ένα αγροτικά ακίνητα, τότε θα περιοριστεί στο ακίνητο ή στα ακίνητα που εξασφαλίζουν την απαίτηση της τράπεζας στα παραπάνω

Εγκαταλείπουν την επιβολή φόρου στα ακίνητα από το πρώτο ευρώ Με αφορολόγητο έως 100.000 ευρώ ο νέος φόρος


Εγκαταλείπουν την επιβολή φόρου στα ακίνητα από το πρώτο ευρώ
Σε δύο από τα τρία σενάρια που αρχικά είχαν γίνει γνωστά φαίνεται να καταλήγει η τρικομματική επιτροπή που σχεδιάζει το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες εγκαταλείπεται το ενδεχόμενο να πληρώνουν όλοι φόρους από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Ασφαλείς πληροφορίες από στελέχη που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή αναφέρουν ότι θα υπάρχει αφορολόγητο όριο για την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων.
Τα δύο σενάρια που εξετάζονται είναι το αφορολόγητο όριο να αρχίζει είτε από τις 50.000 ευρώ είτε από τις 100.000 ευρώ, ενώ όπως έχει ήδη γράψει το news.gr θα υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για την

Στραγγάλισαν 77χρονη στην Κάρυστο Η σορός της μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτο


Στραγγάλισαν 77χρονη στην Κάρυστο
Νεκρή και δεμένη χειροπόδαρα βρέθηκε 77χρονη στην Κάρυστο. Η άτυχη γυναίκα ήταν πεσμένη στο έδαφος στο αγρόκτημα της, στο οποίο διατηρούσε και μαντρί με ζώα.
Τη σορό της εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Καρύστου Εύβοιας στην περιοχή Πέτρινο Γεφύρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα με σύρμα και στο λαιμό της

Βρούτσης: Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία


Βρούτσης: Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία
Καταδικάζει την προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτές οι πρακτικές δε δίνουν λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας, και επισημαίνοντας πως “οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν”.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Βρούτση αναφέρει:
“Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής για γιάφκα στο Παγκράτι Έρευνες, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, γίνονται και σε άλλα σπίτια της Αθήνας


Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής για γιάφκα στο Παγκράτι
Άνδρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνα αυτή την ώρα σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Φιλολάου κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι.

Η έρευνα γίνεται σε διαμέρισμα για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες

Απεργιακό μπαράζ στη χώρα την Πέμπτη Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και καράβια η χώρα - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Απεργιακό μπαράζ στη χώρα την Πέμπτη
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα.
Συγκεκριμένα, χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι την Πέμπτη η Αθήνα ενώ στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Συνεπώς δρομολόγια δεν θα πραγματοποιήσουν ούτε οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ το ΜΕΤΡΟ, στη μπλε γραμμή, θα έχει τερματικό σταθμό τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, θα κυκλοφορήσουν κανονικά, καθώς λόγω της επίταξης οι

Στα χέρια της Αστυνομίας ο βιαστής των βορείων προαστίων Κατηγορείται για βιασμούς και ληστείες σε βάρος γυναικών τα τελευταία 4 χρόνια


Στα χέρια της Αστυνομίας ο βιαστής των βορείων προαστίων

Στα χνάρια του 31χρονου Νικόλαου Κουρέα βρέθηκε η αστυνομία, τον οποίο συνέλαβε κατηγορούμενο για βιασμούς και ληστείες σε βάρος γυναικών τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο 31χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του. Με εντολή εισαγγελέα η αστυνομία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία του καθώς και φωτογραφίες.

Ο συλληφθείς αναζητούσε γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες προσέγγιζε σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής

Φρένο στην επαναφορά της βάσης του "10" σε ΑΕΙ - ΤΕΙ Την Πέμπτη δίνεται στη δημοσιότητα το σχέδιο για τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις τμημάτων


Φρένο στην επαναφορά της βάσης του

Παγώνει, προς το παρόν τουλάχιστον, επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η πρόταση της επαναφοράς της βάσης του δέκα μένει να αναβάλλεται
Όπως όλα δείχνουν με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και την εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά”, θα υπάρξει στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ανάλογα βέβαια και με

Ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι για την τραγωδία της Μarfin Κατηγορούμενοι για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα


Ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι για την τραγωδία της Μarfin

Δύο πρόσωπα καλούνται προς απολογία ενώπιον της Δικαιοσύνης για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές που αξιοποίησαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και ανέλυσαν στοιχεία και υπόπτων από φωτογραφίες την ώρα του εμπρησμού.

Από τις καταθέσεις προκύπτει σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα υπάρχουν