Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Από την Washington Post ξεκίνησε τις επαφές του στις ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαρά

Από τα γραφεία της Washington Post ξεκίνησαν οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ. Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος του πρωθυπουργού, την ώρα που ο Λευκός Οίκος αναβάθμισε τη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, διευρύνοντας τη λίστα των παρευρισκομένων σε αυτή.

Αμέσως μετά από την επίσκεψη στην Washington Post, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε γεύμα στην αμερικανική πρωτεύουσα και θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS). Ακολουθεί το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, για να
συναντηθεί με επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Στο μεταξύ, στο πρωθυπουργικό επιτελείο αντιμετωπίζουν ως αναβάθμιση της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα το γεγονός ότι διευρύνθηκε η λίστα των παρισταμένων σε αυτή, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Ο κ. Σαμαράς θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο την Πέμπτη (10 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Με απόφαση του Λευκού Οίκου το παρών σε αυτή θα δώσουν ο υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιού, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμίθ, η Σύμβουλος Ασφαλείας Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας (πρωην στέλεχος του ΔΝΤ) Κάρολιν Ατκινσον καθώς και οι Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς, στελέχη του Λευκού Οίκου για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Πριν φτάσει στο Λευκό Οίκο ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου