Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Το χρονικό της μεγάλης φωτιάς στη Θάσο video


Το χρονικό της μεγάλης φωτιάς στη ΘάσοΣτάχτη παντού συναντά κανείς στη νοτιοδυτική Θάσο εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χτες το μεσημέρι, στην περιοχή της Καλλιράχης, και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, έχει κάψει περίπου 6000 στρέμματα δασικής έκτασης με πεύκα, Ολόκληρο το νησί βρίσκεται για 2η μέρα στο πόδι, καθώς κάτοικοι και εθελοντές βοηθούν με κάθε μέσο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που παλεύουν με τις δυνάμεις της φύσης προκειμένου να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις η πυρκαγιά.
Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν μεταβληθεί από χτες ενώ οι νοτιάδες παραμένουν ισχυροί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Με βάση τις ως τώρα εκτιμήσεις του κ. Χατζηεμμανουήλ, η
πυρκαγιά έχει κάψει γύρω στα 5 με 6 χιλιάδες στρέμματα ενώ η ημέρα αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες έχουν ενισχυθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που μίλησε στο ΕΝΑ ΤΣΑΝΝΕΛ τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έχουν γίνει 3 (από 1 που επιχειρούσε χτες), ενώ έχουν διπλασιαστεί και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair (4 αντί για 2) — στην κατάσβεση βοηθούν και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL. Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν από αέρος τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και του στρατού αλλά και τους εθελοντές κατοίκους, καθώς και τα 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με τους 52 πυροσβέστες και 59 άτομα που απαρτίζουν τα πεζοπόρα τμήματα. Όσον αφορά τα μέτωπα της πυρκαγιάς ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε τη κατάσταση δραματική τονίζοντας ότι τα μέτωπα δεν έχουν αλλάξει από χτες: ένα μέτωπο κινείται προς Μαριές και ένα άλλο παραμένει στην περιοχή της Καλλιράχης.
Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό σάιτ Καβάλαπρες Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή της Σκάλας Ραχωνίου όταν όχημα βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ, με συνέπεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα των περιοχών της Σκάλας Ραχωνίου και του Πρίνου
videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου