Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

SOS_ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΟ_ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Συνάδελφοι, είμαι εκπαιδευτικός (σε διαθεσιμότητα) του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας των ΕΠΑΛ.

Σημαντική δράση λόγω της σχεδιαζόμενης ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ και Κομμωτικής - Αισθητικής, Καλλιτεχνικών κ.ά.
της από 22-7 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ 2122 ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
και του κινδύνου η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
Ο Τομέας ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ έχει ακόμη καταργηθεί, θα τον καταργήσουν στο τέλος του
μήνα στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Λύκειο.
Μπορεί να ανατραπεί ίσως η κατάργηση που στερεί την επιλογή επαγγέλματος από χιλιάδες μαθητές και έθεσε σε διαθεσιμότητα 2122 καθηγητές:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ στη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


για το νομοσχέδιο. Πρέπει να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Υγείας αλλά πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων και Γενικής Παιδείας που όλοι χάνουν οργανικές θέσεις με τη μείωση των μαθητών του Τομέα Υγείας Πρόνοιας. Μακάρι να συμμετάσχουν - ειδοποιήστε αν γνωρίζετε ΜΑΘΗΤΕΣ που γράφτηκαν στον Τομέα και δεν θα τον βρουν τον Σεπτέμβρη και τους ΓΟΝΕΙΣ τους.

Μπείτε στη διεύθυνση παραπάνω και γράψτε έστω 2-3 γραμμές γιατί ΔΕΝ πρέπει να χαθούν οι ειδικότητες Νοσηλευτική, Βρεφονηπιοκομία, Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Β. Φαρμακείων, Οδοντοτεχνιτών, Φυσιοθεραπείας, όποιες νομίζετε. Zητείστε ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ο ΤΟΜΕΑΣ (Ομάδα Προσανατολισμού) Υγείας και Πρόνοιας το Σεπτέμβρη στο Νέο Επαγγελματικό Λύκειο. Γράψτε και για Αισθητική, Κομμωτική, καλλιτεχνικά κ.λπ. ειδικότητες, όσες καταργούνται.
Λίγες γραμμές, ελάχιστα λεπτά θα χρειαστούν - είναι πολύ εύκολο, ΔΕΞΙΑ στη ΣΕΛΙΔΑ 

Άρθρο 08: Ομάδες Προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες

έχει πλαίσιο που λέει ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ. Πατείστε εκεί και γράψτε το σχόλιό σας. Απλό και σύντομο, να μην καταργηθεί ο Τομέας, να υπάρχουν οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ το Σεπτέμβριο!!!

Αν υπάρξουν εκατοντάδες σχόλια οι βουλευτές δεν θα έχουν δικαιολογία να μην αποδεχτούν την επανεισαγωγή του Τομέα ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ στα ΕΠΑΛ γιατί η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ είναι ΝΟΜΟΣ του κράτους και πρέπει να την σέβονται τα Υπουργεία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Στη φάση που είμαστε ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάσταση και να έχουμε ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ στα ΕΠΑΛ από Σεπτέμβριο και επαναπρόσληψη συναδέλφων από διαθεσιμότητα.
Δεν χρειάζεται να βάλετε πλήρη στοιχεία στη διαβούλευση, δέχονται και μικρό όνομα, αλλά καλύτερα να είναι επώνυμα τα σχόλια, δεν υπάρχει πρόβλημα, να είναι ευγενικά και καλοδιατυπωμένα και καλοπροαίρετα πάντα.
Σχολιάστε λοιπόν, αλλά επίσης ακόμη και αν δεν σχολιάσετε, στείλτε το e-mail σε όσους εκπαιδευτικούς γνωρίζετε ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ από όλη την Ελλάδα.
Χρειάζονται επαναλαμβάνω εκατοντάδες σχόλια υπέρ του Τομέα Υγείας Πρόνοιας, ελάχιστα έχουν αναρτηθεί ως τώρα.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου