Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε και πήρε το πολυπόθητο ok του Μπάρακ Ομπάμα – Μήνυμα στην Μέρκελ: “Δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στη λιτότητα”

FFFC89E86CD4AEB79D44205A4DFA121D (1)Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος η Ουάσιγκτον από το Βερολίνο, αξιώνει η επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας να προέλθει μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και όχι της συνέχισης της σκληρής λιτότητας που η Άγκελα Μέρκελ και οι προεκλογικές της ανάγκες υπαγορεύουν…
Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πετύχει, υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά. Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η λιτότητα δεν είναι λύση για τη χώρα. Είναι πολύ σημαντική, όπως σημείωσε, η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας. “Οι χώρες που αναπτύσσονται, όπου υπάρχει εργασία, είναι πιο εύκολο να μειώσουν το χρέος τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Α. Σαμαράς έχει προχωρήσει σε τολμηρές ενέργειες, για να προωθήσει κομβικές μεταρρυθμίσεις που βοηθούν να μειωθεί το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα και να
αποδεσμευτούν τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς είναι δεσμευμένος να προχωρήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε.
6CC7940674843D265A2AD2524EB3738B«Οι δύο χώρες μας είναι κάτι περισσότεροι από σύμμαχοι. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Στην οικονομία ναι έχουμε περάσει δύσκολα. Οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός είναι τεράστιες αλλά δεν θα γίνουν μάταια. Γιατί προτεραιότητα είναι η συνεργασία και η ανάπτυξη. Η έμφαση πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων ειδικά για τους νέους. Εξ ορισμού λοιπόν η έμφαση είναι στην ανάπτυξη στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εάν η Ελλάδα πετύχει και θα πετύχει η επιτυχία μας θα είναι και ευρωπαϊκή επιτυχία » είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
«Είχαμε μία εξαιρετική συζήτηση. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε αυτή την περίοδο των προκλήσεων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τι πρέπει να γίνει» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και υπογράμμισε ότι «Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έρχεται εδώ σε μία στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προσκλήσεις. Και ο πρωθυπουργός έχει κάνει τολμηρές ενέργειες για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να αποδεσμευθούν τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου