Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

O ένας μετά τον άλλο αποτελειώνουν τον Άκη > Σαχπαζίδης: “Ο Ακης είναι σαν φαντομάς”

giannis-saxpatzidis-eurokinissi-660Εν χορώ (από τους συγκατηγορουμένους του) δέχεται πλέον τα πυρά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει περιέλθει σε δεινή θέση αφού πέραν του Νίκου Ζήγρα που τον κατονόμαζε από την ανάκριση πλέον όλοι όσοι απολογούνται δείχνουν προς το μέρος του.
Και μπορεί ο κ. Τσοχατζόπουλος να παρακολουθεί σχεδόν ατάραχος τις απολογίες, όμως, είναι προφανές ότι πλέον καταρρίπτονται ένα – ένα τα επιχειρήματα τα οποία τυχόν θα δομήσει αν επιλέξει κάποια στιγμή αν απολογηθεί.
Πριν από λίγη ώρα, κι ενώ ολοκληρώθηκε το διήμερο σφυροκόπημα εκ μέρους του Νίκου Ζήγρα, του εξαδέλφου του ο οποίος ήταν μέχρι στιγμής ο βασικός κατήγορός του, η έκπληξη ήρθε από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Γιώργο Σαπχατζίδη ο οποίος κάλεσε ξεκάθαρα τον πρώην υπουργό
«να πει την αλήθεια».
Τον χαρακτήρισε μάλιστα «φαντομά» γιατί όπως είπε «είναι παντού και δεν φαίνεται πουθενά»:
Γ. Σαπχατζίδης: «Θα κάνω κατάθεση ψυχής. Το οφείλω στην οικογένειά μου. Ένα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα στη φυλακή. Λυπάμαι που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αναλαμβάνει τίποτα από όσα του αναλογούν και δεν λέει τίποτα. Μας τα γκρέμισε όλα μόνος του μέσα σε έξι μήνες».
Όπως είπε, αν και λόγω της συγγενείας του με τον πρώην Υπουργό Γ. Ακριτίδη δεν στήριζε πολιτικά τον Τσοχατζόπουλο, μετά τις εκλογές του 2004 ανέλαβε να τον βοηθήσει γιατί μετά το γάμο του η δημοτικότητα του είχε πέσει δραματικά στη Βόρεια Ελλάδα.
«Κάποια στιγμή ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι υπάρχουν Άραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται και επενδύσεις και επειδή εδώ δραστηριοποιούμαι στο χώρο των ακινήτων με έβαλε στην Τορκάσο (offshore μέσω της οποίας μεταβιβάστηκαν ακίνητα)».
Ο κ. Σαχπατζίδης είπε πώς ο κ. Τσοχατζόπουλος -κάτι που για πρώτη φορά το λέει – άφησε να εννοηθεί ότι ενδιαφερόταν και ένας άλλος πρώην Υφυπουργός που τον κατονόμασε στον Σαπχατζίδη. Στη συνέχεια ο Τσοχατζόπουλος φέρεται να του είπε πως οι άνθρωποι πίσω από τα ακίνητα τον εξυπηρετούσαν στις εκλογές οπότε πρέπει να του δώσει μαύρα τα χρήματα:
«Το ρίσκο του μεγάλου κέρδους με κέντρισε και είπα το ναι. Αυτό το μεγάλο λάθος με κατέστρεψε και σήμερα πια τα έχω χάσει όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου