Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Γκάζια Σαμαρά στο Υπουργικό Συμβούλιο: Δουλέψτε, τo χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει σε υψηλούς τόνους στους υπουργούς της κυβέρνησης και να τους παρουσιάσει το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και για την ελληνική προεδρία της χώρας στην ΕΕ.

Ο Κ.Σαμαράς θέλει πριν φύγει για τις ΗΠΑ να έχει δώσει το σύνθημα στους υπουργούς για σκληρή
δουλειά καθώς μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσουν οι νέες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Οπως αναφέρει και το Εθνος στην ίδια «γραμμή» και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χθες έκανε ειδική αναφορά στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Η πρώτη προτεραιότητα -όπως επεσήμανε- αφορά την αναπτυξιακή πολιτική που θα εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναχαιτίσει την ύφεση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης την ανάγκη ευρύτερου σχεδιασμού για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική (περιβάλλον, θαλάσσιες ζώνες, ΑΟΖ κ.ά.) και, βεβαίως, για την ενίσχυση της οικονομικής πολιτικής. «Το κυρίαρχο ζήτημα-πρόβλημα είναι η ύφεση και η ανεργία κυρίως στους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου