Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η ιστορία του Lone Ranger που φιλοξενήθηκε στην Καβάλα


Η ιστορία του Lone Ranger που φιλοξενήθηκε στην Καβάλα

Στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου μπήκε στο λιμάνι της Καβάλας ένα διαφορετικό σκάφος αναψυχής απ΄ όλα όσα συνηθίσαμε να παρακολουθούμε τελευταία. Πρόκειται για το πλοίο See Ranger, το οποίο ευρύτερα γνωστό με το προηγούμενο όνομά του, Lone Ranger. Είναι ένα παλιό ρυμουλκό, το οποίο μετατράπηκε σε εντυπωσιακό σκάφος αναψυχής που μπορεί να κάνει μεγάλα ταξίδια, ακόμη και υπερατλαντικά. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο για το Lone Ranger είναι πολλές. Το σκάφος εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις σα λιμάνια της Αμερικής αλλά και στη Νέα Υόρκη. Το Lone Ranger έδεσε μπροστά από το τελωνείο. Έχει μήκος 77 μέτρα. Προέρχονταν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του διαδικιτύου, το πλήρωμά του αριθμεί 20 άνδρες και γυναίκες.
Το Lone Ranger είναι ένα παλιό ρυμουλκό το οποίο μετατράπηκε σε σκάφος αναψυχής, με πρωτοβουλία ιδιώτη. Μ΄ αυτό τον τρόπο τα ταξίδια τα καλοκαίρια στις θάλασσες έχουν μια άλλου είδους ομορφιά, αφού γίνονται όχι από τα παραδοσιακά σκάφη αναψυχής, αλλά από πλοία που στο
ξεκίνημά τους έπαιζαν άλλο ρόλο.
Το Lone Ranger κατασκευάστηκε το 1973. Για είκοσι περίπου χρόνια δούλεψε ως ποντοπόρο ρυμουλκό. Αυτή την περίοδο στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς ακόμη και αγγελία σύμφωνα με την οποία το πλοίο πωλείται στην τιμή των 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Από την ίδια πηγή διαπιστώνει κανείς ότι διαθέτει 15 καμπίνες. Ενώ σε άλλους χώρους του πλοίου φιλοξενείται το πλήρωμα.
Είναι ένα εντυπωσιακό σκάφος που εργάστηκε για είκοσι περίπου χρόνια κοντά σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου, πλωτές δεξαμενές. Διευκόλυνε δεξαμενόπλοια, φορτηγά πλοία, ενεπλάκη ακόμη και σε επιχειρήσεις διάσωσης θυμάτων.
Το 1994 αγοράσθηκε από έναν πεπειραμένο ιστιοπλόο ο οποίος έβαλε το πλοίο σε ναυπηγειο στο Αμβούργο και το μετέτρεψε σε σκάφος αναψυχής.
Το 1997 το πλοίο ξαναπουλήθηκε. Υπέστη πολλές μετασκευές σε ναυπηγείο στο Μαϊάμι, προκειμένου να είναι ακόμη περισσότερο πολυτελές.
Το Lone Ranger έμεινε όλη την ημέρα χθες στο λιμάνι της Καβάλας. Ουδείς γνωρίζει ποιοι κάνουν κρουαζιέρα στο βόρειο Αιγαίο. Ποιοι είναι δηλαδή οι επιβάτες του.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου