Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Handelsblatt για επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ: «Με περηφάνια»

«Με περηφάνια» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον.

Η εφημερίδα σχολιάζει: «Με την επίσκεψή του στον Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει ο Σαμαράς να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα πάνω σε μια ευρύτερη βάση. Ο έλληνας πρωθυπουργός, θέλει να ενισχύσει την μάλλον υποτιμημένη στην Ευρώπη γεωστρατηγική σημασία της χώρας του. Συγκρινόμενη με την Τουρκία, η οποία εδώ και εβδομάδες ταλανίζεται από μαζικές διαδηλώσεις
εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και η οποία παλεύει με μια επικίνδυνη εσωτερική πόλωση, η Ελλάδα παρά την κρίση χρεών που αντιμετωπίζει και την ύφεση, μοιάζει σαν μια νήσος σταθερότητας στην Ευρώπη».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Κανένας άλλος έλληνας πολιτικός δεν προσωποποιεί σήμερα, όπως ο Αντ. Σαμαράς, τη σταθερότητα που απορρέει από τις εφαρμοζόμενες μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι σίγουρος για τη στήριξη του αμερικανού προέδρου. Εδώ και καιρό η Ουάσιγκτον προειδοποιεί την Ευρώπη να είναι πιο ελαστική με την Ελλάδα ως προς το πρόγραμμα προσαρμογής, συνεχίζει η οικονομική εφημερίδα. Διότι από αμερικανική άποψη αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, οι εκλογές ενδέχεται να φέρουν στην εξουσία τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά και την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου