Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Οι financial Times για τον "τρίτο γύρο" της κρίσης χρέους

Οι financial Times για τον Συνολική αναφορά στο χρηματοδοτικό κενό αλλά και τις προθέσεις των Γερμανών εν όψει του καυτού φθινοπώρου που έρχεται κάνουν σε άρθρο τους οι financial times.

Ο συντάκτης αναφέρεται στην παραδοχή από τη γερμανική πλευρά ότι η χώρα μας θα χρειαστεί επιπλέον ενίσχυση. Το ποσό αναμένεται να είναι ίσο με το χρηματοδοτικό κενό των 4,5 δις, ή λίγο μεγαλύτερο, της τάξης των  11,1 δις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Ως αίτια της ανάγκης αυτής για περαιτέρω βοήθεια η εφημερίδα εντοπίζει την υστέρηση στα έσοδα που οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν αγγιχθεί οι μεγάλοι φοροφυγάδες, αλλά και τις σημαντικές καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές
μεταρρυθμίσεις.

Αναφορά γίνεται και στο εναλλακτικό σενάριο της κάλυψης του κενού από τα 50 δις που είναι διαθέσιμα στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ανάγκη για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο συνδέεται σύμφωνα με την εφημερίδα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι financial times τοποθετούνται και σχετικά με το πολιτικό σκέλος της όποιας συμφωνίας υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο έχει ζητήσει να μην υπάρξουν συζητήσεις για κούρεμα του χρέους μέχρι και το πέρας των εκλογών. Επισημαίνεται δε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών συνολικά έχουν υποστεί "κόπωση" στην προσπάθειά τους να εξηγούν στην κοινή τους γνώμη την ανάγκη για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου