Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Economist: Η διάσωση της Ελλάδας δεν θα τελειώσει ποτέ...



GREECEdeptLΣτην Ελλάδα, οι αξιωματούχοι σπάνια απολύονται για λόγους ηθικής. Ο Στέλιος Σταυρίδης, του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν η εξαίρεση, γράφει ο Economist στο νέο του τεύχος. Όπως εξηγεί το περιοδικό, το λάθος του ήταν ότι πέταξε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Δ. Μελισσανίδη, ενός εκ των αγοραστών του 33% του ΟΠΑΠ, λίγες ώρες αφότου υπεγράφη η σχετική συμφωνία.
Για τον Economist, η παραίτηση Σταυρίδη είναι μια ακόμα ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το πρόγραμμα είναι αμφιλεγόμενο και η κεντρο-δεξιά κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει πλειοψηφία μόλις πέντε
εδρών στη Βουλή, σημειώνει το δημοσίευμα. Και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να ακυρώσεις όλες τις αποκρατικοποιήσεις.
"Με τους σημερινούς ρυθμούς, αυτό δεν θα είναι δύσκολο. Ο αρχικός στόχος των ξένων πιστωτών για έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2016 υποβαθμίστηκε σε ένα πιο ρεαλιστικό, για 15 δισ. ευρώ. Μόλις 5 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα", σημειώνει ο Economist, υπενθυμίζοντας το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.
Μετά από αυτά, ο Economist καταλήγει: "Όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έσπασε το ταμπού αυτή την εβδομάδα και παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλη διάσωση, απλά επεσήμανε το προφανές". (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου