Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Οι υβριστές της Ελλάδας αρχίζουν να έχουν προβλήματα


Όλοι θυμόμαστε, όταν ξέσπασε η κρίση και η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των Ευρωπαίων, με πόση αποστροφή, για να το πούμε με επιείκεια, αντιμετωπίζονταν η χώρα. Όπου κι αν πήγαιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί της Ελλάδας, έτρωγαν «φάπες» ή στην καλύτερη περίπτωση εισέπρατταν τον χλευασμό, εκπροσώπων χωρών που δεν έχουν ούτε τη μισή αίγλη και λάμψη της χώρας μας.
Θα θυμάστε την Ολλανδία κι εκείνον τον χοντρούλη υπουργό Εξωτερικών, που μας έβριζε από το πρωί ως το βράδυ. Ήταν βέβαια τότε που ο Γ. Παπανδρέου και η παρέα του δεν έδειχναν οι ίδιοι σεβασμό στην Ελλάδα, θα το έκαναν οι ξένοι;
Όμως, η Ολλανδία, μαζί με τη Φινλανδία και την Αυστρία ήταν οι χώρες που καταγράφονται ως οι χειρότεροι υβριστές της Ελλάδας. Και εκείνες που επέμεναν σε σκληρή λιτότητα. Θυμάστε τους Ολλανδούς που μας κουνούσαν το δάκτυλο και μας ζητούσαν ακόμη πιο σκληρά μέτρα; Κι εμείς
θέλαμε να τους κάνουμε σαμποτάζ στα προϊόντα τους;
Ε, λοιπόν, οι ίδιοι Ολλανδοί έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται γιατί εφαρμόζεται σκληρό πρόγραμμα λιτότητας καθώς το έλλειμμα είναι πάνω από 3%. Η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει πρόγραμμα 6 δις ευρώ μέσα στο 2014, που είναι μόλις 1% του ΑΕΠ της χώρας, όταν στην Ελλάδα μέσα σε τρία χρόνια το έλλειμμα μειώθηκε κατά 15% ή περίπου 30 δις ευρώ.
Κι όμως, οι Ολλανδοί έχουν βγει στους δρόμους η κυβέρνηση συνασπισμού δεν τα πάει καθόλου καλά ενώ ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις οι ακροδεξιοί και οι Σοσιαλιστές. Κάτι σαν τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, η Ολλανδία βρίσκεται μέσα στις 5 χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση μισθών από το 2010. Πρώτη βέβαια είναι η Ελλάδα με 11,5%.
Στην Ολλανδία ήδη ο Ολι Ρεν έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις για λήψη μέτρων ενώ κι άλλες χώρες – επικριτές της Ελλάδας έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα. Ακόμη και η Γερμανία η οποία αν δεν είχε την… τζάμπα δανειοδότηση και τα τρελά κέρδη από τον πόνο των άλλων, θα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Υπάρχει φυσικά και η άλλη Γερμανία, αυτή που λέει ότι μία στις 4 οικογένειες δεν μπορεί να πάει ούτε μια μέρα διακοπές. Για να μη μιλήσουμε για την εργασία χιλιάδων Γερμανών που πληρώνονται με μισθούς πείνας.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κρίση δεν κοιτά καμιά χώρα. Όταν είναι να χτυπήσει θα χτυπήσει σαν ιός που δεν κάνει επιλογές.
Ας δείχνουν, επομένως, λίγο περισσότερο σεβασμό στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όλοι εκείνοι που το έπαιζαν κήρυκες της οικονομικής νομιμότητας. Στο κάτω – κάτω οι Έλληνες υπέστησαν απίστευτες θυσίες με υπομονή. Ας διδαχθούν κάτι και από εμάς. Περηφάνια, υπομονή, καρτερικότητα.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου