Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τα Διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Τα Διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά Έντονα σχολιάστηκε η χθεσινή συνάντηση των δυο αρχηγών από τον Διεθνή τύπο.

Σε άρθρο τους οι NY Times αναφέρονται στην προτροπή Ομπάμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρει τρόπους να συνδυάσει τη δημοσιονομική προσαρμογή με πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αποστροφή του προέδρου των ΗΠΑ για την ανεργία των νέων που έχει αγγίξει στη χώρα

μας το 60%.

Η Wall Street Journal επικεντρώνει στην πολιτική στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος Ομπάμα στον-βαλλόμενο από παντού σύμφωνα με την εφημερίδα-Έλληνα πρωθυπουργό. Θέτει δε ως προϋπόθεση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη την «επιβίωση» της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας φόβους για φαινόμενο ντόμινο στη ευρωζώνη αν αποτύχει το ελληνικό πρόγραμμα.

Στην Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναφέρεται η Washington Post . Επισημαίνεται ότι η ανάδειξη της χώρα σε ενεργειακό κόμβο λόγω TAP καθώς και η πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που οδήγησαν στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ ενίσχυσαν της επιχειρηματολογία του Αντώνη Σαμαρά. Λόγος επίσης γίνεται για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον πολιτικό κίνδυνο που συνιστά η άνοδος των άκρων της αριστεράς και της δεξιάς. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση επικεντρώνει στην προτροπή του αμερικανού προέδρου για περισσότερη ανάπτυξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου