Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Οι λεπτομέρειες της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς

Οι λεπτομέρειες της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς Σε σταδιακή εξειδίκευση της συμφωνίας των δυο πολιτικών αρχηγών για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών μόνο για όσους επιλέγουν να μην εξυπηρετούν το δάνειό τους ενώ έχουν καταθέσεις στην τράπεζα, προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, προϋπόθεση-για να προστατευτεί το ακίνητο- είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην ξεπερνά το αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας (200.000 ευρώ) προσαυξημένο κατά 50%. Δεν αποκλείεται όμως τα όρια να κατέβουν εάν το αφορολόγητο πέσει από τις 200.000 ευρώ στις
150.000 ή τις 120.000€.
Κριτήριο για τον πλειστηριασμό μπορεί να είναι και το ύψος του δανείου. Διαφορετικά θα αντιμετωπιστεί όποιος χρωστά το 80% του δανείου του και αλλιώς κάποιος που έχει αποπληρώσει το αντίστοιχο ποσοστό.

Στα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι επίσης να θεσπιστεί πενταετής προστασία της κύριας κατοικίας. Έτσι, θα βγουν στο σφυρί το πολύ 25.000 ακίνητα που είχαν κατασχεθεί μέχρι το 2008-πριν την κρίση δηλαδή- και οι πλειστηριασμοί των οποίων δεν προχωρούσαν λόγω της απαγόρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου