Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Τον Οκτώβριο οι Εξετάσεις Πιστοποίησης στα ΙΕΚ

Στα μέσα Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., όπως ενημερώθηκε σήμερα το www.likio.gr από τον  ΕΟΠΠΕΠ (σ.σ. το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επισήμως από τον ΕΟΠΠΕΠ).
Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η Τράπεζα Θεμάτων καθώς και η εγκατάσταση του  ηλεκτρονικού συστήματος , προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική υποδοχή των αιτήσεων των υποψηφίων.
Ο ΕΟΠΠΕΠ εκτιμά ότις τις εξετάσεις θα λάβουν μέρος περίπου 18 με 20.000 απόφοιτοι των ΙΕΚ.
Οι Εξετάσεις είναι πανελλαδικού  τύπου, στα πρότυπα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά  Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., πραγματοποιήθηκαν  τον Σεπτέμβρη του 2012.
 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης;
Οι απόφοιτοι δημοσίων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., όλων των ειδικοτήτων - ακόμα και ειδικοτήτων που δεν
διδάσκονται πλέον στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και οι οποίοι διαθέτουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
  Μπορούν οι απόφοιτοι παλιότερων ετών να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης;
Μπορούν, διότι δεν υπάρχει μέγιστο χρονικό όριο μεταξύ της αποφοίτησης από το Ι.Ε.Κ. και της συμμετοχής στις εξετάσεις. Κάθε απόφοιτος μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης όποτε αυτός το θελήσει.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
  Ποια δικαιολογητικά συγκεντρώνω και υποβάλλω για όλες τις ειδικότητες εκτός της ειδικότητας «Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών» ;
    - Αίτηση (σε εκτυπωμένη μορφή όπως αυτή υποβλήθηκε ηλεκτρονικά).
    - Επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).
    - Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία.
    - Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας φωτοαντίγραφο των κρισίμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός
      και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου ή η άδεια διαμονής) προσκομίζοντας συγχρόνως το διαβατήριο ή επικυρωμένο αντίγραφο της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής
      της αρμόδιας αρχής. Εάν από τα παραπάνω δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως ή και το όνομα πατρός πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό γεννήσεως.
    - Γραμμάτιο είσπραξης (παράβολο) εξέταστρων σαράντα τεσσάρων ευρώ (44,00 €) για το θεωρητικό και σαράντα τεσσάρων ευρώ (44,00 €) για το πρακτικό μέρος των εξετάσεων .
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν διαθέτουν επικυρωμένα αντίγραφα των παραπάνω, επικυρώσεις φωτοτυπιών μπορούν να γίνουν και στα δημόσια Ι.Ε.Κ. όπου υποβάλλεται το αίτημα με ταυτόχρονη επίδειξη των πρωτοτύπων.
. Ποια δικαιολογητικά συγκεντρώνω και υποβάλλω για την ειδικότητα «Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών»;
- Αίτηση (σε εκτυπωμένη μορφή όπως αυτή υποβλήθηκε ηλεκτρονικά)
- Επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) για αποφοίτους Ι.Ε.Κ. ή επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Ε.Μ.Π. ή άλλης ισότιμης σχολής μαζί με βεβαίωση μέλους από το Τ.Ε.Ε. για διπλωματούχους μηχανικούς ή επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Α.Τ.Ε.Ι. Τμημάτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Οχημάτων για αποφοίτους Α.Τ.Ε.Ι.
- Βεβαίωση επιτυχίας πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης ή επικυρωμένο αντίγραφο του Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους υποψήφιους που εμπίπτουν στις περιπτώσεις ε, στ και ζ, της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του π.δ. 337/2003 (Φ.Ε.Κ. 291/2003, τ. Α') η οποία αντικατέστησε την παράγραφο 9 του άρθρου 5 του π.δ. 208/2002 (Φ.Ε.Κ. 194 Α΄/2002).
Διευκρίνιση: αφορά τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. έως το έτος 2004.
- Τρεις (3) πρόσφατες φωτογραφίες.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας φωτοαντίγραφο των κρισίμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου ή η άδεια διαμονής) προσκομίζοντας συγχρόνως το διαβατήριο ή επικυρωμένο αντίγραφο της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής της αρμόδιας αρχής.  Εάν από τα παραπάνω δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως ή και το όνομα πατρός πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό γεννήσεως.
- Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας οδήγησης των κατηγοριών Α, Β, Γ, Δ (ακτίνας μέχρι 50 χλμ. τουλάχιστον) και Γ+Ε. Η προσκόμιση του ανωτέρω αντιγράφου άδειας οδήγησης γίνεται δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από τις εξετάσεις του θεωρητικού μέρους. Υποψήφιος ο οποίος δεν κατέχει την άδεια οδήγησης των ανωτέρω κατηγοριών κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι θα την προσκομίσει τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τις εξετάσεις του θεωρητικού μέρους, άλλως δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του στις εξετάσεις και δεν έχει δικαίωμα αναζήτησης του ποσού των εξέταστρων που έχει καταθέσει.
- Βεβαίωση πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης», εφόσον την έχουν, ήδη, ολοκληρώσει. Όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική 4μηνη Πρακτική Άσκηση που προβλέπεται στις διατάξεις του Π.Δ. 208/2002 (Φ.Ε.Κ. 194 Α΄/2002) «Εκπαιδευτές Υποψηφίων Οδηγών, Σχολές Οδηγών, Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων», όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 337/2003 (Φ.Ε.Κ. 291 Α΄/2003) και ισχύει, και έχουν επιτύχει σε όλες τις φάσεις των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εφόσον καταθέσουν τη σχετική «Βεβαίωση πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης».
- Γραμμάτιο είσπραξης (παράβολο) εξέταστρων ποσού σαράντα τεσσάρων ευρώ (44, 00 €) για την εξέταση κάθε μέρους της Θεωρητικής Φάσης (εξέταση γραπτή και εξέταση προφορική) και για την εξέταση κάθε κατηγορίας οχήματος της Πρακτικής Φάσης (κατηγορία Α, Β, Γ, Δ, Γ+Ε).
 likio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου