Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Να παρέμβει η τρόικα! Μάλλον βρήκαμε επίορκο! - Του Θανάσης Παλλαντζάς Γραμματέας Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής, εκλεγμένος με τη Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

  Οι συνάδελφοι φοβούνται μήπως με τη χρήση φωτοτυπιών κατηγορηθούν για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, αλλά σύμφωνα με την "Καθημερινή" «στο Γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου οι καθηγητές που απουσιάζουν με απόσπαση σε άλλες θέσεις είναι περισσότεροι από όσους διδάσκουν. Μάλιστα, για τους οκτώ μαθητές του Γυμνασίου του ακριτικού νησιού έχουν διοριστεί 17 καθηγητές φυσικής αγωγής! Συνολικά υπάρχουν στο Γυμνάσιο 29 καθηγητές με οργανική θέση, εκ των οποίων οι 11 διδάσκουν στο σχολείο και οι 18 εργάζονται, με απόσπαση, εκτός νησιού φυσικά».
Ερωτήματα:

1) Ισχύουν ακόμη αυτά που γράφτηκαν και αναπαράχθηκαν από όλα τα μέσα; Τότε, πώς το ανέχτηκε ο υπουργός, που τώρα απολύει χιλιάδες συναδέλφους; Και φυσικά, αυτά τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την κοινή γνώμη, η οποία προετοιμάζεται να συμφωνήσει και σε άλλες απολύσεις αφού στα σχολεία τελικά… γίνεται χαμός από πλεονάζοντες και ρουσφέτια και επιτέλους πρέπει να μπει τάξη.
2) Γι’ αυτό το έγκλημα δεν θα τιμωρηθεί κανένας, παρά θα πετιέται λάσπη για το δημόσιο σχολείο και τους... "κοπανατζήδες καθηγητές";
Πρέπει να παραπεμφθεί ως επίορκος αυτός που υπέγραψε όλες αυτές τις αποσπάσεις και τους διορισμούς, γιατί:
α) προκάλεσε μεγάλη δαπάνη για το δημόσιο και μάλιστα αναιτιολόγητη, αφού οι αρχικοί διορισμοί επαρκούσαν για το σχολείο του νησιού. Επίσης η δαπάνη είναι και προκλητική, γιατί τα μαθήματα σε πολλά σχολεία γίνονται τα τελευταία χρόνια περικεκομμένα, λόγω μη επαρκών διορισμών μόνιμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων, για εξοικονόμηση χρημάτων.
β) δημιούργησαν συνθήκες αναξιοκρατίας και απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος, λόγω των πολλών μορίων που συνόδευσαν τους αποσπασμένους στο Μαρούσι, αλλά τοποθετημένους στον Αϊ Στράτη.
Όλο αυτό το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την αναξιοκρατία, το οργάνωσαν βουλευτικά γραφεία, και η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και φυσικά οι 17 διορισμοί φέρουν τη σφραγίδα κάποιου ή κάποιων υπουργών. Ο κος Λακασάς (εφημερίδα "Καθημερινή"), που τόσο κόπτεται για τα τριαντάρια τμήματα και την αξιοκρατία και τον εκσυγχρονισμό στο Υπουργείο Παιδείας, γιατί δεν καταγγέλλει τους υπουργούς που υπέγραψαν; Ποιος τελικά είναι ο ρόλος του ως δημοσιογράφος; Μήπως είναι και ο σημερινός υπουργός ένας που συνεχίζει αυτό το πάρτι, ενώ συνάδελφοί μας απολύονται για το... καλό της πατρίδας; Ας μας το πει ο κος Λακασάς ή καλύτερα ο ίδιος ο υπουργός.
Θεωρώ συνάδελφοι πως το επίμαχο δημοσίευμα, πρέπει να γυρίσει εις βάρος όσων έπαιξαν με το δημόσιο χρήμα της πατρίδας μας και τώρα με κροκοδείλια δάκρυα απολύουν συναδέλφους, που φεύγουν άκλαυτοι, χωρίς να ακούσουν ούτε ένα εκσυγχρονιστικό γιατί, παρά μόνο ότι θυσιάζονται για να πάρουμε τη δόση.
Η Ο.Λ.Μ.Ε. πρέπει να απαιτήσει να τιμωρηθούν και ποινικά, ως ΕΠΙΟΡΚΟΙ, όσοι διόρισαν 17 Γυμναστές για οχτώ μαθητές και για το καλό της πατρίδας να απολυθούν από την πολιτική σκηνή.
Θανάσης Παλλαντζάς Γραμματέας Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής, εκλεγμένος με τη Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. 
( υπηρετήσας στον ευλογημένο τόπο της Κάσου για τέσσερα χρόνια) apall@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου