Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΥΠΕΞ: «Πάντοτε» έτοιμο το σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων από την Αίγυπτο

APTOPIX Mideast EgyptΤο υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει έτοιμα σχέδια απομάκρυνσης των Ελλήνων από την Αίγυπτο, αλλά η πολιτική ηγεσία εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη ότι «δεν έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα»
«Έχω τη διαβεβαίωση, ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα στην Αίγυπτο» δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην χώρα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Ελληνα επιτετραμμένο στην Αίγυπτο, τον πρέσβη και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και
πρόσθεσε:
«Εμείς παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση και πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε οι Έλληνες να μην έχουν πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι χριστιανοί δεν θα υποστούν διώξεις και δεν θα υποστούν ίσως τις συνέπειες της διαμάχης τής εσωτερικής».
Σε ερώτηση, εάν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων σε περίπτωση ανάγκης, ο υφυπουργός απάντησε ότι, “δεν υπάρχει μόνο για τώρα, υπάρχει πάντοτε για όλες τις χώρες, αν συμβεί κάτι”.
Χθες Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, τον οποίο και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο Πατριαρχείο και την ελληνική κοινότητα.
Ο Πατριάρχης από την πλευρά του ενημέρωσε τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών οτι οι ναοί και τα ιδρύματα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο είναι ασφαλή.
Στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο διέκοψε την άδεια του και επιστρέφει άμεσα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου