Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Θέλει την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» η Ρωσία

Τι είναι πιο περίεργο; Ότι τη ζητάει ο Πούτιν ή ότι τη λένε "Ανδρέας Παπανδρέου";
Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο υπέβαλε στη Λευκωσία η Ρωσική Κυβέρνηση. Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από τον ΥΠΑΜ Φώτη Φωτίου προς το Υπουργικό Συμβούλιο. Εκφράζει επιφυλάξεις το ΥΠΕΞ. Καθοριστικής σημασίας η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα.
Στο πλαίσιο επικαιροποίησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Μόσχα επιθυμεί, πέραν των διευκολύνσεων σε πολεμικά πλοία, να χρησιμοποιεί και την αεροπορική βάση για τα πολεμικά της αεροσκάφη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης".

Στο σημείωμα του Υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου, σύμφωνα πάντα με τον "Πολίτη", αναφέρεται ότι
ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου έθεσε το θέμα των διευκολύνσεων από την Κύπρο και συγκεκριμένα για:

α) τον ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τη χρήση υποδομών για τη φύλαξη ανταλλακτικών των πλοίων και τη χρησιμοποίηση της Κύπρου για την αντικατάσταση των πληρωμάτων τους,

β) τη χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» από τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν την ίδια ώρα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα.

gazzettacy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου