Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Επίδειξη δύναμης! Συνέλαβαν τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας



1PROTESTS-BADIE 526 355Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι καταιγιστικές. Μια ημέρα μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, οι αρχές αποφάσισαν να συλλάβουν τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Την είδηση μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μοχάμεντ Μπαντί ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συνελήφθη τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Κάιρο.
Ο επικεφαλής καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια τον τόπο όπου την Τετάρτη, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του
Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.
Τόσο η δημόσια τηλεόραση όσο και ιδιωτικά δίκτυα που υποστηρίζουν σχεδόν ομόφωνα το στρατιωτικό πραξικόπημα, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μόρσι, έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες του 70χρονου Μπαντί να κάθεται σε ένα γραφείο, με ένα παραδοσιακό μακρύ λευκό χιτώνα, ενώ η ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης έδειξε φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη σε μια κλούβα της αστυνομίας.
Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για «υποκίνηση σε βία». Ο γιος του Μπαντί σκοτώθηκε την Παρασκευή, αλλά ο ηγέτης της συντηρητικής ισλαμικής ομάδα, που ιδρύθηκε το 1929, δεν παρέστη στην κηδεία.
(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου