Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σπυρόπουλος: «Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν»

Σπυρόπουλος: «Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν» Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ. Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «οφειλές άνω των 5.000 ευρώ διαβιβάζονται στο...
ειδικό κέντρο ελέγχου» και πρόσθεσε ότι «Πρέπει να υπενθυμίζουμε πιο συχνά προς τους επαγγελματίες τις οφειλές τους».

Ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι πρέπει σήμερα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους άνθρωποι που χρωστούν. Και ξεκαθάρισε ότι το ΙΚΑ δεν παίρνει σπίτια, «συνήθως παίρνουμε εργοστάσια και ξενοδοχεία. το 70% είναι από κατασχέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να τρομοκρατήσει κανείς τον κόσμο και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον ΟΑΕΕ λέγοντας ότι υπήρχε ένα καθεστώς στον ΟΑΕΕ που είχε τα πράγματα λάσκα.
«Τώρα γίνονται πιο αυστηρά, πιο προγραμματισμένα», είπε.

Πρόσθεσε πάντως ότι είναι «στο στόχαστρο του ειδικού κέντρου οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ». Και σημείωσε ότι: «από 1/1/2014 εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους».

Υποστήριξε ότι πρέπει οι οφειλέτες να μπουν στη ρύθμιση και ξεκαθάρισε ότι «αν είσαι σε ρύθμιση και δεν την πληρώνεις, χάνεις τη ρύθμιση». Είπε ακόμη ότι: «όσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ρύθμιση μέσα σε 20 μέρες αντιμετωπίζουν κατάσχεση και πλειστηριασμό». Ανέφερε ότι «η νέα ρύθμιση θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Είναι ευνοϊκότερη αυτή η ρύθμιση σε σχέση με αυτήν του παρελθόντος».

Ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι «οι μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο έγιναν την περίοδο της υποτιθέμενης ευημερίας. Τώρα ο κόσμος αγωνίζεται».

Είπε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι περίπου 7,5 δις ευρώ, «θεωρούμε ότι εισπράξιμα περίπου 4,5 δις», ανέφερε. Και τόνισε ότι τρία χρόνια κάθε μήνα ζει με το άγχος, όπως ζουν και οι συνταξιούχοι.

«Υπάρχει δέσμευση ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν» είπε και πρόσθεσε: «Ένα χρέος έχουμε, να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως αποκαθιστούμε την ασφαλιστική δικαιοσύνη για τις μεσαίες συντάξεις». Και αναφέρθηκε στα κέντρα αναπηρίας τονίζοντας ότι γίνονται τα πάντα για να μην υπάρχουν προβλήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου