Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Λιμάνια και αεροδρόμια ως εγγύηση ζητούν οι Γερμανοί

Λιμάνια και αεροδρόμια ως εγγύηση ζητούν οι ΓερμανοίΟι Γερμανοί βιομήχανοι ορέγονται ελληνικά αεροδρόμια και λιμάνια καθώς εισηγούνται εκ νέου την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στον ESM ως εγγύηση για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, o επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλο δήλωσε στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine πως «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα». Στη
συνέχεια, μπήκε στο… παρασύνθημα τονίζοντας πως αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να μεταφερθούν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, αν η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς».
Star.gr
Σχολιάστε το άρθρο:



Hermes Cup

Έζησαν μαζί 65 χρόνια και πέθαναν με 11 ώρες διαφορά

Έζησαν μαζί 65 χρόνια και πέθαναν με 11 ώρες διαφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου