Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κανταδόροι Καβάλας – Ιστορικό


Κανταδόροι Καβάλας – ΙστορικόΑπό τις αρχές του 2011 ο γνωστός μουσικός Κώστας Λιούμπας (επονομαζόμενος και Μπουζούκας) έριξε μια ιδέα στους δημιουργούς της σελίδας του Face book «Ρεμπέτικο τραγούδι», για την δημιουργία μιας ομάδας με όργανα, η οποία θα γυρνάει σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας τραγουδώντας. Τελικά στις 3 Ιουλίου του 2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη καντάδα στην συνοικία της Παναγίας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έτσι γεννήθηκαν οι Κανταδόροι της Καβάλας και για πάνω από 2 χρόνια συνεχίζουν κάθε καλοκαίρι να προσφέρουν όμορφα τραγούδια, γεμίζοντας μελωδίες τους δρόμους και ειδικά σε κάποιες περιοχές της Καβάλας λίγο απομακρυσμένες από το κέντρο, οι οποίες με το που σκοτεινιάζει θυμίζουν έρημο. Η συμμετοχή
είναι πάντα ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν κι έτσι η μικρή στην αρχή ομάδα έγινε μια μεγάλη παρέα, η οποία καντάδα με την καντάδα, όλο και μεγάλωνε. Στα δυο αυτά χρόνια αναπτύχτηκαν δυνατές φιλίες που και αυτό ήταν ένας στόχος. Οι στιγμές που θυμόμαστε πολλές……
Για τα φετινά γενέθλια των Κανταδόρων αποφασίσαμε μια μεγάλη συναυλία στον Φάρο της Παναγίας την ερχόμενη Τρίτη 27 Αυγούστου και καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να έρθουν να τραγουδήσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Με πολύ κέφι που αυτή την φορά θα το συμπληρώσουμε με πολύ αγάπη προς τα παιδιά. Η είσοδος στην συναυλία θα επιτραπεί μόνο σε όσους έχουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και άλλα είδη ατομικής ανάγκης, τα οποία θα προσφέρουμε στην Παιδόπολη Καβάλας. Να θυμίσουμε ότι και πέρσι είχαμε κάνει μια σχετική κίνηση και είχαμε συγκεντρώσει για την Παιδόπολη διάφορα τρόφιμα και άλλα είδη σε μια καντάδα μας. Από την μουσική σκηνή στον Φάρο θα περάσουν πολλοί αγαπημένοι τοπικοί τραγουδιστές και μουσικοί, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο κόσμος ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει τραγουδώντας. Μια μεγάλη καντάδα που ευελπιστούμε να ακουστεί σε όλη την πόλη.  Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να ανέβει την ερχόμενη Τρίτη στον ΦΑΡΟ της Παναγίας. Για να αποχαιρετήσουμε μαζί το καλοκαίρι.
Κάποια από τα ονόματα μουσικών και καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν είναι:  ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΥΜΠΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΔΑΚΗΣ, ΕΦΗ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΣΟΓΛΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗΣ… ενώ η λίστα θα συμπληρωθεί και με άλλους. Ευχαριστούμε για την βοήθεια τον δήμο Καβάλας, τον διευθυντή του 7ου δημ. Σχολείου Σπύρο Δημητριάδη, τον σύλλογο Καταδρομέων Καβάλας που σε κάθε μας προσπάθεια είναι αρωγός, την διασωστική ομάδα Καβάλας για την υγειονομική κάλυψη και τον Βαγγέλη τον Τεμπέλη που μόνο τέτοιος δεν είναι.
Και φυσικά να μη ξεχνάμε την είσοδο. Όσο περισσότερα συγκεντρώσουμε τόσο πιο πολύ θα βοηθήσουμε τα παιδιά της Παιδόπολης. Ακόμη μπορεί κάποιος να προσφέρει ρούχα και παιχνίδια σε καλή κατάσταση. Τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα κονσέρβα, λάδι) και είδη ατομικής ανάγκης (σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτικά, οδοντόκρεμες) και ότι άλλο νομίζεται πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά. Σας περιμένουμε όλους.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου