Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ρίχνουν ξανά λάσπη στον ανεμιστήρα οι Γερμανοί

Ρίχνουν ξανά λάσπη στον ανεμιστήρα οι Γερμανοί Οι εκλογές πλησιάζουν στη Γερμανία. Επειδή λοιπόν έτσι όπως κατάφεραν οι φωστήρες του γερμανικού πολιτικού συστήματος να διαπαιδαγωγήσουν την κοινή τους γνώμη ο ανθελληνισμός πουλάει πολύ,  Bild και Frankfurter Allgemeine Zeitung σκέφτηκαν να μας επιτεθούν για να πουλήσουν και αυτοί κανένα φυλλαράκι παραπάνω…

Η Bild «πείραξε τις αφίσες των γερμανικών κομμάτων που αναφέρουν τα βασικά τους συνθήματα, ούτως ώστε να φαίνεται ότι τοποθετούνται κατά ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα. Έτσι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ φαίνεται σαν να λένε «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή», οι σοσιαλδημοκράτες μοιάζουν να επιχειρηματολογούν «Όχι νέα
δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», οι Πράσινοι καλούν τους ψηφοφόρους να μην δώσουν χρήματα στην Ελλάδα με το σύνθημα «ο Γιούρκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;»

 Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έκανε μια πιο  intellectuelle επιλογή, παρομοιάζοντας την πορεία που ακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα με αρχαιοελληνική τραγωδία. «Αντί να αναβάλλεται περαιτέρω η πτώχευση, ένα κούρεμα θα ήταν η ενδεδειγμένη και αληθινή απάντηση. Θα έφερνε βέβαια τους διασώστες σε δυσάρεστη θέση. Από τη μια η Γερμανία θα έπρεπε να διαγράψει πιθανότατα 20 δισ. ευρώ, η Γαλλία σχεδόν τα ίδια. Από την άλλη οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι θα ρωτούσαν γιατί να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τα χρέη τους, όταν οι Έλληνες απαλλάσσονται για δεύτερη φορά. Η ευρωδιάσωση θυμίζει όλο και περισσότερο τραγωδία. Ό,τι κι αν κάνει κανείς, οδηγεί σε ένα άσχημο τέλος», αναφέρει η εφημερίδα.

Βεβαίως ο συντάκτης του άρθρου κάνει ένα λογικό άλμα στην ανάλυσή του. Δεν λαμβάνει υπ όψιν του ότι σε όλες τις τραγωδίες αυτό που κάνει την κατάληξη αναπόφευκτη είναι ότι οι χαρακτήρες επιμένουν σε λάθος- λογικοφανείς συνήθως-  επιλογές. Δεν ακούν τις προειδοποιήσεις και βαδίζουν στο δρόμο  που στους ίδιους φαίνεται σωστός. Η Ελλάδα διδάχθηκε από τα λάθη της και πλήρωσε το κόστος. Η Γερμανία θα αλλάξει η θα μας οδηγήσει σε μια ακόμη τραγωδία με δική της ευθύνη?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου