Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Προφυλακίστηκε ο Γερμανός κατάσκοπος της ΜΙΤ

73B6B236B851F0540C51BCBA9FC3130EΠροφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του που ξεκίνησε σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή της Χίου ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία ότι κατασκόπευε συστηματικά για χάρη των Τούρκων εγκαταστάσεις, έργα, στρατόπεδα κ.λ.π. στο νησί τα οποία φωτογράφιζε και παρέδιδε σε υπηκόους Τουρκίας.
Ο 72χρονος βρίσκεται στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου και τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό από επαφές του 72χρονου με δύο άτομα, πιθανότατα Τούρκους, στο λιμάνι της
Χίου.
Ο 72χρονος είχε εγκατασταθεί στη Χίο μόνιμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τουλάχιστον την τελευταία τριετία δούλευε για λογαριασμό των Τούρκων πρακτόρων που τον είχαν πλησιάσει και τους είχαν προσφέρει αμοιβές ύψους 500 ως 1.500 ευρώ για να τους τροφοδοτεί με οπτικό υλικό. Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, εκτιμούν ότι συνεργαζόταν με την ΜΙΤ πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς πήγαινε επί σειρά ετών στη Χίο για παραθερισμό πριν αγοράσει σπίτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου