Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Την Τρίτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σημαντικές αλλαγές στο Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να στείλει στα σχολεία το ωρολόγιο πρόγραμμα της α' λυκείου, τροποποιημένο σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, παρότι δεν έχει πάρει την τελική μορφή του. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου
είπε ότι στόχος είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο έως τις 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αλλαγές (για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην α' λυκείου) από τη νέα σχολική χρονιά.
Το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων θα υλοποιηθεί το 2016, καθώς οι μαθητές της β' και γ' λυκείου θα αποφοιτήσουν με το υπάρχον καθεστώς.
Η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη με ρεκόρ συμμετοχών (3.813 σχόλια φορέων και πολιτών), ενώ το επιτελείο του υπουργείου κωδικοποιεί τις παρατηρήσεις ώστε να προχωρήσει στις τελευταίες αλλαγές επί του νομοσχεδίου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 24/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου