Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τα τρωκτικά που μας έχουν ...λείψει: ΠΑΣΟΚ - «Άδικη» η τροπολογία που κόβει τις διπλές συντάξεις βουλευτών!

«Άδικη» και «τιμωρητική» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία που καταργει τις διπλές συντάξεις των αιρετών και που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας υποστήριξε ότι ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης παρασύρθηκε από τα ΜΜΕ και πως «δεν ενημέρωσε σωστά για το θέμα τον πρωθυπουργό». Εξήγησε, δε, ότι με την τροπολογία αδικούνται εκείνοι οι αιρετοί οι οποίοι λόγω ασυμβίβαστου δεν μπορούσαν να καταβάλουν εισφορές στο ΙΚΑ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος ανέφερε ότι «η τροπολογία είναι άδικη καθώς απαγορεύει μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – και όχι δικηγόρους κ.α. – να εξαγοράζουν εκείνα τα συντάξιμα χρόνια κατά τα οποία ήταν αιρετοί και δεν μπορούσαν λόγω ασυμβίβαστου να καταβάλουν εισφορές».

Βρούτσης για συντάξεις βουλευτών: Καμία ειδική μεταχείριση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει κάθε νομοθετικό κενό και να παύσει κάθε ειδική μεταχείριση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας στις βολές του κ. Δριβελέγκα, ο Υπουργός Εργασίας επέμεινε στη θέση του και έκανε λόγο για τροπολογία που αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες που βιώνουν κρίση, ότι η κυβέρνηση κλείνει αποφασιστικά τα νομοθετικά κενά και κάθε τυχόν ειδική μεταχείριση στο ασφαλιστικό σύστημα παύει να ισχύει.



http://dexiextrem.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου