Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Στην «ημερήσια διάταξη» οι «καυγάδες» μεταξύ Β. Ξουλόγη-Χ. Χρυσανίδη για τα οικονομικά

Η οικονομική διαχείριση των παρελθόντων ετών, ήταν άλλη μια φορά η αφορμή της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπου Χρυσανίδη, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η οικονομική διαχείριση των παρελθόντων ετών, ήταν άλλη μια φορά η αφορμή της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπου Χρυσανίδη, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δεύτερος έκανε ένα σχόλιο για τη συνέντευξη του δημάρχου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Δήμου και ο Β. Ξουλόγης «σήκωσε το γάντι» στην «πρόκληση» του πρώην δημάρχου Ελευθερών,
απαντώντας ότι στη συζήτηση του προϋπολογισμού του «Καλλικρατικού» Δήμου Παγγαίου για το έτος 2014, θα φανεί εάν η διοίκηση κάνει σωστή οικονομική διαχείριση. «Θέλω, τότε, να μου βρείτε ένα Δήμο στη χώρα που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς τρίτους και, συγχρόνως, έχει χρηματικό απόθεμα στο ταμείο του», είπε.

Μεγάλη προσπάθεια και στην καθαριότητα

Ο δήμαρχος Παγγαίου απάντησε και στην παρατήρηση του Χ. Χρυσανίδη να ενταθεί η προσπάθεια στην καθαριότητα. Τηρουμένης της οικονομικής δυνατότητας που έχει ο Δήμος και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών το καλοκαίρι, σημείωσε, ο Δήμος Παγγαίου είναι από τους πιο καθαρούς στην Ελλάδα. Δυστυχώς, συμπλήρωσε, η έλλειψη παιδείας κάποιων πολιτών και οι περικοπές των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργούν πρόβλημα στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η υπηρεσία καθαριότητας.

Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε υπερήφανος για την εικόνα του Δήμου, όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα. Σχετικά με το ερώτημα του Κώστα Γάκη (εκτελών χρέη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), αν ο ιδιώτης που διαχειρίζεται το δημοτικό κάμπινγκ στην παραλία Οφρυνίου μισθώνει χώρο του κάμπινγκ για τη στάθμευση αυτοκινήτων, ο Β. Ξουλόγης απάντησε ότι έχει γίνει ένα προσύμφωνο με τον ιδιώτη, το οποίο αν δεν τηρηθεί θα αναλάβει δράση ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Όσον αφορά το έργο στο βιολογικό καθαρισμό της Ελευθερούπολης, είπε ότι υπήρξε μία καθυστέρηση στη γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες. Ο Θωμάς Καζαντζόγλου κατήγγειλε τη χρήση μηχανημάτων του Δήμου από ιδιώτες, ενώ ο Γιώργος Καλλινικίδης ρώτησε αν έγιναν εργασίες συντήρησης στις σχολικές μονάδες των Αντιφιλίππων, της Νικήσιανης και του Παλαιοχωρίου.

Ακόμα, κάλεσε τη διοίκηση να πάρει μέτρα για την πρόληψη κρούσματος επίθεσης από αδέσποτο ζώο με λύσσα, όπως συνέβη σε γειτονικό Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Μετά την ολοκλήρωση των απαντήσεων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Βασίλης Δαμιανίδης, διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά και ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου
 k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου