Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Νοτιοσλάβοι Σκοπίων - πρώην στρατιωτικοί- αναζητούν πρόσληψη στο Βουλγαρικό Στρατό


120Απολυμένοι στρατιωτικοί από το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, μετά από ένα Γολγοθά αγώνων και φτώχειας, αναζητούν να ενταχθούν στο βουλγαρικό στρατό καταθέτοντας αιτήσεις προς τη βουλγαρική πρεσβεία στα Σκόπια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της A10n των Σκοπίων, ο εκπρόσωπος των απολυθέντων στρατιωτικών, Ιλία Τόντεφ, επιβεβαίωσε την κατάθεση αιτήσεων για την πρόσληψη στρατιωτών, μετά από μια συνάντηση με εκπρόσωπο της πρεσβείας της Βουλγαρίας στα Σκόπια.
«Στις 18 Αυγούστου, την Ημέρα του Σκοπιανού Στρατού, θα
αποστείλουμε αιτήσεις για διορισμούς στο στρατό της Βουλγαρίας, όπου υπάρχουν κενές θέσεις», δήλωσε ο Τόντεφ.
«Πρόκειται για την επιβίωσή μας και το ανεπίλυτο καθεστώς που δημιούργησε το κόμμα VMRO-DPMNE, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε βοήθεια από τη Βουλγαρία», είπε ο Τόντεφ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 120 επαγγελματίες στρατιωτικοί που απολύθηκαν από την υπηρεσία, είχαν την εργασία αυτή ως κύρια απασχόληση και αποτελούσαν μια κοινωνική τάξη. Απολύθηκαν υπό του παλαιού δικαίου- που προέβλεπε στρατιώτες έως 38 ετών και δεν καλύφθηκαν από το νέο νόμο που προβλέπει τη συνταξιοδότησή τους στα 45 έτη. Η πλειοψηφία των στρατιωτικών αυτών έχει συμμετάσχει σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές, σημειώνει το δημοσίευμα. (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου