Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

«Πόλεμος» για την θέση του Διοικητή στο Γ.Ν.Κ.

«Πόλεμος» για την θέση του Διοικητή στο Γ.Ν.Κ. Μία περίεργη εξέλιξη παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το θέμα του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Ενώ σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις σχετικές πληροφορίες το θέμα έκλεισε με το διορισμό του Χρήστου Κοπατσάρτη, Οικονομολόγου από τη Θεσσαλονίκη, νέες πληροφορίες μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Είναι πληροφορίες που η εφημερίδα μας ανέφερε και χθες σύμφωνα με τις οποίες ο Χρήστος Κοπατσάρης, εμφανίζεται να έχει κώλυμα, άρα δεν μπορεί να διορισθεί στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου.
Όλα ξεκίνησαν από την συνεργασία του Χρήστου Κοπατσάρη με την ανώνυμη εταιρία της Θεσσαλονίκης «Ορθολογισμός Α.Ε.». Η εταιρία αυτή εμφανίζεται να παρέχει οικονομικές, λογιστικές, αναπτυξιακές εφαρμογές και στο δημόσιο τομέα. Στο τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρίας διευθυντής εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της «Ορθολογισμός Α.Ε.» ο Χρήστος
Κοπατσάρης. Η ίδια εταιρία εμφανίζεται να συνεργάζεται όχι μόνο γενικότερα με το δημόσιο τομέα, αλλά και με μονάδες υγείας, μεταξύ των οποίων και με νοσοκομεία της περιοχής. Όχι πάντως με το Νοσοκομείο Καβάλας.
Άνθρωποι που μάλλον προέρχονται από την Καβάλα προώθησαν στο Υπουργείο Υγείας αυτή την πληροφόρηση για την σχέση του Χρήστου Κοπατσάρη με την εταιρία «Ορθολογισμός Α.Ε.».
Προώθησαν επίσης την πεποίθησή τους ότι η συνεργασία του Χρήστου Κοπατσάρη με την εταιρία δημιουργεί κώλυμα για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Καβάλας.
Ο Χρήστος Κοπατσάρης φυσικά και επισήμως δεν έχει αντιδράσει, ισχυρίζεται ωστόσο ότι στην εταιρία «Ορθολογισμός Α.Ε.» ήταν ένας εργαζόμενος και μόνο, τίποτα πέραν αυτού.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες και εκτιμήσεις, παράγοντες του Νοσοκομείου Καβάλας, χωρίς να εξαιρούνται και οι γιατροί, δεν θέλουν τον Χρήστο Κοπατσάρη για νέο Διοικητή επιθυμώντας στη θέση του να διορισθεί ένας άνθρωπος που έχει τις προϋποθέσεις που θέλει το Υπουργείο αλλά και σχέση με την τοπική πραγματικότητα.
Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο λόγω του ότι η προκήρυξη της θέσης του διοικητή του Νοσοκομείου αποκλείει τους ντόπιους, θέτει δηλαδή ως προϋπόθεση την μη εντοπιότητα.
Στο Νοσοκομείο Καβάλας από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχουν έντονες φήμες ότι τελικά δεν θα έρθει ο Χρήστος Κοπατσάρης, φήμες που ενισχύονται από το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος ή των ονομάτων συνολικά διοικητών δημόσιων νοσοκομείων της χώρας είναι μια ανακοίνωση η οποία καθυστερεί. Αναμένονταν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έγινε όμως, αναμένονταν χθες, αλλά ούτε χθες έγινε.
Κατά το τυπικό το όλο θέμα παραμένει ανοιχτό. Παρασκηνιακά κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν το διορισμό Κοπατσάρη, κάποιοι άλλοι όμως συνεχίζουν να τον υπερασπίζονται και να τον προωθούν, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το που θα καταλήξει το όλο θέμα.
Ο υποδιοικητής του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Καβάλας από την άλλη πλευρά, θα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΠΑΣΟΚ όμως μέχρι και χθες δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο περιμένει και αυτό το όνομα για να ανακοινώσει στη συνέχεια το δίδυμο που θα διοικήσει το Νοσοκομείο της Καβάλας.
 proininews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου