Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΟΚ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή όχι;

ΠΑΣΟΚ: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή όχι; Non paper διακινεί η Χαριλάου Τρικούπη, σχετικά με την ύποπτη πρόταση του κ. Δραγασάκη για έκδοση ομολόγου ειδικού σκοπού. Πρόταση η οποία «μυρίζει» δραχμή καθώς αποτελεί προπομπό εισαγωγής παράλληλου νομίσματος…

Το έγγραφο αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη από το ΠΑΣΟΚ ότι με την έκδοση ομολόγου ειδικού σκοπού εισάγει από το παράθυρο το παράλληλο νόμισμα, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο κρίσιμο ερώτημα και ακολουθεί τη γνωστή τακτική, βρίζει και δήθεν καταγγέλλει».

«Αρκετά με το λαϊκισμό και αρκετά με τα επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της χώρας», σημειώνουν οι
συντάκτες του εγγράφου, και καλούν τον κ. Δραγασάκη αλλά και τους συγγραφείς της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν καθαρά στο αν είναι ή όχι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

 Τίθενται δε και μια σειρά ερωτημάτων:

1. «Θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι αποδέκτες τους για την αποπληρωμή φορολογικών ή ασφαλιστικών υποχρεώσεων; Αν ναι, πρόκειται για εισαγωγή παράλληλου νομίσματος. Αν όχι, τότε πώς οι λήπτες θα υποχρεωθούν να τα αποδεχθούν σε εθελοντική βάση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει ότι θα κουρέψει το χρέος;»

2. «Θα χρησιμοποιηθούν τα ομόλογα αυτά αντί της πληρωμής μισθών και συντάξεων όπως είχε προτείνει ο κ. Γλέζος; Αυτό οφείλουν να το πουν καθαρά στους πολίτες.»

3. «Αν πάλι πρόκειται για τις συνήθεις εκδόσεις του Δημοσίου, που θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις, τότε δημιουργείται το ερώτημα: Ποιος θα δανείσει το Ελληνικό Δημόσιο και με τι επιτόκια, ειδικά όταν είναι διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το μονομερές κούρεμα του χρέους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου