Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Στην τελική ευθεία για τον “γάμο” ΔΗΜΑΡ- Χατζημαρκάκη

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΌπως εδώ και μήνες σας έχει ενημερώσει ο Lykavitos.gr  η ΔΗΜΑΡ θα προσπαθεί να διασωθεί στις προσεχείς ευρωεκλογές παρουσιάζοντας ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημαρκάκη.
Πλέον φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το «ευτυχές γεγονός» αφού και ο ελληνογερμανός κεντροδεξιός ευρωβουλευτής προανήγγειλε τη μετεγγραφή του σε ελληνικό κόμμα αλλά και σήμερα, με συνέντευξή του στον «Επενδυτή», ο Φώτης Κουβέλης προαναγγέλει ότι η συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου είναι προτεραιότητα για το κόμμα του και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και
κινήσεων.
«Προωθούμε τη δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης. Στη συμπαράταξη αυτή θέλουμε την πολιτική παρουσία όσων αναγνωρίζουν τις αξίες της φιλοευρωπαϊκής αριστεράς, της μεταρρύθμισης, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του ριζοσπαστικού πραγματισμού. Θεωρούμε αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως «μεταμνημονιακή» δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, την επαναθεμελίωση του κράτους”, υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης και διατυπώνει την ιδέα για τη συγκρότηση ενός, ευρείας υποστήριξης, ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές, λέγοντας: « Η παρουσία μας στις προσεχείς εκλογές θα είναι αυτόνομη, μ’ ένα πλατύ ευρωψηφοδέλτιο με πρόσωπα που θέλουν και διεκδικούν την πολιτική ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης και την κοινή ευρωπαϊκή διαχείριση της οικονομικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου