Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αυτοί είναι οι νέοι ανώτατοι δικαστικοί

Αυτοί είναι οι νέοι ανώτατοι δικαστικοί Τη νέα ηγεσία των Ανώτατων δικαστηρίων της χώρας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, με την Ευτέρπη Κουτζαμάνη να γίνεται η πρώτη γυναίκα που ορίζεται Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Παράλληλα πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δημήτρης Ρίζος. Τέλος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίστηκε ο Ευάγγελος
Νταής.

Η κ. Κουτζαμάνη, που ασκούσε ήδη καθήκοντα Εισαγγελέα έπειτα από τη αποχώρηση του Ιωάννη Τέντε για να αναλάβει καθήκοντα συντονιστή κατά της διαφθοράς, ήταν εισαγγελέας και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Θεοχαρίδης ήταν ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπως αντίστοιχα ίσχυε και για τον κ. Ρίζο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι ορίστηκαν ως νέοι πρόεδροι των δύο ανώτατων δικαστηρίων.

Στον Αρειο Πάγο, στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου και Σπύρος Μητσιάλης. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ορίστηκε ο Νικόλαος Ρόζος. Τέλος πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Σακελαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου