Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πιο κοντά στην ελευθερία ο Μουμπάρακ



newego LARGE t 1101 54190720 type12128Εντολή να απελευθερωθεί υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ έδωσε σήμερα δικαστήριο της Αιγύπτου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να βγει από τη φυλακή ακόμα και μέσα στην ημέρα, αφού δεν υπάρχουν πλέον νομικά βάσιμοι λόγοι για να παρατείνεται η κράτησή του.
Ελεύθερος ίσως και αύριο ο Μουμπάρακ
Ωστόσο, ο συνήγορος του Μουμπάρακ είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είχε ανατραπεί το 2011 μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, ενδέχεται να απελευθερωθεί και αύριο Πέμπτη.
Ο 85χρονος Μουμπάρακ είναι κατηγορούμενος σε μια επαναληπτική δίκη για τους θανάτους
διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του, που τελικά οδήγησε στην πτώση του. Όμως είχε ήδη εκτίσει την μέγιστη διάρκεια προφυλάκισής του πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.
Πέρυσι, ο Μουμπάρακ είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο, εφετείο έκανε αποδεκτή την προσφυγή του νωρίτερα φέτος και έδωσε εντολή να γίνει επαναληπτική δίκη.
Ο συνήγορος του πρώην προέδρου Μουμπάρακ, ο Φαρίντ ελ Ντιμπ, δήλωσε, κατά την έξοδό του από τη φυλακή του Καΐρου όπου συνεδρίασε το δικαστήριο, ότι «το δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερωθεί», κι ερωτηθείς πότε μπορεί να γίνει αυτό, απάντησε: «ίσως αύριο». (ethnos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου