Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ιστορίες καθημερινής τρέλας

Ιστορίες καθημερινής τρέλας Το υπουργείο οικονομικών υπό την «εμπνευσμένη» καθοδήγηση του Γιάννη Στουρνάρα βρίσκει τον τρόπο να εγείρει διαρκώς νέα ζητήματα. Ο λόγος στη  συγκεκριμένη περίπτωση για την καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το Euro2day χιλιάδες φορολογούμενοι αναμένεται να χρειαστεί να καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος σε μια διμηνιαία δόση ή ακόμα και εφάπαξ στο τέλος του 2013, καθώς το υπουργείο έχει καθυστερήσει την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Να σημειώσουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται εν πολλοίς…. Στην καθυστέρηση απόδοσης στους
πολίτες των κλειδαρίθμων που θα επέτρεπαν την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. Επίσης προβλήματα δημιουργεί το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις που πρέπει να γίνουν μέσω Taxisnet, των στοιχείων ταμείων  και εργοδοτών.

Οι πολίτες δηλαδή υπέβαλαν εκπρόθεσμα δηλώσεις με ευθύνη του υπουργείου και θα τιμωρηθούν για αυτό χάνοντας τη συνήθη διευκόλυνση των τριών δόσεων! Ο παραλογισμός όμως δεν σταματά εδώ… Το υπουργείο συνεχίζει να εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να επιβάλλει και πρόστιμα σε όσους υπέβαλαν δήλωση εκπρόθεσμα!

Ο κ.Στουρνάρας οφείλει να δώσει μια εξήγηση για  όσα συμβαίνουν. Ότι όμως και να πει δεν θα τον τιμά. Διότι όλο αυτό το μπάχαλο είτε οφείλεται στην απόλυτη ανικανότητα του ίδιου και τον συνεργατών του είτε ήταν προσχεδιασμένο για να μπουν στα κρατικά ταμεία πιο πολλά λεφτά και πιο γρήγορα. Κανονική «πειρατεία» δηλαδή εις βάρος των πολιτών! Ο πρωθυπουργός άραγε βλέπει τι κάνει ο πιστός του συνεργάτης? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου