Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πέντε αμερικανικά αντιτορπιλικα στην Ανατολική Μεσόγειο - Όλα ανοιχτά για τη Συρία


ipa-antitorpilika-nautiko-630x393Με 5 αντιτορπιλικά έχουν ''περικυκλώσει'' την περιοχή της Μέσης Ανατολής οι ΗΠΑ , ενώ μια σειρά υποψήφιες ...''πρόθυμες'' χώρες έχουν προγραμματίσει σύσκεψη στο Αμμάν της Ιορδανίας τω στρατιωτικών τους διοικητών για την Συρία.
Με την έναρξη της νέας κλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία, το Πεντάγωνο καθυστέρησε την επιστροφή στις ΗΠΑ από τον Περσικό Κόλπο του αντιτορπιλικού USS Mahan (DDG 72) - το πλοίο πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί την Ρόδο και την Σούδα, απ' όπου και η φωτογραφία.
Πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο οι ΗΠΑ θα διαθέτουν τέσσερα πλοία αντί των συνηθισμένων τριών.
Το Σάββατο 24 Αυγούστου ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε στο Λευκό Οίκο έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Έκτακτη Σύνοδος των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων 8 χωρών
Πιο σοβαρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η προγραμματισμένη για τις αρχές της βδομάδας στο Αμμάν της Ιορδανίας έκτακτη συνεδρίαση των Αχηγών των Γενικών Επιτελείων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, του Κατάρ, του Καναδά, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιταλίας. Σε τέτοιες συναντήσεις συνήθως συζητούνται ζητήματα συντονισμού επιχειρησιακών δράσεων. Ανάλογες συνεδριάσεις είχαν πραγματοποιηθεί και πριν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, και πριν τη στρατιωτική δράση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011.
Από την άλλη ενώ έγινε γνωστό ότι η σύνοδος των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων έχει ως ατζέντα τη Συρία, ανακοινώθηκε ότι δεν έχει σχέση με την πρόσφατη χρήση χημικών όπλων και ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί νωρίτερα... (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου