Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Υπό έλεγχο φωτιά στα ορεινά

Υπό έλεγχο φωτιά στα ορεινάΣε πλήρη έλεγχο τέθηκε σήμερα  νωρίς το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λεύκης  και επεκτάθηκε μέχρι το Κρανοχώρι. Άμεση ήταν η επέμβαση όλων των επίγειων και εναέριων μέσω κατάσβεσης.
Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχείρησαν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Η περιοχή όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά είναι δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να
είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ωστόσο χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων η φωτιά δεν επεκτάθηκε και κατασβήστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο και περιουσίες.
Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης που συντόνιζε τις ενέργειες, ενώ ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έδωσε εντολή να τεθεί στη διάθεσης των δυνάμεων κατάσβεσης  όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε από  άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέστρεψε περί τα 1500 στρέμματα αείφυλλων και πλατύφυλλων δέντρων. 
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου