Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Την κάνουν με ελαφρά..

Την κάνουν με ελαφρά.. Από τις απολύσεις που δρομολογεί αργά αλλά σταθερά ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούν να γλιτώσουν χιλιάδες υπάλληλοι στο χώρο της εκπαίδευσης.

Κινητικότητα… στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις παρατηρείται σε όλες τις βαθμίδες. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση που υποβλήθηκαν από 1 έως και 10 Ιουλίου 2013, ανέρχεται σε 1.562. Αν σ΄ αυτές προστεθούν και οι 265 που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο συνολικός αριθμός
ανέρχεται σε 1.827.

Οι αιτήσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι κατά 10% (πέρυσι είχαν συνταξιοδοτηθεί και στις δύο βαθμίδες 4.765 δάσκαλοι και καθηγητές).

Από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, ο κύριος όγκος που αποχωρεί, είναι δάσκαλοι (1.287), 408 νηπιαγωγοί, 132 καθηγητές αγγλικής γλώσσας, φυσικής αγωγής και μουσικής.

Στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, παρατηρείται κύμα συνταξιοδοτήσεων των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς πολλοί φοβούνται μήπως και ενταχθούν στις λίστες της διαθεσιμότητας.

Και στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, πάντως, υπάρχει έντονη κινητικότητα, όσον αφορά στο θέμα της συνταξιοδότησης.

Από τους περίπου 9.000 καθηγητές θα αποχωρήσει σίγουρα το 7%, δηλαδή 630 άτομα.

Όποιος προλάβει τώρα, πρόλαβε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου