Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Οι Κούρδοι αποκτούν την πρώτη Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στο Δυτικό Κουρδιστάν (Β. Συρία)


Τα άρματα του πρώτου Ουλαμού Μέσων Αρμάτων των Κούρδων, με σημαίες του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος!

Στον Πόντο οι Έλληνες έλεγαν μια σοφή παροιμία: "Αν' να φτύεις, φτύεις τον πρόσωπο σ', κα να φτύεις, φτύεις τα γένια σ''". Για όσους, τους ελάχιστους, δεν το κατάλαβαν, αυτό σημαίνει "προς τα πάνω να φτύσεις, φτύνεις το πρόσωπό σου, προς τα κάτω να φτύσεις, φτύνεις τα γένια σου"!
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την πρώτη Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων που συγκροτούν οι Κούρδοι της Ροζάβα, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στα κουρδικά το Δυτικό Κουρδιστάν (Β. Συρία), που είναι το δεύτερο κουρδικό κράτος που χτίζεται ντε φάκτο στην περιοχή, προκαλώντας ιλίγγους και ημικρανίες στην Άγκυρα και τον Ερντογάν;
Να εξηγήσουμε.
Η Τουρκία, αφού πρώτα έσκαψε η ίδια το λάκκο της, υποστηρίζοντας την επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ, μια επιχείρηση που στοίχισε τη ζωή σε 120 χιλιάδες ανθρώπους και στο ξεσπίτωμα 2,5 εκατομμυρίων πολιτών της Συρίας, στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής της,
ήλθε αντιμέτωπη με την ίδρυση ενός δεύτερου κουρδικού κράτους.
Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, αυτήν την εξέλιξη, η Άγυκρα άρχισε να υποστηρίζει ανοικτά τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα στρέψουν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους εναντίον των Κούρδων που υποστηρίζουν την αυτονομία του Δυτικού Κουρδιστάν.
Αυτό, όμως, κινητοποίησε τη Δύση και την Ουάσιγκτον, η οποία σαφώς προτιμάει του Κούρδους από την Αλ Κάιντα, προσθέτοντας άλλον έναν πονοκέφαλο στην Άγκυρα.
Έτσι, ως αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, γεννιέται η μοναδική ευκαιρία για τους Κούρδους να αποκτήσουν ένα δεύτερο κράτος, εξέλιξη που πολύ απλά θα φέρει πιο κοντά την ίδρυση του τρίτου κουρδικού κράτους, το οποίο θα το δούμε να ξεπετάγεται στη ΝΑ Τουρκία ή καλύτερα στο Βόρειο Κουρδιστάν!
Απότελεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της Άγκυρας είναι και η συγκρότηση της πρώτης Κουρδικής Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.
Προχθές, στις 6 Αυγούστου, οι πληρωμένοι ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή Ιντλίμπ-Χαλεπίου και έχουν κύρια βάση εκπαίδευσης και ανεφοδιασμού την Τουρκία και συγκεκριμένα την περιοχή της Αντιόχειας και της Αλεξανδρέττας, επιτέθηκαν σε μονάδα του συριακού στρατού που εδρεύει κοντά στο αεροδρόμιο, η οποία συμπτυσσόμενη, για να αποφύγει τους ισλαμιστές τρομοκράτες, έπεσε στην ενέδρα που είχαν στήσει οι Κούρδοι της Ροζάβα, με αποτέλεσμα να αιχμαλωτιστούν 60 από αυτούς, ενώ έπεσαν στα χέρια των Κούρδων και τέσσερα άρματα ρωσικής κατασκευής.
Έτσι, η Τουρκία "βοήθησε" τους Κούρδους να αποκτήσουν των πρώτο Ουλαμό, της πρώτης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων του υπό δημιουργία στρατού της Ροζάβα.
Γι' αυτό και η επίκληση της παροιμίας "Αν' να φτύεις, φτύεις τον πρόσωπο σ', κα να φτύεις, φτύεις τα γένια σ''", που στην ουσία μας δίνει καθαρά την εικόνα του αδιεξόδου που έχει περιπέσει η Άγκυρα, η οποία ό,τι και να κάνει, το αποτέλεσμα βγαίνει αρνητικό.
Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, "Έσπειρες ανέμους, θερίζεις θύελλες".
Η Τουρκία επί δεκαετίες αρνήθηκε την κουρδική ταυτότητα, ακολούθησε σκληρές αφομοιωτικές πολιτικές εναντίον των Κούρδων, τους βασάνισε και τους πρόσβαλε ως λαό, τους κατέσφαξε και έκαψε 4,5 χιλιάδες χωριά, και τώρα θερίζει θύελλες.
Και πού 'σαι ακόμα!
Άντε, και με Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία αδέλφια!!!
Δείτε λοιπόν τώρα και την πρώτη παρέλαση του Ουλαμού Μέσων Αρμάτων των Κούρδων:

































του Σάββα Καλεντερίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου