Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Επί της ουσίας... τίποτε

Επί της ουσίας... τίποτε Άλλη μια ευκαιρία να προκαλέσουν αναστάτωση από το τίποτα βρήκαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά  η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορούσε τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και μια τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Κουκουλόπουλος επανέφερε μια προηγούμενη τροπολογία του που αφορούσε στο το ρυμοτομικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είναι διάσπαρτο σε επτά κτίρια. Την επανακατέθεσε στο νομοσχέδιο
για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Η συνηθισμένη αυτή διαδικασία έδωσε την ευκαιρία στον συνήθη ύποπτο Παναγιώτη Λαφαζάνη να "σηκώσει σκόνη" για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Καράογλου δεν ήταν αρμόδιος να κάνει δεκτή την τροπολογία και ζήτησε την παρουσία των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να απαντήσουν στις σχετικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από ανεξάρτητους βουλευτές. Εν τέλει επέλεξε άλλη μια θεατρική αποχώρηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο απέσυρε διαμαρτυρόμενος.

Σηκώθηκαν και έφυγαν λοιπόν αντί να μείνουν στη συζήτηση και να καταθέσουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση για ένα ζήτημα που-δικαιολογημένα- έχει προκαλέσει τόση αναστάτωση. Πολύ φασαρία επί της διαδικασίας και τίποτε επί της ουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου