Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τα Αγγλικά δεν αποκλείονται από το Λύκειο

Τα Αγγλικά δεν αποκλείονται   από το Λύκειο, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Παιδείας  Συμεών Κεδίκογλου στη διάρκεια σημερινής συνάντησης με τον  Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο   του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.)
Σε ανακοίνωσή της η Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.) τονίζει πως «μετά τη διαβεβαίωση ότι τα Αγγλικά δεν αποκλείονται τελικά από το Λύκειο και οι συνάδελφοι δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τις θέσεις τους, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της διδασκαλίας της αγγλικής
γλώσσας με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών για την οποία είναι απολύτως απαραίτητη η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών στις ΤΠΕ Β΄ επιπέδου».
 Επίσης η ΠΕΚΑΔΕ πρότεινε στον κ υφυπουργό   την αξιοποίηση από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που έχει δημιουργηθεί για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ).
 Με την ευκαιρία της εισαγωγής της διαβαθμισμένης εξέτασης επιπέδου Γ1-Γ2, και εφόσον πρόθεση του Υ.ΠΑΙ.Θ. παραμένει η διασύνδεση του ΚΠγ με το δημόσιο σχολείο, επισημάνθηκε από το ΔΣ της Ενωσης , ότι το έντυπο υλικό θα πρέπει να τυπώνεται σε μορφή βιβλίου και να διανέμεται από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, ιδιαίτερα στο Λύκειο όπου τα βιβλία δεν διατίθενται δωρεάν.
Τέλος ζητήθηκε  να μοριοδοτηθεί με νομοθετική ρύθμιση η γνώση της ξένης γλώσσας η οποία πιστοποιείται αυτοδικαίως με την απόκτηση του πτυχίου. 
esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου