Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ουάελ αλ Χάλκι: Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων

xalkiΗ Συρία θα γίνει ο «τάφος» των εισβολέων σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης, προειδοποίησε σήμερα ο σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι.
«Η Συρία θα αιφνιδιάσει τους επιτιθέμενους όπως τους αιφνιδίασε κατά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973 και θα γίνει ο τάφος των επιτιθέμενων», υποστήριξε ο Αλ Χάλκι σε δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκε η συριακή κρατική τηλεόραση. «Οι αποικιοκρατικές τους απειλές δεν θα μας τρομοκρατήσουν λόγω της βούλησης και της αποφασιστικότητας του συριακού λαού, ο οποίος δεν δέχεται να ταπεινωθεί», συνέχισε. Ο Ουάελ αλ Χάλκι επανέλαβε την θέση του συριακού καθεστώτος, ότι δηλαδή οι δυτικές χώρες
ψεύδονται και εφευρίσκουν προσχήματα για επέμβαση. «Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφευρίσκουν ψευδή σενάρια και προετοιμάζουν φανταστικά προσχήματα για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία», μετέδωσε επίσης η κρατική συριακή τηλεόραση.
Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μέκνταντ κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι ενθάρρυνε σε πολλές περιπτώσεις του αντάρτες να χρησιμοποιήσουν το νευροτοξικό αέριο σαρίν. «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποίησαν αέριο σαρίν σε πολλές περιοχές της χώρας με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας», είπε ο σύρος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Four Seasons της Δαμασκού με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό Άγγελα Κάνε, ο Μέκνταντ προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης: «Πρέπει να σταματήσει αυτή η ενθάρρυνση των δυτικών χωρών γιατί, αν υπερασπίζονται τους τρομοκράτες και υιοθετούν τις θέσεις τους, οι ομάδες αυτές θα στρέψουν αργότερα τα χημικά όπλα εναντίον των λαών της Ευρώπης». Η Κάνε βρίσκεται στη Δαμασκό στο πλαίσιο της αποστολής των επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερευνούν την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του που αναμεταδόθηκε από το πρακτορείο Sana ότι «πολλά στοιχεία αποδεικνύουν την αθωότητα της συριακής κυβέρνησης» και ότι «οι ένοπλες οργανώσεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα με σκοπό να υποκινήσουν μια ξένη στρατιωτική επέμβαση και μια επίθεση εναντίον της Συρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου