Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ– ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"


"Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημερώθηκε πριν από λίγο από τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κατρούγκαλο που παραστάθηκε νομικά στην ΟΙΕΛΕ ότι έγινε αποδεκτή η αίτηση ανάκλησης της εγκυκλίου Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 του Υ.ΠΑΙ.Θ. που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ. Μετά από την ιδιαίτερα σημαντική αυτή εξέλιξη παγώνει, τουλάχιστον μέχρι την οριστική εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, τις επιδιώξεις κάποιων που ήθελαν να μετατρέψουν τα ιδιωτικά σχολεία σε οίκους εμπορίου και να επιβάλλουν μαζικές και χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών . Επομένως, ουδεμία
καταγγελία σύμβασης που έγινε με τη συγκεκριμένη κατάπτυστη εγκύκλιο δεν ισχύει. Το σκεπτικό της αναστολής εφαρμογής της εγκυκλίου είναι κόλαφος για τους εμπνευστές της και για τους σχολάρχες που επεδίωκαν την άρση κάθε κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων. Η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ τονίζει ότι η εφαρμογή της εν λόγω εγκυκλίου προκαλεί πολύ μεγάλη βλάβη στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, καθώς με βάση αυτήν μπορούν να απολυθούν μαζικά και αναιτιολόγητα, ενώ τονίζει ότι οι καταγγελίες σύμβασης πρέπει να γίνονται για «ρητά κατονομαζόμενους λόγους», να είναι δηλαδή αιτιολογημένες και να ελέγχεται η νομιμότητά τους από τα εποπτικά όργανα του κράτους.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάκληση της εφαρμογής της εγκυκλίου θα αναρτήσουμε αύριο."

oiele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου