Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ο Καβαλιέρε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του. Πιθανές οι πρόωρες κάλπες

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠαρόντος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αποψινή συγκέντρωση υποστηρικτών του, κατά της καταδίκης του από τον Άρειο Πάγο της χώρας του.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου πεντακόσια πούλμαν μεταφέρουν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές , οι οποίοι πρόκειται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού από τον ιταλικό ‘Αρειο Πάγο.
Στη συνέχεια, το βράδυ, ή το αργότερο αύριο Δευτέρα oι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού «Λαού της
Ελευθερίας» στην βουλή και στην γερουσία, Ρενάτο Μπορουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι, είναι πολύ πιθανό να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο (προεδρικό μέγαρο), για συνάντηση με τον Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
«Θα παρακολουθήσω πολύ προσεκτικά το κλίμα και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της κεντροδεξιάς», δήλωσε, στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής Ενρίκο Λέτα.
Τις ώρες αυτές, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς παρατηρητές, θα κριθεί το ίδιο το μέλλον της πολυκομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να είναι ορατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου