Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Σαμαράς: Δεν θέλω εκλογές, αλλά δεν θα δεχθώ εκβιασμούς...

Πρόωρες εκλογές δεν θα επιδιώξει, αλλά δεν είναι διατεθειμένος δεχθεί «οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στα «Νέα», παραμονές της συνάντησής του με τον Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει ότι προσβλέπει σε έναν «στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε μια «νέα δυναμική» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι «οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο
συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ τη χαρακτηρίζει «ειλικρινή και εποικοδομητική», ενώ όσον αφορά στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον κατηγορεί ότι ανακριβώς τού προσάπτει πως σχεδίαζε εκλογές τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κ. Σαμαράς επιτίθεται με πολύ σκληρή γλώσσαστα άκρα του πολιτικού φάσματος, με αφορμή και τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που καταγράφονται στη Βουλή.

«Εχουν οσμή αίματος!.. Οσοι τα φωνάζουν θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού», αναφέρει.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι εάν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας.

Τονίζει δε ότι «δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα» και χαρακτηρίζει «υποθέσεις εργασίας» τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό μετά το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου