Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ Θετικά μηνύματα από έσοδα-ξένες επενδύσεις-απασχόληση τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τη ΝΟΔΕ Καβάλας θετικά ήταν τα μηνύματα από έσοδα, ξένες επενδύσεις και απασχόληση κατά το μήνα Ιούλιο.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ – ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Ο εθνικός στόχος της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους καθίσταται όλο και πιο εφικτός.
Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το μήνα Ιούλιο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι όποιες, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, υστερήσεις στο σκέλος των εσόδων, είναι αντιμετωπίσιμες.
Το σύνολο των εσόδων προ επιστροφών του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.769 εκατ. ευρώ,
αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ ή κατά 14,3% έναντι του περυσινού Ιουλίου (4.172 εκατ. ευρώ) και κατά 118 εκατ. ευρώ ή 2,5% έναντι του μηνιαίου στόχου (4.651 εκατ. ευρώ).

Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Ο νέος επενδυτικός νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά δημιουργεί πολύ έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Η Αθήνα προσελκύει τους πρώτους επενδυτές με μια άδεια παραμονής πενταετούς διάρκειας στη χώρα μας, η οποία προσφέρεται στους ιδιοκτήτες, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung και με τίτλο: «Η αγορά ακινήτων κάνει τους Κινέζους Έλληνες», υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων, με κίνητρο την παροχή άδειας παραμονής.
Ήδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα δόθηκαν οι πρώτες τρεις άδειες σε τρεις κινεζικές οικογένειες, οι οποίες αγόρασαν ακίνητα αξίας μεγαλύτερης από 250.000 ευρώ στην Ελλάδα.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Για πρώτη φορά μετά το 2008 και για πέμπτο συνεχή μήνα από το Μάρτιο του 2013, οπότε και τέθηκε μετά από απόφαση της κυβέρνησης σε πλήρη λειτουργία το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, το μηνιαίο ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων εμφανίζεται και πάλι θετικό, καθώς το μήνα Ιούλιο δημιουργήθηκαν 1.077 νέες θέσεις εργασίας.
Στο 7μηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2013 το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων είναι πλεονασματικό κατά 91.611 νέες θέσεις εργασίας, με το εν λόγω επίπεδο να είναι σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του πρώτου επταμήνου του 2012, που ανήλθε στις 33.440 θέσεις εργασίας, αλλά αποτελεί και την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου έτους μετά το 2008.
Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχουν εμφανή σημάδια εξασθένισης της ανοδικής τάσης της ανεργίας αλλά και διαφαινόμενης σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
Γ.Γ. Μ. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου