Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

΄΄¨Εφοδος΄΄ ΕλληνοΟρθόδοξων πιστών στο Ιερό Ναό της Πρεμετής ...Στα πόδια το έβαλαν οι Αλβανοί

Δεν καταλαβαίνουμε από αλβανικούς τσαμπουκάδες: Δεκάδες Ορθόδοξοι πιστοί μπούκαραν στην εκκλησία της Πρεμετής – Το βάλανε στα πόδια οι αλβανοί σεκιουριτάδες!
Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Πρεμετή μετά την ιεροσυλία στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου σεκιουριτάδες ιδιωτικής εταιρείας βεβηλώσαν τα Άγια των Αγίων πετώντας κυριολεκτικά στον δρόμο τις εικόνες, το καμπαναριό και άλλα ιερά αντικείμενα της Εκκλησίας.
Σήμερα το πρωί, δεκάδες Ορθόδοξοι πιστοί συγκρούστηκαν με τους άντρες της εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει την φύλαξη του κτηρίου για λογαριασμό του Δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 πιστοί έσπασαν τους «τοίχους» που είχαν σηκώσει παράνομα οι αλβανοί και κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο. Απ’ την προσπάθεια εισόδου τους στον Ιερό Ναό υπήρξαν τραυματισμοί σεκιουριτάδων αλλά και πιστών.
Μέχρι πριν από λίγη ώρα οι πιστοί βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία όπου πραγματοποίησαν κάποια προσευχή η κάποια παράκληση, τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για «διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας εντός του κατασχεμένου κτηρίου του Μεγάρου Πολιτισμού».
Φαίνεται τελικά πως οι ελληνορθόδοξοι της Πρεμετής δεν καταλαβαίνουν από αλβανικούς τσαμπουκάδες και αφού το κράτος δεν τους προστατεύει πήραν το νόμο στα χέρια τους!
Πάντως, η βεβήλωση του Ιερού Ναού στην Πρεμετή και η άσκηση βίας κατά πιστών και κληρικών φαίνεται πως έχει ενοχλήσει σφόδρα την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία ζήτησε εξηγήσεις απ’ την κυβέρνηση της Αλβανίας, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου